Home
Blog
Algemeen
10 van 's werelds coolste ijsbanen

10 van 's werelds coolste ijsbanen

op 3 maart 2014
2 minuten leestijd
10 van 's werelds coolste ijsbanen

In de maand februari konden we in het Olympisch Stadion in Amsterdam genieten van 'De Coolste Baan van Nederland'. Wij waren benieuwd naar andere coole ijsbanen op de wereld.

In de maand februari konden we in het Olympisch Stadion in Amsterdam genieten van 'De Coolste Baan van Nederland', met als hoogtepunt het NK allround en NK sprint afgelopen weekend. Volgens initiatiefnemer Rintje Ritsma kan dit concept overal worden toegepast; "onder de Eiffeltoren, op het Rode Plein in Moskou". Hierdoor werden wij benieuwd naar andere coole ijsbanen op de wereld, en kwamen we erachter dat er op dit moment ook al geschaatst kan worden op het Rode Plein. Bekijk hieronder 10 coole ijsbanen op de wereld:

Rode Plein, Moskou, Rusland

Tijdens de winter is een kwart van het Rode Plein in Moskou bedekt met een ijsbaan. Hier kun je nog tot en met 10 maart schaatsen onder het Kremlin, de St. Basil's kathedraal en het Nationaal Historisch Museum.

Banff Lake Louise, Banff, Canada

Bij Banff Lake Louise kun je schaatsen op een gletsjermeer met op de achtergrond met sneeuw bedekte bergen. Je bereikt dit meer door een twee uur durende rit te maken door de Rocky Mountains vanaf Calgary, de dichtstbijzijnde grote luchthaven. Tot en met halverwege april kun je hier gratis schaatsen.

Bondi Winter Festival Ice Rink, Sydney, Australië

Het sneeuwt nooit in Sydney, maar tijdens de winter maanden juni en juli wordt er bij Bondi Beach een ijsbaan geopend. Als grootste outdoor ijsbaan op het zuidelijk halfrond, trekt het zo'n 30.000 bezoekers per jaar.

Eiffeltoren ijsbaan, Parijs

De pittoreske ijsbaan in Parijs is dit jaar gesloten vanwege de renovatie aan de toren op de eerste verdieping, maar volgend jaar kun je hier weer schaatsen. Op het eerste niveau ligt dan een ijsbaan op ongeveer 60 meter boven de Champs de Mars.

Evergreen Lake, Colorado, Verenigde Staten

Zo'n 30 minuten van het centrum van Denver vind je bij het Evergreen Lake 8,5 hectare ijs, met 11 icehockey banen en een grote publieke ijsbaan. Met de met sneeuw bedekte dennenbomen en de nabijgelegen Evergreen Mountain moet het heerlijk schaatsen zijn hier!

Rideau Canal Skateway, Ottawa, Canada

Het Rideau kanaal in Ottawa staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en hier kun je 's winters schaatsen op natuurijs en een 7,8 kilometer lange tocht maken, die langs de Canadese parlementsgebouwen komt.

Rockefeller Center, New York, Verenigde Staten

De ijsbaan bij het Rockefeller Center in New York komt in bijna iedere kerstmis film die zich afspeelt in deze stad wel voorbij. Als sinds 1936 kun je hier 's winters een rondje schaatsen.

Shichahai meer, Beijing, China

Het Shichahai meer bestaat eigenlijk uit drie met elkaar verbonden meren: het Qianhai meer, het Houhai meer en het Xihai meer. Op deze natuurijsbaan in de buitenlucht kun je aan het einde van de winter schaatsen met historische architectuur op de achtergrond.

Somerset House, Londen, Engeland

In de wintermaanden is het mogelijk om in deze 18e-eeuwse binnenplaats in Londen een rondje te schaatsen. 's Avonds verandert de ijsbaan in een dansvloer en draaien er dj's.

Vienna Ice Dream, Wenen, Oostenrijk

Voor het stadhuis van Wenen zijn een paar grote ijsbanen met kleine paden met elkaar verbonden, om samen 6.000 vierkante meter ijs te vormen. Rondom de ijsbaan zijn diverse Oostenrijkse gerechte en drankjes verkrijgbaar. Open t/m 9 maart.