Original Asia ervaringen

De Original Asia ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een rondreis met Original Asia gemaakt hebben.

Er zijn 177 ervaringen met Original Asia geplaatst.

Accomodatie
8.8
Vervoer
9.1
Reisleiding
9.1
Prijs / Kwaliteit
9
Algemeen
9.1

Beoordelingen van Original Asia

Wat zijn de ervaringen van andere reizigers met rondreizen van Original Asia?
8,4

Prachtig land met lieve mensen

Sri Lanka
Familiereis met Original Asia
29-10-2022

We zijn ondertussen weer een aantal dagen thuis Uit Sri Lanka en willen je bedanken voor de perfect samengestelde reis.
Het land was erg leuk en hebben veel dingen gezien en beleeft. De gids die wij hadden Upul was een zeer goeie gids waar we gewoon een band mee kregen en het zelfs een beetje moeilijk kregen toen we afscheid moesten nemen op het vliegveld. Als we weer een keer op reis gaan dan komen we zeker weer bij jullie terug.

Hooghiemstra
Gereisd met gezin
10

Nog mooier en beter dan verwacht!

Indonesië
Individuele rondreis met Original Asia
03-10-2022

Wij zijn inmiddels (helaas) weer terug van onze reis naar Java en Bali.

Het was een fantastische reis, nog mooier dan we hadden verwacht. Alles was top geregeld. Over alles zijn wij meer dan tevreden, - van de correspondentie vooraf met Dimitri van Original Asia, excursies, privé chauffeur die ons overal naartoe bracht, en de zeer mooie accomodaties aan toe. Alles is zeer voorspoedig verlopen (Als ik dan tóch nog nog 1 tip mee mag geven, dat het bij de Bromo vulkaan érg koud is, dat wisten wij niet, hahaha).

Echt een droomreis, wij hebben hele mooie herinneringen gemaakt. Wij willen Original Asia bedanken voor hun deskundige hulp. Wij bevelen hen zeker aan, en als wij weer richting Azië gaan, zullen we dat zeker weer via Original Asia doen!

Sharon
Gereisd met partner
10

GEWELDIG

Bali
Individuele rondreis met Original Asia
06-09-2022

Samen met mijn zoon van 17 ben ik naar Bali geweest. De eerste offerte die we kregen van Dimitri zag er meteen al super uit. Een goede combi van dingen doen en bekijken en ook voldoende tijd tussendoor om te relaxen en zelf in te vullen. Dimitri denkt met je mee en blijft ook na tig vragen van onze kant vriendelijk en behulpzaam. Zo hebben we vlak voordat we weggingen nog wat omgezet en zelfs ter plaatse met behulp van het lokale reisbureau onze laatste 3 nachten nog gewijzigd.
De gereserveerde hotels waren allemaal even mooi. Ook de 2 reis/excursiedagen met Nederlands sprekende gids Ketut waren super geregeld. Ook waren de chauffeurs altijd netjes op tijd en super vriendelijk.
Als we ooit teruggaan naar Azië zal dat zeker via Originalasia zijn.

Natasja
Gereisd met gezin
9,6

Fantastische rondreis Bali en Gili Eilanden

Bali
Individuele rondreis met Original Asia
04-09-2022

We hebben ruim 2 jaar geduld moeten hebben vanwege Corona en hierdoor reis tot 3x toe moeten verzetten. Original Asia heeft dit steeds weer perfect geregeld. Ook met nog diverse aanpassingen in de reis. Grote voordeel van boeken met Original Asia is de lokale kennis, maatwerk, flexibiliteit en ook uitmuntende service. Altijd snelle respons op mails en andere vragen. Daarnaast wordt ter plaatse ook samengewerkt met lokale agent die hetzelfde service niveau biedt.
Het was voor gezin een onvergetelijke vakantie met heel veel indrukken. Goede balans tussen relaxen en actief. Goede middenklasse accommodaties met alles hier rondom tip top geregeld zoals vervoer en transfers, NL talige gidsen etc.
Verder ook luchtvaartmaatschappij Qatar prima bevallen met ergens halverwege een korte tussen/overstap. Onze eventuele volgende reis naar Azië zullen we zeker weer boeken via Original Asia.

Kimmo Hornman
Gereisd met gezin
9,6

Geweldige familievakantie gehad naar Sri Lanke en de Malediven

Sri Lanka
Familiereis met Original Asia
01-09-2022

Dimitri en collega’s,

Super bedankt voor deze vakantie. Echt alles was tot in de puntjes georganiseerd. Het is echt een prachtig land. Jammer voor de bevolking dat zo veel mensen de reis hebben geannuleerd vanwege politieke ongeregeldheden. Als toerist merk je hier helemaal niets van. Ontzettend veel gezien en gedaan. Een geweldige gids die ontzettend veel kon vertellen en ons nog veel extra’s heeft laten zien. Een vakantie voor onze pubers( 21 en 16) om nooit te vergeten. Ook de Malediven zijn echt prachtig. Helaas hadden we wat minder weer maar ja daar kan niemand van tevoren wat aan doen. Kortom het was geweldig.
De volgende reis naar een van de mooie bestemmingen die Original Asia te boeken heeft gaan we zeker weer met deze reisorganisatie.

