Travel Smartervaringen

De Travel Smart ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een rondreis met Travel Smart gemaakt hebben.

Er zijn 12 ervaringen met Travel Smart geplaatst.

Accomodatie
8
Vervoer
8.4
Reisleiding
8.3
Prijs / Kwaliteit
8.9
Algemeen
8.7

Beoordelingen van Travel Smart

Wat vinden anderen van rondreizen met Travel Smart?
8,0

Prachtige rondreis - Java & Gili's

Indonesië
Individuele rondreis met Travel Smart
10-10-2016

In september heb ik samen met mijn zus een rondreis gemaakt door Java en de Gili eilanden. We begonnen onze reis in Jakarta (wat een drukke stad!) en zijn daarna snel doorgevlogen naar Yogyakarta. Hier hebben wij de leef deze nacht als een local gedaan, erg leuk! Door een lokale gids zijn we rondgeleid door Yogya en hebben we o.a. rond gereden in een verlichte hello-kitty auto. De volgende ochtend werden we vroeg opgehaald om de zonsopgang op de Borobudur te bekijken. Wat een geweldige ervaring! Absoluut een aanrader. Ja, je moet vroeg je bed uit maar het is zeker de moeite waard. Probeer gelijk naar de tempel te gaan, dan heb je de tempel nog een beetje voor jezelf (een uur later staat de tempel vol met toeristen). De dag erna zijn we naar Gili-T gegaan. Paradijs op aarde! Je hebt een strip met allemaal restaurants en bars (wel erg toeristisch) maar als je 5 min de andere kant op loopt kom je bij het rustiger gedeelte van het eiland met alle beachbar en spierwitte stranden. Ook zijn wij bij Gili Air geweest. Vergeleken met Gili T een stuk rustiger, maar daardoor ook minder te beleven. Vooral leuk eiland als je een Padi (duikcursus) wilt halen. Erg genoten van deze reis en complimenten voor het team van Travel-Smart!

Alexandra
in September 2016
9,2

Java en Bali, kort en krachtig

Indonesië
Individuele rondreis met Travel Smart
05-10-2015

In de maand September, heb ik twee weken door Java en Bali gereisd met Travel Smart.
In korte tijd heb ik erg veel gezien. In Jogyakarta, Java ben ik begonnen en geëindigd in Ubud, Bali.
De hotels/lodges waar ik verbleef waren allemaal prima in orde. Sommige hadden zelfs een prachtig zwembad erbij. Ook vond ik het zelf heel fijn dat ik overal een westers toilet ter beschikking had.
Het reizen zelf was soms wel vermoeiend. Omdat ik in een korte tijd -van 14 dagen- Java en Bali graag wou zien, reis je snel door, wil je zoveel mogelijk zien op 1 dag, en daardoor heb je weinig tijd om even alles te laten bezinken. Maar ondanks dat, heb ik prachtige dingen gezien en ben ik weer een mooie ervaring rijker! De bevolking in Indonesie is ook erg vriendelijk en gastvrij. Ik heb ontzettend leuke mensen leren kennen.
Indonesie is zeker een aanrader! Zelf ben ik na deze twee weken (met TravelSmart) op eigen houtje nog doorgereisd naar Lombok. Ook dit is een aanrader! Niet zo toeristisch maar zeker zo mooi.

Milou Pleunis
Alleen gereisd in September 2015
8,4

Rondreis Bali Lombok Gili

Indonesië
Individuele rondreis met Travel Smart
30-09-2015

Als je een rondreis door Indonesie wilt en zeker alle top punten, toeristisch of niet wilt zien, dan is dit echt een aanrader! De organisatie zorgt voor een goede reis, mooie hotels met top personeel dat lief en betrokken is bij de wensen. Ik begon op Bali werd vanaf daar naar Ubud gebracht en heb daar schitterende dingen meegemaakt. Door de reisvelden, thee en koffie plantages, massage, onder de locals kan je overal naar toe, vanalles proeven en ben ik tempels binnen geweest tijdens rituelen en feestdagen. Ook de reis naar Munduk met watervallen, bergen en plantages, Kuta toeristisch, surfen en mountainbiken. De boot naar Lombok verliep goed en op Lombok ben ik bij de locals geweest om te zien hoe mensen daar manden vlechten, potten bakken, koken en weven. De Rinjani berg beklimmen is ontzettend pittig maar de moeite waard (daar moet je wel uithoudingsvermogen en durf voor hebben). De gids en porters zijn vriendelijk en behulpzaam. Het uitzicht waanzinnig! De gili eilanden zijn relaxt, bounty eiland gevoel en snorkelen moet je hebben gedaan! Ik heb een reis gemaakt die ik nooit zal vergeten. De indrukken van de natuur, de mensen, het eten, alles is zo ontzettend gaaf om mee te maken. Voor backpackers is het een must! Twijfel niet en ga!

