Home
Blog
Bestemmingen
5 landen die je in een dag kunt zien

5 landen die je in een dag kunt zien

op 20 april 2015
1 minuut leestijd
5 landen die je in een dag kunt zien

Heb je maar een paar dagen de tijd om een bestemming te verkennen? Maak je geen zorgen; als het gaat om de kleinste landen en gebieden ter wereld, is een lang genoeg voor een bezoek. Bekijk hier 5 landen die je in een dag kun zien:

1. Monaco

Monaco is een echte dwergstaat met een oppervlakte van 2,02 vierkante kilometer. Het is al sinds de 15e eeuw onafhankelijk en hoewel Monaco aan landzijde geheel omsloten wordt door de Europese Unie, is het land er geen lid van. De bevolking varieert met de seizoenen, maar gemiddeld wonen er zo'n 37.000 mensen. Wanneer er een Formule 1 Grand Prix race is, kan dit aantal echter oplopen tot zeven keer zoveel. Monaco staat bekend als een mondaine badplaats en belastingparadijs met veel casino's en een spectaculaire haven vol met jachten. Wil je je dagje James Bond voelen, ga dan hier naartoe!

2. Gibraltar

Deze letterlijke rots voor de kust van Zuid-Spanje is een Brits overzees gebied met een bevolking van 30.000 mensen. In sommige seizoenen voelt het ook alsof er even zo veel jachten liggen. De belangrijkste attractie van Gibraltar is de topografie. De meeste bezoekers brengen er een dag door en nemen de kabelbaan naar de top van de rots.

3. San Marino

San Marino is een stipje van een dwergstaat, met een bevolking van 32.000, verdeeld over 61,2 vierkante kilometer in Apennijnen van Italië. Het werd oorsponkelijk onafhankelijk van het Romeinse Rijk in het jaar 301, maar de grondwet werd pas in 1600 getekend. San Marino wordt gedomineerd door de Apennijnen en heeft een ruig landschap. Het hoogste punt van het land, Monte Titano, ligt op 749 meter boven de zeespiegel. 

4. Liechtenstein

Liechtenstein ligt genesteld tussen Zwitserland en Oostenrijk en is een piepkleine constitutionele monarchie van 37.000 mensen, bestuurd door een koninklijke familie, die, net als in een sprookje, wonen in een kasteel op een berg met uitzicht op de hoofdstad. Ondanks zijn kleine formaat is Liechtenstein een populaire bestemming bij wandelaars en hardlopers.

5. Falkland eilanden

Deze zelfbesturende archipel van eilanden voor de kust van Zuid-Amerika is de thuishaven van enkele zeldzame vogels, walvissen, zeehonden, schapen en verschillende soorten pinguïns. Alleen de pinguïns zijn al in grotere aantallen aanwezig dan het aantal inwoners; dit zijn er slechts 3.000 en die leven voornamelijk in de hoofdstad Stanley. Je kunt hier niet pinnen, en behalve een paar pubs is er verder niet veel. Er gaan alleen vluchten vanuit Chili en Engeland naar toe, maar de meeste bezoekers komen hier op cruiseschepen aan tijdens de zomer, als tussenstop naar Antarctica.

Meer blogs