NRV Holiday ervaringen

De NRV Holiday ervaringen, beoordelingen en klachten zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl die een rondreis met NRV Holiday gemaakt hebben.

Er zijn 89 ervaringen met NRV Holiday geplaatst.

Accomodatie
7.5
Vervoer
7.7
Reisleiding
7.6
Prijs / Kwaliteit
7.3
Algemeen
7.1

Beoordelingen van NRV Holiday

Wat zijn de ervaringen van andere reizigers met rondreizen van NRV Holiday?
9,2

Prachtige reis

Vietnam
Groepsrondreis met NRV Holiday
17-01-2020

Prachtige rondreis"hoogtepunten Vietnam"gedaan.
Super toffe groep van 15 heel lieve mensen.
Heel goede gids gehad "Mao"
Alles was tot in de puntjes geregeld.
Mooi land,geweldige uitstappen,lieve mensen en heel afwisselend.
Fietsen,boot, ritsja,kleine bootjes, nachttrein.
Top vakantie.

Verhagen Claudia
Gereisd met partner in November 2019
2,3

NRV wij reizen niet meer met jullie mee!!!

Costa Rica
Autorondreis met NRV Holiday
04-09-2019

Onze officiële klacht en dit heeft ons uiteindelijk €95,-- opgeleverd.

