Original Asia ervaringen

De Original Asia ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een rondreis met Original Asia gemaakt hebben.

Er zijn 158 ervaringen met Original Asia geplaatst.

Accomodatie
8.8
Vervoer
9
Reisleiding
9
Prijs / Kwaliteit
8.9
Algemeen
9.1

Beoordelingen van Original Asia

Wat vinden anderen van rondreizen met Original Asia?
10

Geweldige vakantie gehad met gezin wat van begin tot einde super was georganiseerd

Bali
Familiereis met Original Asia
13-05-2022

Op 4 geweldige locaties gezeten waar we het strand, de jungle, de rijstvelden en al het moois wat de zee te bieden heeft gezien. En alles was perfect geregeld, van ontvangst in Bali tot en met vertrek.

George Zevenbergen
Gereisd met gezin
8,6

Schitterende rondreis door Sri Lanka

Sri Lanka
Individuele rondreis met Original Asia
04-05-2022

Mooie rondreis door Sri Lanka. Ondanks de politieke onrust in het land, hebben we een zeer goede reis gehad. Als toerist werden we door de lokale bevolking goed in de watten gelegd. Een van de grote zorgen van het land, is een schaarste aan diesel (met grote wachtrijen tot gevolg). Om de toeristen een zorgeloze vakantie te bieden, krijgen die voorrang om te gaan tanken. De schaarste heeft ons dan ook geen parten gespeeld.Highlights:- Sigiriya: prachtig uitzicht, mooie muurschilderingen, indrukwekkende en spannende beklimming- De theevelden en mini adams peak in Ella: hier kom je helemaal tot rust in een prachtige groene omgeving- Dambulla: waarzinnig goed beweerde beelden en muurschilderingen- Wildparken Wilpattu en Yala: we hebben het geluk gehad 2 luipaarden te spotten :-)Iets minder:- Sinharaja rainforest: veel bloedzuigers en qua natuur (hoewel indrukwekkend), niet het grote verschil met de rest van het landAlgemeen ten zeerste aan te raden reisbestemming!

Dirk Vervoort
Gereisd met gezin
9,0

3 fantastische weken rondgereisd met kind in Sri Lanka!

Sri Lanka
Individuele rondreis met Original Asia
04-04-2022

Vanaf het begin heel fijn en goed geholpen bij Original Asia! Er stond al een mooie samengestelde reis op de site en zelfs die reis was nog volledig aan te passen naar onze smaak. We kregen altijd snel en uitgebreid bericht van de organisatie en vanuit hun heel duidelijk wat zij zouden regelen en wat wij nog moesten regelen. We hebben met kind (bijna 2 jaar oud) een mooie rondreis in rustig tempo kunnen maken door Sri Lanka. De privé chauffeur en tevens gids was erg ervaren en kon ons veel leuke en mooie dingen vertellen over het land. Ook kon hij goed inleven en aanpassen aan wat we fijn vonden met betrekking tot optionele excursies en hoeveel vrije tijd we in een dag hadden. We hadden een mooie mix aan hotels, een aantal rustige en kleine hotels met een huisje en een aantal drukkere en grotere hotels met hotelkamers. Ook 1 nacht in een safari tent heeft ons erg positief verrast!

Caroline
Gereisd met gezin
10

Een prachtige en diverse rondreis door Sri Lanka en de Malediven

Sri Lanka
Individuele rondreis met Original Asia
24-03-2022

We hebben een fantastische rondreis door Sri Lanka gehad. Het land is ontzettend mooi en divers, met elke paar dagen een compleet andere beleving en ervaring, de mensen zijn ontzettend vriendelijk en het eten is er heerlijk! Dimitri van Original Asia heeft ons ontzettend goed geholpen, waarbij hij en heeft geluisterd naar onze eigen wensen en verwachtingen en door middel van zijn ervaringen goede tips en bijzondere plekken heeft weten toe te voegen aan onze reis. Zowel Original Asia als de lokale reisagent is voorafgaand en tijdens de reis erg goed bereikbaar en behulpzaam geweest. Aanrader!

