Home
Blog
Algemeen
10 spectaculaire kabelbanen wereldwijd

10 spectaculaire kabelbanen wereldwijd

op 30 maart 2015
2 minuten leestijd
10 spectaculaire kabelbanen wereldwijd

Als je er over nadenkt dan zijn kabelbanen best spannend; het zijn kleine cabines hangend aan een draad, die verbonden is aan de top van een gigantische berg. Maar kabelbanen bieden ook spectaculaire uitzichten op enkele van de mooiste landschappen ter wereld. Maar welke zijn het spectaculairst? We hebben er 10 voor je op een rij gezet.

1. Hua Shan kabelbaan, Shaanxi, China

Hua Shan is een van China's Vijf Grote Bergen, met in totaal ook vijf pieken, waarvan er twee (Noord en West) via een kabelbaan bereikt kunnen worden. Ben je op zoek naar nog iets extremers, dan is er de Plank Walk, waarbij je in een harnas langs planken aan de zijkant van de berg loopt.

2. Grindelwald-Männlichen Gondola kabelbaan, Zwitserland

Deze kabelbaan in de Zwitserse Alpen verbindt het dorp Grindelwald met de Männlichen berg en biedt een uitzicht van majestueze besneeuwde bergen of weerlderig groene weilanden, afhankelijk van de tijd van het jaar. Het duurt zo'n 30 minuten om hier de top te bereiken, dus genoeg tijd om de omgeving in je op te nemen.

3. Tafelberg kabelbaan, Kaapstad, Zuid-Afrika

Meer dan 20 miljoen mensen hebben deze kabelbaan gebruikt om de top van de Tafelberg te bereiken sinds de opening in 1929. In 1997 werden de cabines bijgewerkt met een draaiende vloer die passagiers een 360-graden uitzicht over Kaapstad, de Tafelbaai, en de Atlantische kust biedt.

4. Masada kabelbaan, Israel

Met een station dat bijna 260 meter onder de zeespiegel ligt, is deze kabelbaan de laagste ter wereld. Hoewel het gebruikelijk is om een hike te maken naar de top om het UNESCO Werelderfgoed te bewonderen, zal niemand je raar aankijken als je toch de kabelbaan pakt.

5. Suikerbroodberg, Rio de Janeiro, Brazilië

Een van de meest iconische kabelbanen ter wereld loopt van de Morra da Urca naar de top van de Suikerbroodberg en biedt passagiers een uitgebreide blik op de uitgestrekte metropool eronder, met het zand van de Copacabana en het Christus de Verlosser beeld bovenop de Corcavado berg in de verte.

6. Ba Na Hills Station, Truong Son bergen, Vietnam

De aanleg van deze kabelbaan, net buiten Da Nang, koste maar liefst 36 miljoen euro en haalde na de opening in 2013 een Guinness World Record voor langste en hoogste non-stop, enkelsporige kabelbaan. In iedere gondel passen maximaal 35 passagiers, die meegenomen worden over een waterval bij het basisstation, voordat ze Vong Nguyet Hill met 6 meter per seconde bereiken.

7. Téléphérique de l'Aiguille du Midi, Chamonix, Frankrijk

Totdat de Mérida kabelbaan in Venezuela weer open gaat, is de kabelbaan naar de top van de berg Aiguille du Midi weer de hoogste ter wereld. De reis naar de top duurt een volle 20 minuten en is verdeeld in twee fasen. Bij helder weer krijg je een prachtig panoramisch uitzicht over de hele Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen.

8. Stanserhorn Cabrio, Nidwalden, Zwitserland

Deze kabelbaan is de eerste in zijn soort, met een open bovendek, dat ruimte biedt aan 30 passagiers en een huiveringwekkend 360-graden uitzicht op het omliggende platteland. Voor wie liever achter staal en glas staat, is er ook een benedendek met ruimte voor 30 passagiers.

9. Timber Trail kabelbaan, Parwanoo, India

Deze kabelbaan brengt passagiers van het luxe Timber Trail Resort naar het nog luxere Timber Trail Heights, hoog gelegen in de nabijgelegen bergen. Het uitzicht op de groene Shivalik Hills is grandioos, maar houd in gedachten dat in 2012 11 passagiers hier vast kwamen te zitten voor bijna 2 dagen.

10. Ngong Ping kabelbaan, Lantau Island, Hong Kong

Alsof het geweldige uitzicht op de Tian Tan Buddha - het grootst outdoor zittende Boeddha beeld van ter wereld met 34 meter hoogte - nog niet genoeg was, heeft de Ngong Ping kabelbaan er in 2009 gondels bij gekregen met glazen bodems, beter bekend als de 'Crystal Cabins'.

Meer blogs