Home
Blog
Algemeen
's Werelds mooiste treinritten

's Werelds mooiste treinritten

op 19 mei 2014
2 minuten leestijd
's Werelds mooiste treinritten

Als het gaat om reizen per trein, vliegtuig, auto of bus, is de meest relaxte manier van reizen waarschijnlijk toch wel per trein. Hier een blik op enkele van de mooiste treinritten ter wereld:

Als het gaat om reizen per trein, vliegtuig, auto of bus, is de meest relaxte manier van reizen waarschijnlijk toch wel per trein. Je kunt lekker achterover leunen en ontspannen genieten van het uitzicht. Gelukkig beschikken enkele van 's werelds mooiste bestemmingen ook over zeer mooie treinreizen, variërend van enkele uren tot langer dan een week, waarbij je bijvoorbeeld landschappen met besneeuwde bergtoppen of oranje woestijnen doorkruist. Hieronder een blik op enkele van de mooiste treinritten ter wereld:

Glacier Express, Zwitserland

De Glacier-Express wordt ook wel de langzaamste sneltrein ter wereld genoemd en verbindt sinds 1930 de  plaatsen St. Moritz, Chur, Disentis, Andermatt, Brig en Zermatt. De smalspoortrein doorkruist tijdens de zeven uur durende rit maar liefst 91 tunnels en 291 bruggen en geldt als één van de paradepaardjes van Zwitserland. Het uitzicht op de Alpen tegen een blauwe hemel en de groene valleien maken deze treinrit een waar visueel feest.

Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad, Colorado, Verenigde Staten

Tijdens de treinrit tussen Durango en Silverton in de Amerikaanse staat Colorado reis je 130 jaar terug in de tijd, aan boord van een kolengestookte stoomlocomotief. In een tempo van ongeveer 30 kilometer per uur tuft de trein hier door enkele schitterende steile bergpassen.

Hiram Bingham Orient-Express, Peru

De Hiram Bingham Orient-Express in Peru verbindt twee van de topbestemmingen in Peru: Cusco en de Machu Picchu, een oude koloniale stad en de oude Inca citadel. De treinreis is een bochtige, schilderachtige tocht door de Urubamba River Valley, en onderweg kun je genieten van een vier-gangen diner.

TranzAlpine, Nieuw-Zeeland

De TranzAlpine op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland rijdt in 4,5 uur van Christchurch aan de westkust naar Greymouth aan de oostkust. Onderweg kun je de vergezichten van Canterbury en de rivier Waimakiriri in je opnemen en kom je onderweg dramatische alpine viaducten tegen die leiden naar Arthur's Pass.

Talylyn Railway, Wales

De Talylyn Railway is een van de 'Great Little Trains of Wales', en rijdt met een gangetje van 15 kilometer per uur een 23,3 kilometer lang parcours met een klein schattig kolengestookte trein. De historische trein uit 1865, bemand door vrijwilligers, stoomt zich een weg door de groene Fathew Valley van Tywyn op een route die oorspronkelijk gebruikt werd om leisteen te vervoeren van de vele mijnen in het gebied.

Rocky Mountaineer, Canada

Tijdens deze tweedaagse treinreis door de majestueuze Canadese Rockie Mountains kun je genieten van heerlijk eten. De voorbijtrekkende landschappen tussen het berg-resort plaatsje Banff in Alberta en de kosmopolitische stad Vancouver zijn echter minstens zo onweerstaanbaar.

The Grand Canyon Railway, Arizona, Verenigde Staten

Het uitzicht op de Grand Canyon is natuurlijk uniek in zijn soort, maar ook de Grand Canyon Railway is een interessante dagtrip die je veel inzicht biedt in de geschiedenis van de Amerikaanse treinen. De trein bevat wagons uit verschillende tijdperken, maar waar je ook zit tijdens deze meer dan 100 kilometer lange rit van Williams naar de Grand Canyon, het uitzicht is altijd schitterend.

The Royal Scotsman, Schotland

The Royal Scotsman is een exclusieve toeristische trein in Schotland, die sinds 1985 rijdt met historische rijtuigen uit de jaren ’30. De trein biedt plaats aan 36 passagiers en is uitgerust met slaapcompartimenten, maar rijdt gek genoeg alleen overdag. The Royal Scotsman heeft 9 rijtuigen die uitgerust zijn met kostbare houtsoorten, geslepen glas en op de tafels in het restauratierijtuig is damast aangebracht. De trein rijdt op vijf verschillende routes, uiteenlopend van 2 tot 8 dagen. De reizen vertrekken en arriveren in Edinburgh en lopen langs de kustlijnen van Schotland, door de Schotse Hooglanden en langs de welbekende Schotse meren. Op stopplaatsen langs de lijn is bezoek mogelijk aan natuurgebieden, kerken, tuinen, en kastelen.

Meer blogs