De Turkse invloeden in Bulgarije hebben ook hun sporen nagelaten in de Bulgaarse keuken. Balletjes gehakt, gevulde aubergines en warme pasteitjes gevuld met gehakt of schapenkaas zijn daar voorbeelden van. Verder zijn de salades in Bulgarije aan te raden. Uit de Zwarte Zee komen ook heerlijke gerechten, zoals gegrilde ansjovis of gegrilde makreel. Voor ons Nederlanders is het alleen wel een beetje vreemd dat het eten lauw wordt opgediend. Een andere Bulgaarse specialiteit is de typische yoghurt, die vooral gezondheidsbevorderend is als hij gemaakt is van schapenmelk of buffelmelk.
Rakija is Bulgaarse brandewijn van abrikozen of wijndruiven en de Bulgaren drinken dit graag tijdens en na de maaltijd. Ayran is de favoriete dorstlesser. Dit verfrissende yoghurtdrankje komt oorspronkelijk uit Turkije. Daarnaast kent Bulgarije ook zijn eigen wijnen en bieren.
Meer weten over reizen naar Bulgarije?
Bekijk hier alle informatie