Home
Blog
Algemeen
17x Dingen die échte reizigers nóóit doen

17x Dingen die échte reizigers nóóit doen

4 minuten leestijd
17x Dingen die échte reizigers nóóit doen

Ben je nog niet zo’n ervaren reiziger? Leer dan van de experts! Dit zijn 17 dingen die echte reizigers nooit doen! 

Als ervaren reiziger ken je het trucje inmiddels wel. Lange vluchten overleven, tas inpakken, goedkoop boeken, voor jou is het een eitje! En je laat je natuurlijk nooit oplichten en staat nooit in de verkeerde rij.

1. Vluchten en hotels boeken bij een tussenpartij

Echte reizigers weten dat je hotels en vluchten beter rechtstreeks bij de aanbieder kan boeken. Een tussenpartij of boekingssite lijkt soms goedkoper maar vaak komen hier nog extra kosten bij. En als er problemen zijn is het vaak veel makkelijker om dat rechtstreeks met de vliegtuigmaatschappij of het hotel op te lossen, dan met een tussenpartij. Bovendien gaat jouw bijdrage zo rechtstreeks naar de aanbieder! 

2. De eerste de beste vlucht boeken

Ervaren reizigers weten hoe je de beste en goedkoopste vlucht boekt. Zij boeken niet de eerste vlucht die ze tegenkomen maar gebruiken vergelijkingssites om de beste deal te vinden. Websites als Skyscanner.com of Google Flights helpen je bij het vinden van de beste vlucht.

travelling campervan
travelling campervan

3. Geen overlevingsset in de handbagage

Wie veel reist zal vast wel eens hebben meegemaakt dat je koffer niet is aangekomen op de plek van bestemming. Je moet dan soms een paar dagen wachten en dan is het handig om wat ondergoed en kleding in je handbagage te hebben. Zo hoef je niet meteen overhaast te gaan shoppen!

4. Je laten tegenhouden door feestdagen

Vliegen op feestdagen klinkt misschien een beetje ongezellig. Maar echte reizigers weten dat dat juist de goedkope dagen zijn! Laat je niet tegenhouden door vliegen met kerst want het kost waarschijnlijk de helft dan de dagen ervoor.

5. Teveel meenemen

Echte reizigers zijn inmiddels zo ervaren in het inpakken van de koffer dat ze nooit teveel meenemen. En ze komen dus ook nooit in de problemen bij het inchecken omdat de koffer te zwaar is. Tegenwoordig zijn er ook handige compacte weegschalen te koop waarmee je je koffer kan wegen en dus niet voor dure verrassingen komt te staan op het vliegveld.

travelling tips
travelling tips

6. Te vroeg in de rij staan

Je kent ze wel... Van die mensen die al in de rij staan om te boarden voordat de balie open is. Echte reizigers blijven lekker zitten en lachen hierom! Je hebt een stoelnummer en moet straks nog uren in dat vliegtuig zitten, dus geen haast.

7. Geen stoel kiezen

Vooral bij lange vluchten wil je een beetje goed zitten. Echte reizigers weten dus dat ze een stoel moeten kiezen. Wie dat niet doet zal hoogstwaarschijnlijk in het midden van de middelste rij zitten... En dan duurt de vlucht heel lang! Een stoel kiezen kan (soms tegen betaling) bij het boeken of anders bij het (online) inchecken.

8. Op het vliegveld inchecken

In de rij staan om in te checken op het vliegveld, dat is nergens voor nodig! In Nederland (en vaak ook in het buitenland) kun je online inchecken en zelf je ticket uitprinten (of beter nog: downloaden en op je telefoon bewaren). Zo kun je op het vliegtuig meteen doorlopen.

echte reizigers
echte reizigers

9. Een tas inchecken bij een korte trip

Echte reizigers nemen op korte vakanties alleen handbagage mee. Behalve dat het vaak in de kosten scheelt, is het ook veel handiger. Want op tijd aanwezig zijn om je bagage in te checken en na aankomst lang wachten bij de bagageband, daar heeft toch iedereen een hekel aan?

10. Geen kopie maken van het paspoort

Helaas kan het gebeuren dat je op reis bent en je belangrijke documenten, zoals je paspoort, gestolen worden. Echte reizigers zorgen daarom dat ze altijd een kopie van deze documenten bij zich hebben. Of beter nog, een kopie bewaard hebben in hun e-mail of in de cloud. Dit kan enorm helpen bij het aanvragen van nieuwe documenten.

11. Zich laten oplichten

Opgelicht worden is iets wat vele reizigers overkomt. Drie keer zoveel betalen voor bananen op de markt dan een local of een taxi die een extra rondje rijdt. Maar als ervaren reiziger ken je inmiddels alle trucs en laat je dit niet meer gebeuren!

flight airport
flight airport

12. Veel alcohol drinken

Gratis alcohol drinken tijdens een vlucht klinkt natuurlijk aantrekkelijk. Maar ervaren reizigers weten dat je ze het beter bij water kunnen houden. Zorg dat je tijdens een vlucht genoeg water drinkt. Dan voel je je een stuk beter bij aankomst!

13. Slapen met jetlag

Je vliegt naar de andere kant van de wereld, bent super vermoeid, maar dan is het nog maar twee uur ‘s middags. De echte reizigers weten dat ze dan niet meteen hun lekkere hotelbed moeten induiken. Het is beter om je meteen aan te passen aan de nieuwe tijden om zo snel mogelijk van de jetlag af te komen.

14. Een speciale maaltijd bestellen

Iedereen hoopt natuurlijk altijd op een upgrade naar business class. Maar wist je dat als je bij het reserveren hebt aangegeven een speciale maaltijd te willen, je sowieso geen upgrade krijgt? Je maaltijd hoort dan bij die stoel dus daar houden ze je graag. Wel krijg je dan als eerste je eten!

airport flight
airport flight

15. Verboden spullen in handbagage

Echte reizigers kennen de regels en weten precies wat ze wel en niet mee mogen nemen aan boord. Geen scherpe spullen zoals scheermesjes en geen vloeistoffen van meer dan 100 ml. Echte reizigers zijn voorbereid en hebben hun mini-shampoo netjes in een doorzichtig zakje.

16. Moeilijk doen bij de douane

Ja, iedereen vindt het vervelend om z’n schoenen uit te doen of riem af te doen bij de security check. Maar echte reizigers weten dat het beter is om gewoon te doen wat er wordt gevraagd. Moeilijk doen zal alleen maar zorgen voor nog langer wachten.

17. Niet hun rechten kennen

Geld terug bij vertraging? Recht op een maaltijd bij een lange overstap? Echte reizigers kennen hun rechten en maken hier gebruik van. Want wist je dat Europese wetgeving bepaalt dat je recht hebt op een vergoeding bij meer dan drie uur vertraging? Bedrijven als AirHelp kunnen je helpen bij het claimen van je vergoeding, als luchtvaartmaatschappijen moeilijk doen.