Familie Willemsen

Ilja willemsen
Gereisd met gezin
8,2

Een fantastische reis door Sri Lanka met als toetje Malediven

Sri Lanka
Familiereis met Original Asia
29-08-2022

Mijn man en ik hebben met onze dochters van 12 en 14 een schitterende reis gemaakt door Sri Lanka en we hebben deze reis afgesloten met 4 dagen Malediven. Het was super!
Via Original Asia hebben we onze reis geboekt, Dimitri heeft ons top geholpen en was ook heel duidelijk over de situatie daar nu. Heel fijn dat hij zelf van te voren ook naar Sri Lanka was gegaan om te kijken hoe het daar was.
Code oranje stelde niets voor. We zijn zo blij dat we geweest zijn. We hebben niets van code oranje gemerkt.
De reis was een perfecte mix van avontuur, activiteiten, cultuur en natuur. We hadden ook een hele fijne gids die heel goed Engels sprak.
De mensen in Sri Lanka zijn super aardig, En wat een mooi land! Onze meiden hebben ook genoten. Natuurlijk waren voor hun de activiteiten zoals raften, olifanten wassen en snorkelen hoogtepunten.
De Malediven waren geweldig als afsluiter. Echt nog even heerlijk uitrusten. Wij zaten in zo'n fantastische paalwoning met eigen zwembadje op het Olhuveli resort. Wat een luxe, echt genieten!
We hebben een vakantie gehad om nooit meer te vergeten.

Sabine de Wee
Gereisd met gezin
10

In een woord: fantastisch

Bali
Familiereis met Original Asia
29-08-2022

We hadden met ons gezin van 5 een geweldige rondreis geboekt naar Bali, nusa penida en de gili bij original Asia
Deze reis hadden we in 2019 geboekt voor onze 25 jaar huwelijk
Helaas door de covid hebben we toen twee jaar moeten verzetten maar het was het lange wachten meer dan waard!
Het fijne vonden wij dat we onze reis helemaal zelf konden samenstellen samen met de goede adviezen van Dimitri werd het onze droomreis
Alles was perfect geregeld, chauffeurs op tijd, prachtige accommodaties, gastvrij en zeer vriendelijk ontvangen
Heerlijke ontbijten en de tips die we kregen van het personeel waar we zeer zeker naar toe moeten gaan waren allemaal top zowel de bezienswaardigheid als de tip voor een heerlijke lunch of diner
We hebben de rondreis in comfortabele auto’s /bus Bali rond gereden van noord oost zuid west met Engels en Nederlands sprekende gidsen
Alles was prima verzorgd en geregeld
Ook de boot overtochten waren top geregeld met halen en brengen van en naar hotel waren goed verzorgd
Kortom we hebben genoten en mochten we ooit nog eens en verre reis boeken zullen we zeer zeker weer via Dimitri boeken

Fam hage
Gereisd met gezin
10

Wat een geweldig mooi avontuur!!

Sri Lanka
Autorondreis met Original Asia
29-08-2022

Wij reisden 2 weken rond over Sri Lanka met ons gezin met 4 kinderen in de leeftijd van 20, 18, 16 en 14 jaar. De reis sloten we af met een paar heerlijke strand/snorkel dagen op de Malediven. Eerder boekten we met Dimitri een rondreis over Bali en die was zo goed bevallen en zo super in alle facetten dat we hem weer hebben opgezocht voor dit nieuwe avontuur. En het was wederom meer dan fantastisch.
We twijfelden eerst een beetje om naar Sri Lanka te reizen door alle berichtgeving over de onrust in het land in de media. Dimitri was er zelf net geweest en heeft helder aangegeven waarom we prima konden gaan. Hij nam veel tijd daarover te mailen of te bellen. En alles even persoonlijk. We zijn zo ongelooflijk blij dat we gegaan zijn! Dubbel blij waren we om te gaan, omdat het land zo in de problemen zit, eerst de coronapandemie die het toerisme een enorme klap gegeven heeft en nu het land opnieuw in grote problemen door de economische crisis. Het toerisme heeft een dubbele dreun gekregen. Door onze gesprekken met de mensen daar en onze gidsen hoor je van dichtbij hoe de ellende de mensen, hun gezinnen, hun inkomen en leven in zijn greep heeft. Daarom waren we extra blij er te zijn. Omdat je als toerist in het land een heel klein steentje kunt bijdragen. De mensen zijn zo dankbaar en blij om je te zien. Zoals wij reisden, in een busje met eigen gids het land doorkruisen is perfect. Daarbij is het heel uitzonderlijk en bijzonder om er te reizen nu het overal zo rustig is. Zowel bij de safari’s, het strand en bezienswaardigheden, maar ook in de hotels. Dat is heel uniek om mee te maken. Het is compleet veilig om te gaan. Het is dus om deze redenen juist aan te raden om deze tijd zeker wél naar Sri Lanka te reizen!