Sandra
Gereisd met partner
10

Sri Lanka: paradijselijke bestemming

Sri Lanka
Individuele rondreis met Original Asia
04-03-2022

Prachtige rondreis gemaakt door het midden en zuiden van Sri Lanka. We hebben een goede indruk gekregen van dit tropische land. Verrassend afwisselend qua landschap. Mooie boedistische en hindu tempels, theeplantages, geweldige treinreis gemaakt en fantastische wildparken bezocht. Maar de allergrootste indruk maakten de Sri Lankanen. Bijzonder vriendelijke mensen! Alle lof voor OriginalAsia, perfect samengestelde reis, zeer goed verzorgd! Fantastische gids die steeds punctueel ons de meest mooie bezienswaardigheden liet zien.

Rob van Geijn
9,0

Fantastisch reis!

Indonesië
Individuele rondreis met Original Asia
08-05-2020

onze reis naar Bali had niet mooier kunnen zijn!
Alles was tot in de puntjes in orde. Hotels, uitstapjes, vervoer, gids... super genoten van alles. Dimitri was ook steeds bereikbaar als wij ter plaatsen waren. Een reis om niet meer te vergeten.

Bedankt Dimitri!

Suna
Gereisd met vrienden in October 2019
9,0

Prachtige reis naar Singapore en Thailand

Thailand
Individuele rondreis met Original Asia
11-02-2020

We hebben een fantastische reis via Singapore naar Thailand gemaakt. Een reis op maat die volledig was afgestemd op onze wensen en behoeften. Original Asia is er in geslagd om onze wensen te vertalen naar prachtige locaties met dito resorts. Een aanrader omdat Original Asia afspraken nakomt en volstekt betrouwbaar is.
Na een 4 daags verblijf in het fantastische Singapore, waarbij we gebruik hebben gemaakt van de Singapore card zijn we geland in het Khao Sok NP waar we in the Greenery Panvaree hebben verbleven. Een drijvend hotel in het stuwmeer, van waaruit we prachtige excursies hebben gemaakt en o.a. olifanten hebben gespot. daarna naar Khao Lak waarde in het prachtige casa de la Flora hebben verbleven en hebben genoten van zon, zee en heerlijk eten en drinken.

Leo Verton
Gereisd met partner in January 2020
9,0

Prachtige reis naar Singapore en Thailand

Thailand
Individuele rondreis met Original Asia
11-02-2020

We hebben een fantastische reis via Singapore naar Thailand gemaakt. Een reis op maat die volledig was afgestemd op onze wensen en behoeften. Original Asia is er in geslagd om onze te vertalen naar prachtige locaties met dito resorts. Een aanrader omdat Original Asia afspaken nakomt en volstekt betrouwbaar is.
Na een 4 daags verblijf in het fantastische Singapore, waarbij we gebruik hebben gemaakt van de Singapore card zijn we geland in het Khao Sok NP waar we in the Greenery Panvaree hebben verbleven. Een drijvend hotel in het stuwmeer, van waaruit we prachtige excursies hebben gemaakt en o.a. olifanten hebben gespot. daarna naar Khao Lak waarde in het prachtige casa de la Flora hebben verbleven en hebben genoten van zon, zee en heerlijk eten en drinken.

Leo Verton
Gereisd met partner in January 2020
9,6

Een schitterende rondreis met kerst in Sri Lanka

Sri Lanka
Familiereis met Original Asia
07-01-2020

In december een prachtig samengestelde reis gemaakt met Original Asia, met de complete familie van 11 personen verschillende prachtige locaties bezocht.
Habarana, Millenium Foundation Olifantenopvang, een geweldig ervaring om met een olifant door de jungle te lopen, niet op de olifant maar gewoon mee lopen.

Fietsen langs de tempels van Polonnaruwa, een oude stad met een grote historische waarde.

Dambulla specerijentuin waar je alles te weet komt t.a.v. de medische werking van de planten die in Sri Lanka groeien, hierna door naar Kandy waar de Temple of the Tooth bezocht werd.

Per trein naar Nuwara Eliya, een prachtige treinreis door de jungle en de thee velden.
Op weg naar het strand van Kalutara nog even met een vlot de rivier af geweest, een prachtige ervaring.
De laatste 3 nachten doorgebracht op het schitterende resort van het Mermaid Hotel.
Top reis gehad, een korte samenvatting:
CULTUUR
GESCHIEDENIS
AVONTUUR
NATUUR
SUPER BEGELEIDING(Gids/Chauffeur/Bijrijder)
Een prachtige reis.