Geachte heer/mevrouw,
Bij dezen stel ik reisorganisatie NRV aansprakelijk voor de gang van zaken aangaande onze vakantie naar Costa Rica (boekingsnummer 19001750), waardoor ik, mijn partner en 2 kinderen onze aansluitende vlucht naar San Jose hebben gemist. Dit schrijven is dan ook namens hen. Hierover is al veel mail en belcontact geweest waarin ik ook kenbaar heb gemaakt dat ik vooraf o.a. beter geïnformeerd had moeten worden door uw reisorganisatie over de specifieke procedures op de luchthaven van Mexico City International Airport (MEX). U heeft al aangegeven dat u het met die zienswijze niet eens bent en u geen aansprakelijkheid erkent. Het missen van deze vlucht heeft veel gevolgen gehad (financieel en missen van deel vakantie). Hieronder zal ik aangeven wat deze luchthaven anders maakt dan alle andere luchthavens die ik tot nu toe heb bezocht, wat maakt dat ik van menig ben dat u dit wel had moeten doen:
•MEX is de drukste luchthaven in Mexico en de drukste luchthaven in Latijns-Amerika! De vlucht naar Mexico City is uitgevoerd door de KLM en verliep voorspoedig en dus volgens tijdsplan. In het vliegtuig werden er door stewardessen de Forma Migratoria Múltiple (het FMM-formulier ofwel Toeristenkaart) uitgedeeld. Dit is een heel belangrijk toelatingsdocument dat wordt afgegeven aan vakantiegangers van bepaalde nationaliteiten. Zie https://nl.ivisa.com/mexico-tourist-visa, waarin exact staat uitgelegd waarvoor dit formulier dient en ook waarom het handig is dat dit vooraf wordt aangevraagd (lange wachtrijen op de luchthaven). Echter werd mij gevraagd wat onze reisbestemming was en aangezien dit Costa Rica was werd mij vertelt dat dit formulier niet ingevuld hoefde te worden, aangezien ik niet in Mexico zou verblijven. Heel logisch en dus werd daar door mij en andere passagiers ook geen aandacht aan geschonken. Op de luchthaven aangekomen ontstond hierover heel veel verwarring, omdat ik en alle medepassagiers in ‘de lijn’ werden gezet voor internationale vluchten. Moest er dan toch een FMM-formulier ingevuld worden? Dit heb ik en vele andere passagiers uiteindelijk uit voorzorg alsnog gedaan. En dit bleek uiteindelijk toch niet voor niets te zijn. Ik ben hierover voorafgaand aan de reis niet geïnformeerd.
•Aankomst. Toen ik het vliegtuig uit kwam moest ik van de gate naar de aankomsthal en de route daar naartoe was alles behalve prettig. Duizenden mensen als sardienstjes in een blikje moesten door 1 en dezelfde ‘tunnel’ schuifelen. Deze enge tunnel is voor dergelijke mensen massa’s niet toegerust. Deze tunnel is +/- 4 meter breed en 2 meter hoog met bochten zodat ook niet zichtbaar is waar deze naartoe leidt. Dit heeft voor veel oponthoud gezorgd. De crew van onze vlucht kwam ook voorbij schuifelen en zullen dit zeker bevestigen.
•Wachtrijen. Enorme wachtrijen en ik heb inmiddels begrepen dat dit komt, omdat de KLM-vlucht rond dezelfde tijd aankomt als Lufthansa, Air France, Iberia en British Airways (BA om de dag) aankomen. Op internet spreekt men hier van het "jumbo-uur", omdat je ook de gebruikelijke andere aankomsten uit de VS en elders hebt. Zo kunnen de immigratielijnen voor buitenlanders extreem lang zijn. In de wachtrij stond een Belgische zakenman die inwoner is van Mexico City en dit wekelijks doet voor zijn werk. Hij zei dat ik met geluk in 1 ½ uur door de douane zouden komen, maar maakte de inschatting dat dit langer zou gaan duren. Gelukkig informeerde hij mij over het feit dat we ook nog naar Terminal 2 moesten en dat daarvoor de skytrain het meest geschikt was. Hij wenste mij sterkte, omdat hij inschatte dat ik het niet ging halen. Een hele groep Nederlandse passagiers waren zoals ik zoekende en middels (niet zo netjes, maar noodzakelijk) voordringen om ook hun aansluitende vluchten te halen. Een deel van hen heeft net als ik de vlucht niet gehaald.
•Bagage. Ik heb mijn bagage volgens de normale procedure afgegeven op Schiphol en met het idee dat ik deze weer af kon halen na de landing op de eindbestemming San Jose Airport (SJO) Costa Rica. In de meeste gevallen wordt bagage automatisch doorgelabeld. De luchtvaartmaatschappijen hebben hier een samenwerkingsverband voor. Ik heb dit ook nog bij de check-in balie in Nederland nagevraagd. Op de aan mij afgegeven stickers stond ook dat de bagage doorgestuurd zou worden. Op luchthaven MEX ontstond hier behoorlijke verwarring over, omdat ik en ook vele medepassagiers verschillend geïnformeerd werden door het aanwezige luchthaven personeel. Uiteindelijk bleek dat ik mijn bagage toch zelf op moest halen en vervolgens op bagageband (18) moest zetten.
•Er zijn twee terminals, die drie kilometer uit elkaar liggen en waartussen een zogeheten ‘Airtrain’ (monorail) rijdt. Beide terminals voeren nationale en internationale vluchten uit! Ik kwam aan op terminal 1 en moest naar terminal 2, om de aansluitende vlucht uitgevoerd door Aeromexico te halen. Deze trein vertrekt om de 15 minuten en op het moment dat ik daar aankwam was hij zojuist vertrokken. De netto reistijd met deze trein bedroeg 7 minuten.
•De Boarding passes (instapkaarten). Deze zijn door mij uitgeprint en daarnaast had ik ook de digitale boarding passes op mijn telefoon staan bij mogelijk verlies van. Mijn zoon van 14 was zijn geprinte versie kwijtgeraakt. Niet handig, maar gelukkig hadden we de digitale versie achter de hand en maakte ik mij daar in 1e instantie geen zorgen over. Echter bij het inscannen van de boardingpasses (toegang naar de gates) bleek deze scanner de mobiele instapkaart niet te kunnen lezen en moest ik alsnog een boarding pass af laten drukken. Hiervoor moest ik helemaal terug lopen naar de andere kant van de Terminal en na een aantal keren van het kastje naar de muur te zijn gestuurd had ik een geprinte versie in handen. Ik had op dat moment nog 7 minuten om bij Gate 63 te komen en daar aangekomen was de medewerker onverbiddelijk en was ik te laat. Ik zag op dat moment nog passagiers ‘de slurf’ inlopen. Ter voorbereiding op mijn reis heb ik van u een mail ontvangen met daarin 2 bijlagen, namelijk; de benodigde reispapieren en E-tickets. In deze betreffende mail noemt u expliciet dat ik niet moet vergeten de reisbescheiden uit te printen en mee te nemen op reis. U heeft het hier niet over de E-tickets.
•Luchthaven personeel. In zijn algemeenheid onvriendelijk en niet bereid om je ‘echt’ te helpen. Daarnaast spreken ze geen of heel slecht Engels. Luchthavenpersoneel heeft mij diverse keren van ‘het kastje naar de muur gestuurd’.
•Na heel veel inspanningen van mijn kant heb ik uiteindelijk de tickets om laten boeken. De dame van Aeromexico verzocht mij met klem om 19:00 uur in Terminal 2 te zijn bij de incheck balie van Aeromexico. Onze vlucht vertrekt om 21:45 uur. Dit geeft aan dat de lokale medewerkers inschatten zoveel tijd nodig te hebben alleen voor dit deel van de transfer.
Met alle door mij genoemde feiten in achtneming heeft u als organisatie een risico genomen dat dit kon gebeuren. Daarnaast had u mij als reisorganisatie die gespecialiseerd is in lange reizen kennis kunnen en moeten hebben van bovenstaand en mij daarover vooraf moeten informeren.