Het land is prachtig, de 1000 gezichten ervan wonderschoon, de natuur fenomenaal, er is ongelooflijk veel te beleven en te zien en de mensen zijn zo lief en warm. Wij hebben het midden en zuiden doorgereisd en zijn op prachtige plekken geweest. In totaal 1 watersafari en 3 jeepsafari’s waar we onnoemelijk veel dieren gezien hebben! 2 hikings door Knuckles Range en door het Tropisch regenwoud. De gidsen zijn super, weten veel en zien vooral veel. Maar ook cultuur met tempels waar we door de oude stad gefietst zijn als naar Galle het oude fort waar veel Nederlandse roots liggen. Wij reisden met ons gezin ter ere van ons 30 jaar samenzijn. Bijna alle hotels hadden in onze kamers prachtige zwanen van handdoeken gemaakt, met bloemen of ballonnen onze bedden versierd. Zo feestelijk en betrokken. De overnachtingen waren in prachtige hotels als ook in een ongelooflijk mooie tent in de jungle met alleen maar kampvuur en kaarslicht bij het diner onder de sterrenhemel als een eco lodge met alleen maar een rieten scherm tussen de kamer en de rivier. De zwembaden een heerlijke verkoeling naast alle prachtige indrukken. De rots aan de overkant van de Lions Rock beklimmen vonden we een briljant advies van Dimitri. Het stadje Ella is prachtig en leuk om ’s avonds te eten. Ook de zipline bij Ella is machtig met het mooie uitzicht. Treinreis ook een aanrader en vooral foto’s maken bij de deuren die de hele reis gewoon openstaan. De baby schildpadjes bij de Turtle Farm zelf in zee vrijlaten was indrukwekkend.
Wij hadden een fantastische gids die bijna als familie voelde. Hij wist ongelooflijk veel, van alles heel veel details, was heerlijk gezelschap en nam ons mee naar onverwachte plekjes voor lunch of diner. Altijd punctueel en hielp bij alles, niets was hem teveel. We hebben ook heel erg met hem gelachen. Sowieso alle mensen van Jetwing, de organisatie in Sri Lanka waar Dimitri mee samenwerkt zijn allemaal geweldig. Maar wij boften met onze gids wel ongelooflijk!
Daarna naar de Malediven in een heerlijk resort waar het strand echt zo wit is en de zee echt zo azuurblauw. Heerlijk zwemmen en bij het snorkelen de meest mooie en kleurrijke vissen gezien als ook een zeeschildpad en kleine haaien. Een heerlijke afsluiting van een waanzinnige reis!

We kunnen iedereen aanraden te gaan en de reis met Original Asia in te richten. Zowel in Bali als Sri Lanka heeft Dimitri voor ons prachtige avonturen verzorgd! Bijzondere reizen helemaal met ons gezin, waarbij zijn adviezen door al zijn ervaring fantastisch zijn!
Wij hebben met deze hele reis de tijd van ons leven gehad!!

Albertien Jaeger
Gereisd met gezin
8,2

Afwisselde gezinsreis van Noord tot Zuid

Vietnam
Individuele rondreis met Original Asia
28-08-2022

De complimenten voor Dimitri om onze wensen om te zetten naar een passende reis met tieners. Afwisselend door bus, boot en vliegtuig. Steden en platteland. Eenvoudig en luxe, aktief en op de juiste momenten rust. Ook zijn we heel erg tevreden over de organisatie ter plekke met engels sprekende gidsen die enthousiast en meedenkend waren.

Claudia
Gereisd met gezin
9,2

Java, Bali en de Gili’s

Indonesië
Familiereis met Original Asia
28-08-2022

Beste Dimitri,
We zijn gisteren goed thuis gekomen van een fantastische vakantie. We willen je hier hartelijk voor bedanken. De reis is vlekkeloos verlopen. Wat een leuke mensen hebben we ontmoet. Iedereen was op tijd en op de afgesproken plekken. We zijn ontzettend goed -ook ter plaatse- geïnformeerd. Leuk ook om te merken dat de mensen jou kennen en zo positief zijn. We hadden goede chauffeurs en gidsen met veel kennis en waar we veel plezier mee hebben gehad. Ze doen ontzettend hun best, bijv. toen we net op Java waren en het over bananen hadden. Rudy stopt en regelt een paar banaantjes of op Bali: Dewa stopt extra om ons een kaneelboom etc. te laten zien.
Het is een fantastisch programma. Wat een ongelofelijk land. De combinatie van Java, Bali en de Gili’s is ontzettend leuk. De mensen (hoe gastvrij, aardig en wat een humor), de natuur, het eten en ga zo maar door. Zoals 1 van de kinderen zei tijdens het varen tussen de dolfijnen: een droom die uitkomt. Kortom: we zijn heel enthousiast en vonden het een perfecte reis.