Ronald Meurs
Gereisd met gezin in December 2019
9,0

Prachtige reis naar Bali en Gili Air Lombok

Indonesië
Individuele rondreis met Original Asia
16-12-2019

Het was onze eerste keer via Original Asia.
Wij hebben erg genoten van deze reis, alles was tot in de puntjes goed geregeld, waarvoor dank !

Onze verblijfsoorden.

1.Tebesaya Cottage in UBUD
•Zeer goed ontvangen, met drankje en verfrissingsdoekje
•Zeer vriendelijk personeel
•Voldoende keuze uit ontbijtformules
•Mooie kamer, alleen de airco maakte teveel lawaai (ik heb dat ook gemeld bij ons vertrek)
•De 2 zwembaden waren aangenaam
•Een minpuntje was wel het erg drukke verkeer met bijhorend lawaai ’s morgens bij het ontwaken

2.Nugraha Lovina Seaview Resort in LOVINA
•Ook hier een zeer aangename ontvangst, incl. drankje en verfrissingsdoekje
•Zeer vriendelijk en gedienstig personeel
•Mooi hotel en mooie kamer en prachtig zwembad
•Ontbijt (buffet) was ok, we kwamen niks te kort
•Genoten van een geweldige massage

3.Kembali Beach Bungalows in AMED
•Hier was de ontvangst goed maar dat was het dan ook, helaas geen drankje of verfrissingsdoekje
•De bungalow was wel een aangename verassing, zwembad misschien wat klein maar ok
•Minpuntje was wel… wij waren in de late namiddag toegekomen en nadat we ons geïnstalleerd hadden wilden we ’s avonds nog iets eten. Aangezien het al donker was en wij de omgeving niet kende opteerden we voor de aangeboden menukaart. Deze gerechten werden niet ter plaatse gemaakt maar kon door één of andere zaak in de buurt aangeleverd worden. Voor ons was dat geen enkel probleem. Mààr… enige tijd later kwam men ons melden dat ze niks konden leveren wegens ‘te druk’. Toen stonden we daar… gelukkig hadden we nog iets bij van uitstappen onderweg en hebben we onze plan getrokken, maar we vonden dit toch een tegenvaller.
•Ontbijt was ok

4.Samata Village Resot op GILI AIR LOMBOK
•Een prachtig resort op een mooi eiland.
•Wederom een ontvangst zoals het hoort en zéér vriendelijk personeel
•Kamer/badkamer/zwembad/ligstoelen… kortom alles was af.
•Ook als je laat in de namiddag terug kwam van een uitstapje was de kamer aangenaam verlicht, de anti-muggen detector stak in, alles prima.
•Ook de leuke attentie voor onze 10de huwelijksverjaardag apprecieerden we enorm
•Prima ontbijtbuffet
•Minpuntje was ’s morgens (4u30!) het ‘gezang’ van de moskee in de buurt. Ik begrijp wel dat dit tot hun cultuur behoord maar toch…

5.Tapa Tepi Kali Hotel in CANGGU
•Ook hier een prima ontvangst incl. drankje/doekje
•Mooie kamer, badkamer was wel wat klein…
•Goede ontbijtkeuze
•Genoten van een geweldige massage
•Zwembad ok

Ook van de voorziene uitstappen hebben we genoten, ook mede dankzij onze goede gids Dewa, was echt aangenaam dat hij een voortreffelijk woordje Nederlands sprak.

Ook de chauffeurs die we hadden waren vriendelijk en behulpzaam.

We hebben o.a. het Monkey Forest in Ubud bezocht, vonden wij prachtig !

De overzet naar Gili Air was prima. Wat een verassing dat daar geen gemotoriserend verkeer aanwezig was, wij vonden dat prima. Even weg uit de wereld van de vele scooters/auto’s… en rust !

We hebben er o.a. een boottochtje gedaan en zijn gaan snorkelen, was prachtig.

De overtocht met de Fastboat naar eerst Gili Trawangan en nadien naar Nusa Lembongan en dan naar Sanur was wel een hele belevenis, op een soms zeer ruwe zee, maar we hebben het overleefd.

De surfers bezig zien op Echo Beach was ook een aangenaam kijkstuk.

Toch nog een minpuntje en tip.

Onze terugvlucht was om 20u25. Pick-up in Canggu was voorzien om 17u. Omwille van het zeer drukke verkeer was de chauffeur 10’ te laat mààr hij had het hotel verwittigd, dus ok.
Mààr het was echt zéér druk op weg naar de luchthaven, tot stapvoets en stilstaand verkeer toe. Misschien is het beter om naar de toekomst deze pick-up met een 30’ te vervroegen.

