Bezienswaardigheden

Wanneer je van plan bent een bezoek aan Holland te brengen, begin dan bij Amsterdam. Het is werkelijk een bruisende stad met zijn smalle straten en vele grachten waar je op een rondvaartboot al veel informatie kan krijgen om daarna te voet alles van dichtbij te bekijken. Zo zijn daar de vele mooie musea, zoals het Anna Frank huis en het Van Gogh museum. Maar ook de prachtige gebouwen zoals het paleis op de Dam, de Nieuwe kerk en het Begijnhof. Er is ook een grote verscheidenheid aan bed and breakfasts in Amsterdam.

Hoewel Holland een klein land is, is het groots in zijn prachtige steden, vol van musea, monumenten, schitterende architectonische gebouwen en de vele mogelijkheden om je in bijvoorbeeld dierenparken of pretparken te vermaken. Voor de avond zijn er ook diverse mogelijkheden, zoals in de Stadsschouwburg of de Stopera een concert bijwonen.

Maar Amsterdam is niet de enige stad waar je je kunt vermaken, zo zijn er door het hele land zogenaamde universiteitssteden waar het altijd gezellig vertoeven is. Deze steden kenmerken zich door een overvloed aan fietsen die overal in de kleine straatjes en langs de grachten geparkeerd staan wat typerend is voor de vele studenten die er wonen en leren. Steden zoals Delft, Leiden en Groningen. Daarnaast biedt Holland een diversiteit aan pretparken, dierentuinen en safariparken. Ook is er in Beekbergen een subliem dolfijnenpark waar hele mooie shows gegeven worden.

In de stad Den Haag is ook genoeg te ontdekken. Neem de vele prachtige gebouwen zoals Het Vredespaleis. Maar ook een ritje naar Scheveningen, waar het Kurhaus zich voor het strand manifesteert en waar je in één van de vele strandtenten heerlijk kunt eten. Ook is er de miniatuur stad Madurodam waar alle bekende Nederlandse gebouwen en cultuur in één mini stad vertegenwoordigd zijn inclusief treinen en ander openbaar vervoer.

Benieuwd naar de mooiste bezienswaardigheden? Parkvakanties maakte een lijstje met de 50 mooiste plekken van Nederland.

Meer weten over reizen naar Nederland?

Bekijk hier alle informatie

Informatie over Nederland

Bezienswaardigheden

Reizen naar Nederland