Karien en Thomas (en 3 kinderen van 15, 13 en 11 jaar)
Gereisd met gezin
9,6

Prachtige Vietnam-reis!

Swaziland
Familiereis met Original Asia
25-08-2022

We hebben een fantastische reis door Vietnam van Noord naar Zuid gemaakt. Tot in de puntjes geregeld door Original Asia en het lokale reisbureau met hoge kwaliteit gidsen, programma, logistiek en overnachtingen. Zeker een prestatie om dat na corona, in de pas weer opgestarte tourismesector, zo soepel te regelen.

Fam K
Gereisd met gezin
9,4

Prachtige natuur en vriendelijke mensen op Bali

Bali
Autorondreis met Original Asia
24-08-2022

Wij hebben deze zomer met zijn drieën (man, vrouw en dochter) een door Original Asia georganiseerde rondreis op Bali gemaakt. 22 dagen hebben we mogen genieten van de schitterende natuur, de vriendelijke bevolking, de heerlijke keuken en de mooie cultuur. Ook hebben we aan het eind van de trip nog even kunnen luieren op Gili Air, een klein tropisch eilandje voor Lombok dat we met een supersnelle speedboot in 1.5 uur bereikten. Original Asia had alles perfect geregeld: de vriendelijke en hulpvaardige gids en chauffeur waren altijd keurig op tijd en reden ons in comfortabele auto's van de ene naar de andere bestemming. De flora en fauna van het eiland is overweldigend mooi, evenals de vele tempels, watervallen en natuurlijk de stranden en de zee. Van een rustige kabbelende zee bij Lovina tot de woeste surfgolven in het zuiden. De resorts waar wij verbleven waren fenomenaal. Mooi gelegen, een uitmuntende service en we werden overal met zoveel hartelijkheid ontvangen! Hoe dichter bij Denpasar hoe toeristischer, hoe dieper het binnenland in hoe serener. Maar altijd van een hoge kwaliteit. We raden reizigers naar Bali aan om ook buiten de hotels en iconische locaties om, contact te maken met de Balinese bevolking. Je krijgt zo veel te horen over het dagelijks leven, hun religie (Hindu. Zeer interessant, vredelievend, tolerant en voor hen een immens belangrijk deel van hun leven) en hun veerkracht, want Bali kent een roerige geschiedenis. De bevolking moet hard werken om het hoofd boven water te houden. Besteed je rupia's daarom ook aan de kleine ondernemer. Voor de prijzen hoef je het niet te laten! Het viel ons helaas wel op dat de Indonesiërs en hun bestuur nog niet zo ver zijn met het verwerken van plastic afval. Helaas zie je, vooral langs wegen en in mondingen van rivieren, afval liggen. Gelukkig groeit het besef dat dit moet veranderen. En je ziet dat de hotels, zeker in het hogere segment, een duurzame(r) beleid voeren. Een kentering is gaande.

Dank Original Asia voor de geweldige vakantie! We hebben genoten.

Familie van Doezelaar
Gereisd met gezin
10

Geweldige reis door Vietnam

Vietnam
Familiereis met Original Asia
22-08-2022

Met zn vieren (2 volwassenen en 2 jonge pubers) hebben we bijna 3 weken door Vietnam getrokken. Gebaseerd op eerdere eigen ervaringen EN de adviezen van Dimitri, hebben we ons voor deze reis gericht op het noorden en het midden van Vietnam. De reis was fantastisch, Vietnam is in mijn beleving de nummer 1 vakantie locatie in Azië. De mensen, de eetcultuur, de geschiedenis, de natuur: alles zorgde ervoor dat een vakantie is geworden om nooit te vergeten.
Dankzij de geweldige organisatie van Dimitri in samenwerking met zijn Vietnamese partner hebben wij echt het gevoel gehad dat we aan de ene kant bijna nergens over hoefden na te denken maar we aan de andere kant ook een absoluut gevoel van avontuur hebben gehad. Wel georganiseerd maar met nog heel erg veel eigen mogelijkheden en ruimte voor flexibiliteit. Het vervoer en de gidsen waren echt top. Altijd fantastisch op tijd en gidsen met heel veel kennis en ervaring. Wat ook erg goed is dat de gekozen excursies altijd net buiten de bewandelde paden valt. Dus, een wandeling in Sapa vindt plaats in een buitengebied waardoor je nog steeds het gevoel hebt "alleen op de wereld te zijn".
Dimitri en team: dank jullie wel.