Ook een dikke pluim aan Garuda Airlines Indonesia, prima service, niks op aan te merken.

Besluit : we hebben erg genoten van onze vankantie, zeer vriendelijke mensen ontmoet, een prachtige natuur gezien en alles was prima georganiseerd.

Geert Marschal
Gereisd met partner in October 2019
9,2

Prachtige rondreis door Bali!

Indonesië
Individuele rondreis met Original Asia
24-11-2019

De reis was top! Alles was goed geregeld. De excursies, het vervoer en de hotels waren allemaal prima. Het laatste hotel in Canggu was onze favoriet! We hebben enorm genoten van de reis door Bali! Ik zou iedereen aanraden om een (rond)reis te boeken bij Original Asia!

Lisa Munster
in November 2019
9,2

Uitstekend verzorgde reis, goede gidsen en prima vervoer

Vietnam
Individuele rondreis met Original Asia
18-11-2019

Van Noord naar Zuid, prachtig land. Goede hotels,
Lokale organisatie Handspan is professioneel. Nergens wachten prima vervoer, een aanrader.

Hans
Gereisd met partner in November 2019
9,4

Geweldige ervaring

Indonesië
Individuele rondreis met Original Asia
13-11-2019

Wij zijn net terug van een 3-weekse rondreis in Indonesië (Java, Bali en Lombok). Wat betreft de organisatie, willen we Dimitri heel erg bedanken! Hij heeft een fantastisch mooie reis voor ons uitgestippeld. Als we aanpassingen wouden doen, of vragen hadden, stond hij ook steeds klaar om ons verder te helpen en raad te geven! Een geweldige service! We hebben van begin tot einde genoten van onze reis. Alles was tot in de puntjes verzorgd, waardoor we helemaal stressless waren. Wat een luxe om zo op reis te kunnen gaan. De gidsen en chauffeurs doen ook fantastisch werk en zijn steeds zeer correct. De hotels waren eveneens zeer goed! Kortom, het was een onvergetelijke ervaring. Als we terug naar Azië op reis gaan, doen we dit zeker via Original Asia!

Charlotte quatacker
Gereisd met vrienden in October 2019
9,8

Een onvergetelijke moeder - dochter vakantie in Vietnam

Vietnam
Individuele rondreis met Original Asia
04-11-2019

Beste Dimitri

Nu we bijna 2 weken thuis zijn van een fantastische vakantie in Vietnam wil ik jullie bedanken en even stil staan bij onze reis.

De organisatie waarmee jullie in Vietnam samenwerken is Handspam. Het was fijn te vernemen dat zij 2 projecten steunen en begeleiden in hun eigen land, dat ze hun chauffeurs extra opleiden om veilig te rijden en dat ze hun gidsen op een degelijke wijze begeleiden en onder elkaar heerst er een goede communicatie. Dat konden we voelen en merken wanneer we op hun bureau waren. Hoe miniem er aan ecologie in Vietnam wordt gedaan, met kleine inspanningen proberen ze plastiek te weren.
Het is misschien handig dat jullie de samenwerkende partners en hun filosofie beter kenbaar maken bij jullie klanten.

We zijn, zoals afgesproken, apart opgehaald aan het vliegveld. Zowel mijn dochter en ik hadden toen een zeer gevaarlijke chauffeur. Dit was ook de enigste keer.
De gidsen die we hadden waren zeer gedreven en we konden veel extra informatie vragen. Ze gaven ons het gevoel van ‘ons verwennen’. We kregen meer dan afgesproken, bv een extra maaltijd of koffie dat reeds inbegrepen was volgens hen.
Wanneer zij voor een eetgelegenheid zorgden, waren het pareltjes. Een lunch in een restaurant met studenten (super), bij lokale mensen thuis (onvergetelijk qua locatie en eten, sfeer en contact met hun leefgewoonten)
Het was alleen spijtig dat hun maaltijden zo omvangrijk waren, waardoor er veel eten verloren gaat.
De gidsen waren zeer goed op de hoogte van hygiëne zodat we niet ziek werden qua maag, darmstelsel. Ze wisten goed wat voor ons kon en niet.
Vermoedelijk hebben ze een andere homestay voor ons gekozen. We hadden er eentje dat buiten de massatoeristen lag en we werden er echt verwend.
Uitschieter van een gids was Tam in Mau Chau, Ninh Binh. Hij was een vriendelijke bekwame gids (van de streek) zeer gereserveerd en toch fijn in attitude waardoor we zeer unieke momenten hebben beleefd.
Samen met de Chauffeur die we ook in Hanoi hadden, waren ze een droomteam.

