Home
Blog
Algemeen
10 landen waar alcohol illegaal is

10 landen waar alcohol illegaal is

op 11 april 2014
2 minuten leestijd
10 landen waar alcohol illegaal is

In Nederland kan iedereen die boven de 18 is gewoon alcohol kopen, maar er zijn landen op de wereld waar dit streng verboden is. Bekijk hier 10 landen waar alcohol illegaal is.

In Nederland kan iedereen die boven de 18 is gewoon alcohol kopen, maar er zijn landen op de wereld waar dit streng verboden is. Landen waar alcohol illegaal is bevinden zich met name in Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Azië en verbieden het voornamelijk om religieuze redenen. Vaak beschikken deze landen wel over een bloeiende zwarte markt handel in alcohol en is het voor buitenlanders met een licentie soms wel legaal om te drinken. Bekijk hier 10 landen waar alcohol illegaal is:

Afghanistan

Hoewel het voor de lokale bevolking in Afghanistan illegaal is om alcohol te kopen, zijn er genoeg plekken met een licentie om drank aan buitenlanders te verkopen.

Bahrein

In Bahrein is alcohol alleen verkrijgbaar in hotels en via particuliere licenties voor de verkoop aan niet-moslims. In het openbaar alcohol drinken is nog steeds illegaal en wie dronken is kan achter de tralies belanden.

Bangladesh

Hoewel alcohol in Bangladesh voorheen volledig illegaal was, zijn de wetten (en lokale gewoonten) tegenwoordig iets losser geworden. Hoewel erg duur, wordt in sommige hotels alcohol verkocht, maar daarvoor is wel een buitenlands paspoort nodig.

Brunei

Dit olie-rijke land heeft een aantal zeer strenge wetten als het gaat om alcohol gebruik, maar hoewel het illegaal is voor de lokale bevolking, staat de rijke Sultan familie van Brunei bekend voor het geven van extravagante feesten waar flink gedronken wordt.

India

India is waarschijnlijk het land met de meest complexe wetten als het op alcohol aankomt. De rechtmatigheid van alcohol en leeftijd beperkingen verschillen hier per staat. In Gujarat, Manipur, Mizoram, Nagaland, en het eilandgebied Lakshadweep is alcohol echter volkomen illegaal.

Iran

Voor moslims is alcohol in Iran ten strengste verboden en kunnen ze rekenen op strenge straffen bij een overtreding (Zo werd een Iraans echtpaar ter dood veroordeeld bij hun derde alcohol overtreding). Voor de christelijke minderheid in het wel toegestaan om te drinken.

Irak

Slijterijen mogen dan juridisch zijn toegestaan in Irak, maar dat wil niet zeggen dat iedereen deze hier accepteert: in West-Bagdad zijn er een aantal dodelijke aanvallen geweest op meerdere slijterijen.

Libië

Alcohol is niet alleen verboden in Libië, maar de illegale drank die hier wordt verkocht is ook nog eens zeer gevaarlijk. In 2013 kwamen meer dan 50 mensen om na het drinken van de lokale 'bokha' drank.

Saoedi-Arabië

Drank is overal illegaal in Saoedi-Arabië, maar dat weerhoudt sommige mensen er toch niet van om te drinken. Zij riskeren echter wel een gevangenisstraf, boete of pak slaag en ook buitenlanders zijn hier net zo onderhevig aan de lokale wetgeving als de lokale inwoners.

Verenigde Arabische Emiraten

Niet-islamitische inwoners in de Verenigde Arabische Emiraten kunnen een vergunning aanvragen om thuis of in speciale inrichtingen alcohol te drinken. De niet-moslims, of niet-religieuze moslims, drinken er echter stevig op los. Toch zijn de wetten hier nog steeds zeer streng en als je betrapt wordt op het drinken van alcohol zonder vergunning of het veroorzaken van problemen wanneer je dronken bent, hoef je geen clementie te verwachten.

Meer blogs