Noor
Gereisd met gezin
10

Wat een geweldig mooi avontuur!

Sri Lanka
Autorondreis met Original Asia
22-08-2022

Wij reisden 2 weken rond over Sri Lanka met ons gezin met 4 kinderen in de leeftijd van 20, 18, 16 en 14 jaar. De reis sloten we af met een paar heerlijke strand/snorkel dagen op de Malediven. Eerder boekten we met Dimitri een rondreis over Bali en die was zo goed bevallen en zo super in alle facetten dat we hem weer hebben opgezocht voor dit nieuwe avontuur. En het was wederom meer dan fantastisch.
We twijfelden eerst een beetje om naar Sri Lanka te reizen door alle berichtgeving over de onrust in het land in de media. Dimitri was er zelf net geweest en heeft helder aangegeven waarom we prima konden gaan. Hij nam veel tijd daarover te mailen of te bellen. En alles even persoonlijk. We zijn zo ongelooflijk blij dat we gegaan zijn! Dubbel blij waren we om te gaan, omdat het land zo in de problemen zit, eerst de coronapandemie die het toerisme een enorme klap gegeven heeft en nu het land opnieuw in grote problemen door de economische crisis. Het toerisme heeft een dubbele dreun gekregen. Door onze gesprekken met de mensen daar en onze gidsen hoor je van dichtbij hoe de ellende de mensen, hun gezinnen, hun inkomen en leven in zijn greep heeft. Daarom waren we extra blij er te zijn. Omdat je als toerist in het land een heel klein steentje kunt bijdragen. De mensen zijn zo dankbaar en blij om je te zien. Zoals wij reisden, in een busje met eigen gids het land doorkruisen is perfect. Daarbij is het heel uitzonderlijk en bijzonder om er te reizen nu het overal zo rustig is. Zowel bij de safari’s, het strand en bezienswaardigheden, maar ook in de hotels. Dat is heel uniek om mee te maken. Het is compleet veilig om te gaan. Het is dus om deze redenen juist aan te raden om deze tijd zeker wél naar Sri Lanka te reizen!


Het land is prachtig, de 1000 gezichten ervan wonderschoon, de natuur fenomenaal, er is ongelooflijk veel te beleven en te zien en de mensen zijn zo lief en warm. Wij hebben het midden en zuiden doorgereisd en zijn op prachtige plekken geweest. In totaal 1 watersafari en 3 jeepsafari’s waar we onnoemelijk veel dieren gezien hebben! 2 hikings door Knuckles Range en door het Tropisch regenwoud. De gidsen zijn super, weten veel en zien vooral veel. Maar ook cultuur met tempels waar we door de oude stad gefietst zijn als naar Galle het oude fort waar veel Nederlandse roots liggen. Wij reisden met ons gezin ter ere van ons 30 jaar samenzijn. Bijna alle hotels hadden in onze kamers prachtige zwanen van handdoeken gemaakt, met bloemen of ballonnen onze bedden versierd. Zo feestelijk en betrokken. De overnachtingen waren in prachtige hotels als ook in een ongelooflijk mooie tent in de jungle met alleen maar kampvuur en kaarslicht bij het diner onder de sterrenhemel als een eco lodge met alleen maar een rieten scherm tussen de kamer en de rivier. De zwembaden een heerlijke verkoeling naast alle prachtige indrukken. De rots aan de overkant van de Lions Rock beklimmen vonden we een briljant advies van Dimitri. Het stadje Ella is prachtig en leuk om ’s avonds te eten. Ook de zipline bij Ella is machtig met het mooie uitzicht. Treinreis ook een aanrader en vooral foto’s maken bij de deuren die de hele reis gewoon openstaan. De baby schildpadjes bij de Turtle Farm zelf in zee vrijlaten was indrukwekkend.
Wij hadden een fantastische gids die bijna als familie voelde. Hij wist ongelooflijk veel, van alles heel veel details, was heerlijk gezelschap en nam ons mee naar onverwachte plekjes voor lunch of diner. Altijd punctueel en hielp bij alles, niets was hem teveel. We hebben ook heel erg met hem gelachen. Sowieso alle mensen van Jetwing, de organisatie in Sri Lanka waar Dimitri mee samenwerkt zijn allemaal geweldig. Maar wij boften met onze gids wel ongelooflijk!
Daarna naar de Malediven in een heerlijk resort waar het strand echt zo wit is en de zee echt zo azuurblauw. Heerlijk zwemmen en bij het snorkelen de meest mooie en kleurrijke vissen gezien als ook een zeeschildpad en kleine haaien. Een heerlijke afsluiting van een waanzinnige reis!

We kunnen iedereen aanraden te gaan en de reis met Original Asia in te richten. Zowel in Bali als Sri Lanka heeft Dimitri voor ons prachtige avonturen verzorgd! Bijzondere reizen helemaal met ons gezin, waarbij zijn adviezen door al zijn ervaring fantastisch zijn!
Wij hebben met deze hele reis de tijd van ons leven gehad!!