De gids in Halong Bay, die was eerder zelf op vakantie en ik vermoed dat wanneer Tam deze excursie had begeleid, we veel meer info hadden gekregen en hij oog had voor zijn deelnemers tijdens het kanoën.
Deze gids begeleidde ons naar het treinstation in Hanoi en wist niet hoe en waar we moesten zijn.

De begeleiding in Hue was voortreffelijk, vakbekwaam en met een fantastische ingesteldheid.

De gekregen hotelkamers waren verzorgd, goed en meer dan in orde. Het ontbijt super.
Ook voor de homestay.

De verjaardag van mijn dochter is zeer mooi gevierd met een taart en bloemen + de suitekamer op de boot in Halong Bay. Het personeel was onvergetelijk en zeer gedienstig.

Wat kon beter:
- Ons vliegtuig van Hue naar Hanoi was later dan gepland waardoor we een ganse dag extra in Hue waren.
We hebben zelf een excursie gedaan en het hotel EMM heeft voor ons de taxi geregeld. Het is de moeite om dit in te plannen: bezoek aan de tempel Vé Tham Quan met het fantastisch zicht op Hue en omgeving (is het hoogste punt).
Dit is een mooie tocht voor mensen met een normale tot goede conditie (klimwerk, met trappen) Een uitstap die ongeveer 2 uur in beslag neemt. Het is een tempel die in gebruik is en waar we gedurende die 2 uur nog 2 andere koppels hebben gezien en enkele monniken.

- We hebben in Hue een avonduitstap gedaan naar Ao-Dai show (te voet en goed haalbaar) Het is fijn om dit te beleven. De tickets zijn gereserveerd door het hotel en dat scheelde ons veel geld.

- De gids in Halong Bay.

- Het rijgedrag van de chauffeurs bij aankomst.

Wat blijft ons het meest bij:

- Het theemoment bij een oude man nadat we bij hem thuis hebben geluncht.
- De fietstocht (ipv met motors) in de gietende regen in Hue. We hebben daar ons in een totaal ander continent gevoeld (Afrikaanse brousse) en het einde van de dag met een koffie puur en eenvoudig.
- De crazy avond in Hanoi op vrijdag rond het meer en de markten in de straten. Een aanrader voor alle andere toeristen om eens zo’n avond te beleven op vrijdag of zaterdag. Het feest, dans, muziek, de gezelligheid, het lichtspektakel en de markt zijn crazy en onvergetelijk.

We vergeten niet de mensen, hun cultuur, achtergrond, ingesteldheid en filosofie, geloof en rituelen, respect en eenvoud niet.
Hierbij hebben we ons culinair laten verwennen in de door hen gekozen eetgelegenheden en die we zelf hebben bezocht.

Hartelijk bedankt voor jullie begeleiding en advies.
Wanneer we nog eens of vrienden één van jullie landen willen bezoeken, zullen we het niet nalaten jullie te adviseren en te contacteren.

Met vriendelijke groeten,

Marleen Van Royen en dochter

Van Royen Marleen en Dochter
in October 2019
9,7

Een droomreis zonder stress

Indonesië
Individuele rondreis met Original Asia
01-10-2019

We zijn net paar daagjes terug van onze reis naar Bali. In Bali hebben we volgende steden bezocht: Ubud, Munduk, Amed, Nusa Lembongan en Canggu. En voor ons was het van begin tot eind een droomreis. Alles was perfect in orde en Dimitri heeft ons ook goed geholpen met het maken van bepaalde keuzes. De gidsen die we hadden bij onze uitstappen waren ook zeer aangenaam en zorgde ervoor dat het een topervaring was, geen enkele vraag was voor hen te veel. Het was een vakantie zonder 1 moment van stress omdat alles zo goed geregeld was!
1 ding staat vast: als we nog eens naar Azië gaan nemen we zeker terug contact op met deze maatschappij!