Mandy van den Berg
Gereisd met partner in July 2015
9,4

Rondreis door Java, Bali, Lombok, Gili Asahan & Gili Air

Indonesië
Individuele rondreis met Travel Smart
30-09-2015

In een woord FANTASTISCH! Wij zijn erg te spreken over jullie als organisatie, vanaf moment 1 goed contact gehad en fantastisch geholpen met vragen etc! In januari besloten wij samen onze eerste verre reis te gaan maken, graag wilde wij een relaxed vakantie gevoel en vonden wij het fijn als het eerste jaar alles geregeld zou zijn. Echt alles was tot in de puntjes geregeld, vervoer was overal op tijd, wilde wij een keer uitslapen dan belde wij naar Happy Trails en werd er geregeld dat de Privé chauffeur een uur later kwam. Je krijgt echt waar voor je geld, soms vroegen wij onszelf gewoon af waar ze het voor konden doen.. Leuke, kleinschalige hotels, met vriendelijk personeel en allemaal hadden ze een toplocatie!!
Wij hebben een maand rondgetrokken door Indonesie, zijn begonnen op Java, vervolgens Bali, daarna Lombok en tot slot twee Gili Eilanden. Op Java hebben wij een super tijd gehad, hier hebben wij de ECHTE Indonesische cultuur geproefd. Ook hebben wij in Yogjakarta een "Back Street Tour" gedaan, deze kregen wij aangeboden van jullie om te kijken of dat dit leuk is om in jullie pakket toe te voegen & wij zeggen DOEN! In Java hebben wij ook nog de Ijen beklommen, zeker de moeite waard (met name het zien van de Blue Flame). Gili Air is een leuk, kleinschalig eiland waar je als je van duiken houd heel leuk je PADI kan halen, Oceans 5 Dive Resort is zeker een aanrader, met geweldige instructeurs!
Lombok is een prachtig eiland, met geweldige stranden! De tour die wij daar hebben gedaan had wat ons betreft niet gehoeven, voegde niets toe aan de reis en wij hadden het idee dat de tour een beetje ter plekke werd verzonnen, dat was een klein minpuntje!
Al met al hebben wij een fantastische reis gehad, prijs/kwaliteit verhouding uitstekend, leuke hotels met een goede ligging, geen extra bijkomende kosten op vakantie, genoeg vrije tijd om zelf nog dingen te plannen & uitstekende service vanuit Smart Indonesië.
Volgend jaar boeken wij zeker weer een reis bij jullie, wij hopen alleen dat er meer landen in jullie assortiment worden toegevoegd..

Mirte Roozen
Gereisd met partner in August 2015
8,2

Prachtige rondreis door Java en Bali

Indonesië
Individuele rondreis met Travel Smart
30-09-2015

Met Travel Smart zijn wij deze zomer naar Java en Bali geweest; wij wilden ook graag naar Sumatra en dit hebben wij bij de moederorganisatie indonesieonline.nl geboekt. Beide worden op locatie door HappyTrails verder verzorgd. Wij zijn vaker met hen op reis geweest en zouden het iedereen aanraden! Travel Smart is persoonlijk, is erg snel in contact en heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. De accomodaties zijn stuk voor stuk enorm sfeervol en altijd precies op de beste locaties (in de gezelligste straatjes, dichtbij bezienswaardigheden of belangrijke plekken). Hadden we zelf niet snel kunnen weten of vinden. De service van HappyTrails is ook enorm goed; op locatie kun je hen overal voor bellen en ze zetten alles in het werk om aan je verzoeken te voldoen. Prachtige vakantie gehad en willen zeker nog een keer met Travel Smart op reis.

Enige minpunt/verzoek: meer bestemmingen toevoegen!

Elske
Gereisd met partner in August 2015
8,4

Rond reis Thailand

Thailand
Individuele rondreis met Travel Smart
30-09-2015

In de maand september zijn we drie weken wezen rond reizen door Thailand. Samen mijn mijn vriend, voor ons beide was het een nieuw avontuur om buiten Europa te gaan reizen. Daarom kozen we voor Travel Smart, aangezien je dan vooraf alles mooie geregeld hebt en daar ook optimaal kunt genieten, dachten wij vooraf gaande aan onze reis. Zowel het contact voor afgaande aan onze reis als tijdens hebben wel als prettig en duidelijk ervaren! Alles was duidelijke en goed geregeld daar, zeker iets wat we zouden aanraden als je voor het eerst gaat rond reizen door een totaal andere land/cultuur en toch ook optimale ontspanning wil van dat je niet al te veel hoeft na te denken waar je heen gaat of hoe je waar gaat komen. Aangezien je dat voorafgaande hebt besproken met Travel Smart en bij aankomst in het land dit nog eens duidelijk en overzichtelijk krijgt bij aankomst van je eerste Hotel.

We kunnen dan ook niet anders zeggen dat ze manier van reizen ons super goed bevallen is! We hebben super genoten en zullen nog lang terug denken aan ons mooie avontuur in Thailand!

Anouk Tiemersma
Gereisd met partner in September 2015
8,8

Een geweldige ervaring om Cuba zo te ontdekken

Cuba
Individuele rondreis met Travel Smart
30-09-2015

We hebben een prachtige reis gemaakt met Smart Cuba. De casa's waren prima met zeer goed ontbijt en meestal vriendelijke mensen. Ze bevonden zich steeds op uitstekende lokaties in of dichtbij het centrum. Ook de excursies waren leuk en goed geregeld. Het zwemmen met dolfijnen was een geweldige ervaring en het vervoer was ook steeds prima geregeld. Kortom: niets aan te merken op de organisatie. Voor ons was het de ideale manier om te reizen: individueel maar wel alles goed geregeld!!