Albertien Jaeger
Gereisd met gezin
10

Wat een geweldig mooi avontuur!!

Sri Lanka
Autorondreis met Original Asia
19-08-2022

Wij beleefden 2 weken een rondreis over Sri Lanka met gezin met 4 kinderen in de leeftijd van 20, 18, 16 en 14 jaar. De reis sloten we af met een paar heerlijke dagen op de Malediven. Eerder boekten we met Dimitri een rondreis over Bali en die was zo goed bevallen en zo super in alle facetten dat we hem weer hebben opgezocht voor dit nieuwe avontuur. En het was wederom meer dan fantastisch.
We twijfelden eerst een beetje om naar Sri Lanka te reizen door alle berichtgeving over de onrust in het land in de media. Dimitri was er zelf net geweest en heeft helder aangegeven waarom we prima konden gaan. Hij nam veel tijd daarover te mailen of te bellen. En alles even persoonlijk. We zijn zo ongelooflijk blij dat we gegaan zijn! Dubbel blij waren we om te gaan, omdat het land zo in de problemen zit, eerst de coronapandemie die het toerisme een enorme klap gegeven heeft en nu het land opnieuw in grote problemen door de economische crisis. Het toerisme heeft een dubbele dreun gekregen. Door onze gesprekken met de mensen daar en onze gidsen hoor je van dichtbij hoe de ellende de mensen, hun gezinnen, hun inkomen en leven in zijn greep heeft. Daarom waren we extra blij er te zijn. Omdat je als toerist in het land een heel klein steentje kunt bijdragen. De mensen zijn zo dankbaar en blij om je te zien. Zoals wij reisden, in een bus met eigen gids het land doorkruisen is perfect. Daarbij is het heel uitzonderlijk om er te reizen nu het overal zo rustig is. Zowel bij de safari’s, het strand en bezienswaardigheden, maar ook in de hotels. Dat is heel uniek om mee te maken. Het is compleet veilig om te gaan. Het is dus om deze redenen juist aan te raden om deze tijd zeker wél naar Sri Lanka te reizen!! Eigenlijk alleen maar voordelen!


Het land is prachtig, de 1000 gezichten ervan wonderschoon, er is ongelooflijk veel te beleven en de mensen zijn zo lief en warm. Wij hebben het midden en zuiden doorgereisd en zijn op prachtige plekken geweest. In totaal 1 watersafari en 3 jeepsafari’s waar we onnoemelijk veel dieren gezien hebben! 2 hikings door Knuckles Range en door het Tropisch regenwoud. De gidsen zijn super, weten veel en zien vooral veel. Maar ook cultuur met tempels waar we door de oude stad gefietst zijn als naar Galle het oude fort waar veel Nederlandse roots liggen. Wij reisden met ons gezin ter ere van ons 30 jaar samenzijn. Bijna alle hotels hadden in onze kamers prachtige zwanen van handdoeken gemaakt, met bloemen of ballonnen onze bedden versierd. Zo lief. De overnachtingen waren in prachtige hotels als ook in een ongelooflijk mooie tent in de jungle met alleen maar kampvuur en kaarslicht bij het diner onder de sterrenhemel als een eco lodge met alleen maar een rieten scherm tussen de kamer en de rivier. De zwembaden een heerlijke verkoeling naast alle prachtige indrukken. De rots aan de overkant van de Lions Rock beklimmen vonden we een briljant advies van Dimitri. Het stadje Ella is prachtig en leuk om ’s avonds te eten. Ook de zipline bij Ella is machtig met het mooie uitzicht. Treinreis ook een aanrader en vooral foto’s maken bij de deuren die de hele reis gewoon openstaan. De baby schildpadjes bij de Turtle Farm zelf in zee vrijlaten was indrukwekkend. Wij hebben de tijd van ons leven gehad!!
Wij hadden een fantastische gids die bijna als familie voelde. Hij weet ongelooflijk veel, van alles heel veel details, was heerlijk gezelschap en nam ons mee naar onverwachte plekjes voor lunch of diner. Altijd punctueel en hielp bij alles, niets was hem teveel. We hebben ook heel erg met hem gelachen. Sowieso alle mensen van Jetwing, de organisatie in Sri Lanka waar Dimitri mee samenwerkt zijn allemaal geweldig. Maar wij boften met onze gids wel ongelooflijk!

We kunnen iedereen aanraden te gaan en de reis met Original Asia te plannen. Zowel in Bali als Sri Lanka heeft Dimitri voor ons prachtige avonturen verzorgd! Topreizen waarbij zijn adviezen door al zijn ervaring fantastisch zijn!
Deze super reis heeft ons allezes ook deze keer weer heel erg blij gemaakt!! We komen zeker terug bij Dimitri!