Elke hendrickx
Gereisd met partner in September 2019
10

Een geweldig goed verzorgde reis door Java

Indonesië
Individuele rondreis met Original Asia
19-09-2019

Van 23 augustus tot 15 september maakten wij met zijn drieën, vader, moeder en zoon, een rondreis door Java, meestal met een luxebusje met chauffeur, soms een traject per trein. Het was een fantastische reis, die geheel probleemloos verliep. De organisatie was geweldig en we hebben er dan ook geen enkele aanmerking op. De hotels waren uitstekend en divers: soms heel luxe en modern, soms prachtig koloniaal.
Ook voor de Indonesische partner Jackal niets dan lof. Hun chauffeurs, we hebben er drie leren kennen, waren bekwaam en hadden een grote toegevoegde waarde. Ze hadden onderweg prima suggesties en brachten ons extra naar mooie en bijzondere plekken, die niet bij de tevoren gemaakte planning hoorden. Toen wij om persoonlijke reden een kleine wijziging in het programma wensten was dat geen enkel probleem en werd er voor een paar nachten een ander hotel gereserveerd, zonder extra kosten.
Kortom: wij hebben genoten en zijn zeer tevreden. We kunnen Original Asia van harte aan iedereen aanbevelen!

Jan en Yuwano Berenst, Pauline Visee
Gereisd met gezin in September 2019
9,4

Een geweldig goed verzorgde reis door Java

Indonesië
Familiereis met Original Asia
19-09-2019

Van 23 augustus tot 15 september 2019 hebben we met zijn drieën een rondreis door Java gemaakt. Grotendeels met een luxe busje met chauffeur, soms een deel met de trein.
Het was een fantastische reis die geheel probleemloos is verlopen. Wij hebben geen enkele aanmerking: het was voortreffelijk georganiseerd. We hebben zeer veel gezien en meegemaakt. De hotels waren uitstekend en divers, soms heel modern, soms prachtig koloniaal. Toen wij om persoonlijke reden een wijziging in het programma wilden was ook dit geen enkel probleem. Er werd voor een paar nachten een ander hotel geboekt, zonder extra kosten. Ook niets dan hulde voor de Indonesisch partner Jackal. Hun chauffeurs hadden een grote toegevoegde waarde, waren altijd stipt op tijd en hadden een leuke inbreng zodat we onderweg veel interessante plekken extra hebben bezocht.
Kortom: wij kijken terug op fantastische weken op Java en kunnen Original Asia aan iedereen van harte aanbevelen. Jan, Paulien en Yuwano

Jan en Yuwano Berenst, Pauline Visee
Gereisd met gezin in September 2019
9,2

Perfect georganiseerde rondreis door Bali

Indonesië
Individuele rondreis met Original Asia
05-09-2019

Dankzij Original Asia en Dimitri een topvakantie met de kinderen door Bali gehad. Alles prima georganiseerd, reisdagen waren leuk en de nederlands sprekende gids was ook een succes. We vonden Bali echt een prima “instap” verre vakantie met de kids, veel toegankelijke restaurants en geen grote reisafstanden. Onze ranking van de hotels:
1.Haven Suite: echt een tophotel, mooie kamers en top ontbijt
2.Puri Warata: Amed was heel relaxed, veel gesnorkeld. Mooie ruime kamers en een goed restaurant/ontbijt
3.Oasis Lagoon: centraal, nette kamers, uitgebreid ontbijt
4.Bali Taman: kamers ok, restaurant matig. Dolfijnen excursie vonden we een tikkeltje tegenvallen, vooral doordat er nog zo’n 100 boten de zee opgaan ’s ochtends
5.Atres: gedateerde, kleine kamers. Wel vriendelijke mensen en een lekker restaurant. Grootste minpunt vonden dat je alleen via een buitentrap naar de andere kamer kon, kids vonden dat niet heel relaxed.

Harry Trip
Gereisd met gezin in August 2019
10

Een prachtige rondreis door Bali via Original Asia

Indonesië
Individuele rondreis met Original Asia
04-09-2019

Wij hebben genoten van een geweldige rondreis door Bali via Original Asia. Dimitri leverde een uitmuntende service bij het samenstellen van deze trip waardoor we hebben kunnen genieten van een droomvakantie. De reis was gevarieerd, de hotels waren geweldig en de transfers waren tot de in puntjes geregeld. Original Asia is een geweldige aanrader voor het samenstellen van reizen op maat!