C. de Leeuw
Gereisd met partner in April 2015
7,8

Een schitterende reis door Bali en Lombok

Indonesië
Individuele rondreis met Travel Smart
30-09-2015

Deze reis hadden we 2 jaar geleden gemaakt bij een andere reis organisatie.
Maar deze keer op een totaal andere manier weer beleefd, en het was helemaal top.
Op verschillende plekken in Bali gezeten. Accommodaties waren steeds prima. Geen luxe resorts, maar kleinschalig en veelal gunstig gelegen in het centrum.
Veel rust en vrijheid. Maar ook steeds per locatie een leuke excursiedag en alles was uitstekend geregeld. Vervoer op tijd niks mis gegaan. Leuke afwisselende dingen gezien en meegemaakt. Voor de prijs hebben we veel gehad. Over die verhouding ben ik dan ook meer dan tevreden. Dit smaakt naar meer! Benieuwd naar de nieuwe bestemmingen die in 2016 nog bij komen.

Tonny Rutenfrans
Gereisd met vrienden in April 2015
7,8

Geweldige rondreis door Java, Bali en Lombok

Indonesië
Individuele rondreis met Travel Smart
30-09-2015

Hele fijne variant van rondreizen. Niet constant onderweg maar toch op heel veel plaatsen geweest. En ook de vrijheid om je eigen ding te kunnen doen. De dagexcursies per locatie waren stuk voor stuk helemaal super, met als afsluiter letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt: de beklimming van de Rinjani in Lombok.

Dyon en Sharon Doensen
in May 2015
8,5

Bali in a coconut

Indonesië
Individuele rondreis met Travel Smart
30-09-2015

Een geweldige ervaring gehad dankzij Smart Travel. Op verschillende plekken in Bali gezeten. Accommodaties waren steeds prima. Geen luxe resorts, maar kleinschalig en veelal gunstig gelegen in het centrum. Na de diverse groepsrondreizen die we gemaakt hebben (deels net als nu met z'n vieren) was deze variant heel prettig. Veel rust en vrijheid. Maar ook steeds per locatie een leuke excursiedag en alles was uitstekend geregeld. Vervoer op tijd; niks mis gegaan. Leuke afwisselende dingen gezien en meegemaakt. Voor de prijs hebben we veel gehad. Over die verhouding ben ik dan ook meer dan tevreden. Dit smaakt naar meer! Benieuwd naar de nieuwe bestemmingen die in 2015 nog komen......

Jetty Kuiper
Gereisd met vrienden in January 2015
9,0

Goed geregeld, en naar ons idee bijna in elk dorp in een van de mooiste casa's!

Cuba
Individuele rondreis met Travel Smart
17-08-2015

wij hebben met het gezin 3,5 week door Cuba getrokken. In 10 Casa particulares 'gewoond', Viazulbus en hele leuke excursies alles via SMART CUBA geregeld (bucketlist). Het begon als goed op het vliegveld, er stond 1 man in de aankomsthal en die stond op ons te wachten, alle anderen stonden buiten, en aan einde, bij laatste verplaatsing lag er 's ochtends een keurig briefje met hoe deze zou gaan. Echt een hele mooie reis, mooi en intrigerend land en mooie mensen, geuren en kleuren. Zelf hebben wij zo nu en dan pragmatisch de bus geskipt en een taxi genomen (als bus heel vroeg, heel laat ging of maar een uurtje duurde). In Santiago de Cuba kom je met de Viazul om 2100 uur aan en de dag erna vertrek je door naar Baracoa om 8 uur. Een dagje extra (is een optie) is aan te raden. Maar aan de andere kant is Baracoa zo gaaf dat snel doorgaan daarheen geen straf is. Als plaats en casa ons hoogte punt. De mooiste excursie was het zwemmen met de dolfijnen en het carnaval in Cienfuegos!. Wij allemaal: 52, 48, 18, 15 en 11 hebben genoten!.

Rob Bloem
Gereisd met gezin in July 2015
8,0

Heerlijke rondreis door Bali

Indonesië
Individuele rondreis met Travel Smart
11-08-2015

Dit jaar voor het eerst een verre reis gemaakt. Omdat we het nog niet aan durfden om alles zelf te boeken, hebben we bij TravelSmart geboekt. Dit is ons erg goed bevallen! Veel persoonlijk contact gehad via de mail en op plaats van bestemming bleek ook alles goed geregeld. Mooie hotels op super locaties, midden in het centrum en op loopafstand van het strand. Daarnaast hadden we nog genoeg vrijheid om ook zelf dingen te ondernemen. Deze combinatie van georganiseerd, maar toch nog behoorlijk wat vrijheid beviel ons heel goed.

Tessa Janssen
Gereisd met vrienden in July 2015

Ben jij op reis geweest met Travel Smart?

Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met, of klachten over Travel Smart.