Albertien Jaeger
Gereisd met gezin
9,8

Fantastische reis door Vietnam

Vietnam
Familiereis met Original Asia
19-08-2022

We hebben een fantastische reis door Vietnam van Noord naar Zuid gemaakt. Tot in de puntjes geregeld door Original Asia en het lokale reisbureau met hoge kwaliteit gidsen, programma, logistiek en overnachtingen. Zeker een prestatie om dat na corona, in de pas weer opgestarte tourismesector, zo soepel te regelen.

Familie H
Gereisd met gezin
10

Een reis om nooit te vergeten

Bali
Familiereis met Original Asia
18-08-2022

Wat zijn we blij dat we met deze organisatie onze droomreis hebben gemaakt naar Bali, nusa penida en gili eilanden
In 1 woord: fantastisch
Alles was goed verzorgd, geregeld, prachtige accomodaties
We hebben vanaf de eerste Seconde tot de laatste seconde enorm genoten van deze schitterende eilanden
Wat een cultuur, natuur en avontuur
We hebben door heel Bali gereisd met chauffeur , hebben mooie snorkeltrips gemaakt, veel dingen bezocht, actieve activiteiten gedaan
Onze reis van 3 weken was eigenlijk nog te kort
Als we weer eens die richting op willen voor een vakantie boeken we zeer zeker weer bij original Asia , zo goed geholpen om al onze wensen in 1 reis te proppen

Fam hage
Gereisd met gezin
9,6

Wildlife rondreis met tiener gezin

Sri Lanka
Individuele rondreis met Original Asia
16-08-2022

We hebben een fantastische wildlife vakantie gehad met ons gezin, twee kids van 14 en 11. Na twijfel toch vertrokken richting Sri Lanka en zeker geen spijt van gehad. Prachtig groen land vol met vogels en andere dieren. Zeer vriendelijke mensen, lekkere eten (soms wat pittig!) en fijne kleinschalige hotels. Als je nog twijfelt zou ik dat niet meer doen en gewoon naar Sri Lanka gaan, het us volkomen veilig zoals wij het hebben ervaren. Topreis!!!

Rik Feije
Gereisd met gezin
10

Fantastische gezinsreis door Sri Lanka met tieners

Nederland
Autorondreis met Original Asia
08-08-2022

Wat zijn we blij dat we na korte twijfel toch naar Sri Lanka zijn gegaan!Wij zijn net over de helft van onze fantastische reis door Sri Lanka. Wat een prachtig land en wat is er veel te beleven. We kijken onze ogen uit. We hebben een safari gedaan en het geluk gehad dat we twee luipaarden hebben gezien. Fietstocht gemaakt, trekking door rijstvelden en jungle, specerijentuin en thee fabriek bezocht, nog een mooie hike gemaakt en morgen raften. De reis sluiten we af op de Malediven.Het enige dat we hebben gemerkt van de crisis zijn rijen bij het tankstation, maar daar hoeft onze chauffeur niet in te staan. De rijen lijken ook korter te worden. Het is compleet veilig om als toerist te reizen.De bevolking is zo blij en dankbaar met de komst van toeristen. Voordeel is dat het nu rustiger is op bij toeristen geliefde plekken. Safari is nu veel fijner met minder jeeps.Alles is perfect geregeld. Hele goede en fijne chauffeur en gids. Fijne locaties en ook wij genieten van Dream Cliff Mountain.Volgende Azië reis gaan wij zeker weer door Original Asia laten organiseren!

Caroline de Vos
Gereisd met gezin
9,0

Tour Sri Lanka

Sri Lanka
Autorondreis met Original Asia
02-08-2022

15 dagen met bus door Sri Lanka gereisd samen met vrouw en dochter van 15. Wat een belevenis en wat was alles super geregeld. Tijd van ons leven gehad met een uitstekende vriendelijke gids/chauffeur. Begonnen in Trincomalee, via Sigiriya, Kandy afgezakt naar het zuiden en daarna weer naar vliegveld Zoveel mooie dingen gedaan: safari, strand, olifanten project bezocht, duiktocht, tsunami museum (hoort erbij), naast schildpadden gestaan in zee etc. Mooiste hotel? Dream Cliff mountain resort. Service en vriendelijkheid van lokale bevolking is verder fenomenaal. Vrijwel niets gemerkt van onrust op kilometers voertuigen voor benzine stations na. Aan einde van vakantie nog eens de mails van Dimitri doorgelezen. Alles wat hij vooraf heeft geschreven klopt gewoon nadien. Zo eerlijk en lokale situatie zo correct beschrijvend. dat maak je wel eens anders mee.

Groeten Peter en Tania

Peter Kooke
Gereisd met gezin
10

De mooiste reis ooit!