G. Leysen
Gereisd met gezin in August 2019
9,2

Goed georganiseeerde rondreis bali

Indonesië
Individuele rondreis met Original Asia
03-09-2019

Met ons vieren hebben wij via Dimitri van Original Asia een fantastisch goed georganiseerde rondreis door bali gemaaakt. Alle hotels waren mooi en schoon. De nederlands sprekende gidsen (Putu, Elsie,&Komang) zijn heel vaardig,aardig en kundig. Onze gids en chauffeur zijn altijd op tijd. Daarbij rijden de chaffeurs (Rickie & Wayan) heel vaardig door het drukke verkeer. Maar ook als wij naar Dimitri mailde kregen we meteen antwoord wat heel fijn is. Ook het reisburo op Bali (Manumadi) was heel fijn. Mijn orginele telefoonlader was ik in het hotel op Ahmed vergeten. Een mailtje naar Dimitri en mijn lader was netjes bezorgd in het laatste hotel van ons rondreis. Wij gaan zeker nog een keer een reis boeken via Original Asia maar raden iedereen ook aan om hier hun reis te boeken. Dimitri bedankt voor deze onvergetelijke reis!

Monica Biharie
Gereisd met gezin in August 2019
9,0

Perfect maatwerk op Java en Bali door Original Asia

Indonesië
Individuele rondreis met Original Asia
02-09-2019

Geweldige reis gehad. Perfect geregeld door Original Asia via Jackal and Manu Madi.
Alles op tijd, aardige en relaxte chauffeurs en/of gidsen.

Op Java hadden we van begin tot eind Arif als chauffeur, hele fijne kerel, had op iedere vraag een antwoord en reed heel relaxed en veilig. Pragmatisch en heel klantgericht. Was natuurlijk geen gids maar had af en toe goede suggesties om programma beetje aan te passen.
Arif was echt een goede vent, betrouwbaar, humor en flexibel. Professionele service.
In Yogya trouwens aardige diner tip (wellicht al bekend): The Sawah. Geen restaurant, wel een plek waar je (goed) kan eten. Is feitelijk bij oud-NOS correspondent/redacteur Wim van Kuijk thuis. Man met onderhoudende en interessante verhalen.

Op Bali meerdere chauffeurs en gidsen. Ook hier relaxte en veilige chauffeurs.
De gidsen waren ook goed en vormden allemaal prima koppels met hun chauffeur. Echt fijn dat alles perfect op tijd is gegaan, nergens zorgen over hoeven maken.
Ook niet voor transfer naar Lembongan, was lange maar plezierige rit, mede door goede chauffeur.
Interessante eigenaar trouwens bij Ganesha Resort, Stephen. Ook hier goede verhalen en veel wijsheden.
Extra opmerkingen inzake Munduk Molding Plantation, bijzonder blij dat we alsnog dit resort gekozen hadden. Geweldige ervaring, superdeluxe service en fantastische faciliteiten.

Veel dank richting Dimitri van Original Asia voor het meedenken en het finaliseren van ons reisplan.

Eric van Overdam
Gereisd met gezin in August 2019
10

Mooie rondreis met het gezin

Indonesië
Familiereis met Original Asia
01-09-2019

Original Asia heeft voor ons een perfecte privé rondreis georganiseerd. We waren met twee gezinnen en gingen in totaal drie weken reizen door Java en Bali. Alles was tot de puntjes geregeld tegen een mooie prijs. We hadden middenklasse hotels maar dit was echt super mooi. Bij een volgende rondreis ga ik het weer via Original Asia doen. Dimitri had al heel snel een mooie offerte klaar en gaf snel antwoord op mijn vragen. De offerte opzich was al helemaal super. Heel uitgebreid en duidelijk, wat ik zelf echt super fijn vind. Want ik regelde het namelijk voor vier volwassen en vier kinderen. Echt een dikke 10 voor Dimitri en Original Asia.

Selina
Gereisd met vrienden in August 2019
9,0

Vooraf goed geregeld en ook daar alles op en top geregeld.

Indonesië
Familiereis met Original Asia
25-08-2019

We hebben genoten van de hele reisopbouw.
Rust en vermaak in goede verhouding.
Cultuur en natuur was volop aanwezig.
De plaatsen waar we overnachten waren toppie

E Fl
Gereisd met gezin in July 2019
8,6

Een schitterende individuele rondreis op Bali met Original Asia, online reisbureau.

Indonesië
Individuele rondreis met Original Asia
23-08-2019

Dit is de enthousiaste mail die ik gestuurd heb aan Dimitri, eigenaar van bureau Original Asia:

De individuele rondreis Bali met onze dochter van 13 jaar was een geweldige vakantie en we willen je bedanken voor je betrokkenheid bij het nader uitzoeken van het schema en verblijven en dergelijke!

Over het algemeen hebben we heerlijk gegeten (wat een heerlijke Indonesische ontbijtjes, we moesten thuis weer wennen aan onze boterhammen!), zijn de verblijven prima geweest en waren de excursies ook erg leuk!

Van de gidsen hebben we veel geleerd, zeker ook van de vrouwelijke Putu, een bron van kennis, maar vaak zo snel gesproken in het Vlaams en in gewoon Nederlands dat het me soms duizelde

Marga
Gereisd met gezin in July 2019
8,2

Een fantastische familiereis naar Sri Lanka en de Malediven

Sri Lanka
Familiereis met Original Asia
22-08-2019

We hebben genoten in Sri Lanka en de Malediven!
We zijn overal zeer hartelijk ontvangen, blij dat er weer toeristen kwamen na de aanslagen van april.
Onze gids was goed, vriendelijk en regelde alles fantastisch. Hij stemde zaken goed af en stelde ook andere opties voor, waar we soms wel en soms niet op in gingen. En hij vertelde veel over zijn land.
Het was voor onze kinderen de eerste verre reis, dus een goede balans tussen wat doen/zien en ook zwembad of strand stond voorop en dat voelde de gids goed aan.

Het Jetwing Hotel was fantastisch, wat een groot zwembad (100 meter lang!). Grote kamers, het eten bijzonder goed, leuke kaart en sfeervol restaurant met zicht op de lagune.
Het Oak Ray Elephant Lake Hotel heeft schitterende kamers, mooi terras, heerlijk zwembad, ook het eten was goed, maar het restaurant lijkt meer op een voetbalkantine. Overigens waren de medewerkers wel bijzonder vriendelijk en allemaal druk bezig om ons in de watten te leggen.
Het hotel in Kandy was een echt stadshotel. Kleine kamer, duidelijk wat ouder, maar geen zicht op het meer, zoals ze wel zeggen. Ook hier prima gegeten.
In het Seasons Villa waren we enorm gecharmeerd van de grote prachtige kamer, de zeer vriendelijke mensen en het grote en lekkere ontbijt.
Het Diyadahara Resort was ook weer pareltje. We hadden er schitterend uitzicht op het meer. Grote mooie kamer, heerlijk zwembad en ook hier bijzonder vriendelijk.
De Cabana's in Tangalle waren erg leuk. Jammer dat er geen airco in zit, maar wat een leuk plekje in het zuiden van Sri Lanka. We waren zeer gecharmeerd van het restaurantje bij het zwembad. Heerlijke kaart, leuke enthousiaste mensen, daar hebben we heel wat uurtjes doorgebracht.
Galle vonden we ook prachtig en in het Fort Square waanden we ons ook nog even in Marokko. Schitterend hotel, prachtige kamer en wat een ontbijt.
En toen naar de Malediven. Het Olhuveli heeft al onze verwachtingen overtroffen. Een persoonlijke ontvangst, alles op en top geregeld en niet alleen eten/drank bij allinclusive, maar ook jetski, massage en een excursie. De watervilla was buitengewoon prachtig ingericht (pas drie maanden oud) en van alles voorzien. Gedurende de dag werd alles aangevuld en kwamen schone handdoeken. We hebben er heerlijk gegeten in het buffetrestaurant op het terras met uitzicht op het water, maar ook met onze voeten in het zand a la carte in een rustiger restaurant aan zee. Het was er allemaal top!

We vonden de activiteiten tijdens onze rondreis heerlijk divers en de afstanden goed te doen, zeker als je met kinderen reist. De safari vonden de kinderen het hoogtepunt, maar ook de theeplantages en de treinreis moet je zeker in je programma opnemen. .

Original Asia heeft alles tot in de puntjes geregeld en daarbij goed rekening gehouden met onze wensen. We hebben een super vakantie gehad!

Susan
Gereisd met gezin in July 2019

Ben jij op reis geweest met Original Asia?

Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met, of klachten over Original Asia.