Sri Lanka
Individuele rondreis met Original Asia
02-08-2022

Wat hebben we genoten van onze rondreis door Sri Lanka met als afsluiting een paar dagen Malediven! Sri Lanka heeft ons hart gestolen: verbazingwekkend mooie natuur, veel verschillende soorten bomen, theeplantages, talloze vogels, wilde olifanten, soms een luipaard, krokodillen en runderen, bloemen en een heerlijke zee met golven. Onze gids vertelde veel over het land en bracht ons overal heen. De mensen in Sri Lanka zijn zo lief en vriendelijk, haast aandoenlijk. We hebben niks van onrusten gemerkt, alleen dat het lastig was om benzine te krijgen. In ons toeristenbusje mochten we de ellenlange rijen passeren, wat wel een gevoel van schaamte gaf. Het lukte altijd dankzij onze goede gids. Dimitri van Original Asia heeft ons heel goed geadviseerd en geholpen met het samenstellen van de reis. Op elke bestemming werden we steeds weer verrast door het prachtige uitzicht en steeds weer een compleet andere beleving. De accommodaties waren allemaal uitstekend.

Claudia Coebergh
Gereisd met gezin
9,6

Geweldige roindreis gemaakt samen met mijn zoon in het prachtige Sri Lanka.

Sri Lanka
Individuele rondreis met Original Asia
01-08-2022

Vanaf onze aankomst tot het moment van vertrek hebben we een geweldige reis gemaakt door dit prachtige land en ons (ondanks alle politieke onrust ) geen moment onveilig gevoelt! Onder begeleiding van een geweldige gids (die overal van alles over wist te vertellen) hebben we zo ongeveer alles wat het land te bieden heeft gezien en meegemaakt. De meest prachtige stranden, de overweldigende natuur, de groene rijstvelden, oude en nieuwe tempels en prachtige 'Wildlife'parken waar we luipaarden, olifanten , krokodillen en nog veel meer hebben gespot. Een reis om nooit meer te vergeten!

Sandra
10

Geweldige vakantie gehad met gezin wat van begin tot einde super was georganiseerd

Bali
Familiereis met Original Asia
13-05-2022

Op 4 geweldige locaties gezeten waar we het strand, de jungle, de rijstvelden en al het moois wat de zee te bieden heeft gezien. En alles was perfect geregeld, van ontvangst in Bali tot en met vertrek.

George Zevenbergen
Gereisd met gezin
8,6

Schitterende rondreis door Sri Lanka

Sri Lanka
Individuele rondreis met Original Asia
04-05-2022

Mooie rondreis door Sri Lanka. Ondanks de politieke onrust in het land, hebben we een zeer goede reis gehad. Als toerist werden we door de lokale bevolking goed in de watten gelegd. Een van de grote zorgen van het land, is een schaarste aan diesel (met grote wachtrijen tot gevolg). Om de toeristen een zorgeloze vakantie te bieden, krijgen die voorrang om te gaan tanken. De schaarste heeft ons dan ook geen parten gespeeld.
Highlights:
- Sigiriya: prachtig uitzicht, mooie muurschilderingen, indrukwekkende en spannende beklimming
- De theevelden en mini adams peak in Ella: hier kom je helemaal tot rust in een prachtige groene omgeving
- Dambulla: waarzinnig goed beweerde beelden en muurschilderingen
- Wildparken Wilpattu en Yala: we hebben het geluk gehad 2 luipaarden te spotten :-)

Iets minder:
- Sinharaja rainforest: veel bloedzuigers en qua natuur (hoewel indrukwekkend), niet het grote verschil met de rest van het land

Algemeen ten zeerste aan te raden reisbestemming!

Dirk Vervoort
Gereisd met gezin
9,0

3 fantastische weken rondgereisd met kind in Sri Lanka!

Sri Lanka
Individuele rondreis met Original Asia
04-04-2022

Vanaf het begin heel fijn en goed geholpen bij Original Asia! Er stond al een mooie samengestelde reis op de site en zelfs die reis was nog volledig aan te passen naar onze smaak. We kregen altijd snel en uitgebreid bericht van de organisatie en vanuit hun heel duidelijk wat zij zouden regelen en wat wij nog moesten regelen. We hebben met kind (bijna 2 jaar oud) een mooie rondreis in rustig tempo kunnen maken door Sri Lanka. De privé chauffeur en tevens gids was erg ervaren en kon ons veel leuke en mooie dingen vertellen over het land. Ook kon hij goed inleven en aanpassen aan wat we fijn vonden met betrekking tot optionele excursies en hoeveel vrije tijd we in een dag hadden. We hadden een mooie mix aan hotels, een aantal rustige en kleine hotels met een huisje en een aantal drukkere en grotere hotels met hotelkamers. Ook 1 nacht in een safari tent heeft ons erg positief verrast!

Caroline
Gereisd met gezin

Ben jij op reis geweest met Original Asia?

Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met, of klachten over Original Asia.