Geachte heer Landheer,

Dank voor uw uitgebreide antwoord. Ik ben het niet eens met de door u aangevoerde punten en zal dit hieronder uiteenzetten.

Ik blijf van mening dat wij onnodig op hoge kosten gejaagd zijn door NRV. De hotels ter plaatse in Costa Rica hebben zich verbaasd over jullie aanpak, waarbij er gedurende de hele reis 8 bedden geboekt waren. Zij waren echter ook heel blij met deze verkoop van extra kamers. Ze hebben namelijk al een lange tijd te maken met een crisis doordat de Amerikanen weg blijven uit Costa Rica. De Amerikanen vinden het te duur worden. Hierdoor zijn alle hotels onderbezet. Dit zet uw verhaal over de upgrades die wij zgn. moesten betalen wegens tekort aan kamers in een heel ander licht. Ten tweede was het low season en waren er kamers in overvloed. De vier telefoontjes tijdens het boekingsproces met verhoogde kosten bevreemden mij dan ook zeer. U verklaart deze mede door contract-afspraken met een reis-operator ter plaatse, maar het lijkt ons zeer wenselijk dat u de afspraken met hen vanwege klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid wellicht eens goed evalueert. Verder refereert u aan de kosten die NRV voor zijn rekening heeft genomen, nadat er voor de 4e keer geprobeerd werd om ons (onnnodig) extra te laten betalen. Het ging hier als ik me goed herinner om een verschil van 15,- die door NRV is betaald. Dit viel in het niet bij het verschil van 783,- euro tussen de aanvankelijke kosten en uiteindelijke kosten van de reis. Dan heb ik alle extra onkosten ten gevolge van het missen van de vlucht nog niet eens mee gerekend. Het lijkt hier eerder te gaan om commissies waarbij alle partijen zoveel als mogelijk verdienen aan klanten. Dit verklaarde uw medewerker uiteindelijk ook over het verdienmodel van NRV en daar ben ik als klant dan onder andere de dupe van.

Ten tweede geeft u aan dat de luchtvaartmaatschappij en niet NRV verantwoordelijk is voor het niet halen van de vlucht. Dat is gedeeltelijk waar. Ik ben van mening dat er daarnaast verschillende zaken bij NRV in de communicatie niet goed gegaan zijn en jullie daarmee mede verantwoordelijk zijn voor de kosten van de opgelopen schade. Een van die punten gaat over telefonisch contact. Uw noodmedewerker die 24/7 bereikbaar was, bleek uiteindelijk helemaal niet in de systemen van NRV te kunnen en heeft ook niets anders kunnen doen dan minuten lang begrip en empathie tonen. Ik heb haar en ook haar collega's hier op een gegeven moment op aangesproken en aangegeven dat ik behoefte had aan concrete oplossingen ipv empathie en begrip. Ook wanneer er geen oplossingen waren, dan had ik het graag helder te horen gekregen. Ze bleef maar in herhaling vallen met haar begrip en empathie. Ik heb haar meerdere keren moeten benoemen dat wij 4,5 euro per minuut moesten betalen voor het bellen vanuit Mexico en 2,5 euro voor ontvangen telefoontjes vanuit NL. Dit heeft mij uiteindelijk voor 251,- euro aan belkosten opgeleverd voor uiteindelijk alleen empathie en begrip. De betreffende medewerkers verwezen mij tijdens de telefoontjes meerdere keren naar "een collega" met wie ze zouden zoeken naar een oplossing. Daarmee hebben wij de illusie gekregen dat NRV het zou oplossen, hetgeen uiteindelijk zeker niet het geval was. Ik heb op hun verzoek ook geprobeerd overdag terug te bellen, maar dit bleek met alle wachttijden onmogelijk. Toen ik ging mailen nadat mijn nummer geblokkeerd was door Simyo in verband met de hoge kosten, kreeg ik per email het bericht terug dat het toch wel jammer was dat ik niet kon bellen.... U kunt zich voorstellen dat ik op dat moment het stoom inmiddels uit de oren voelde komen. Gevoegelijk zou NRV contact opnemen met een contactpersoon in NL van Aeromexico. Dat hebben ze ook gedaan vermoed ik, maar dat heeft nergens toe geleid. Wat wel helder is, is dat de NRV medewerker ook niet helder had wat deze contactpersoon nu wat en wanneer voor ons kon doen. Ik heb het door vasthoudendheid uiteindelijk zelf moeten regelen met Aeromexico met de supervisor van supervisor van de supervisor. Wij hadden toen al een hele nacht rond gelopen met het gezin op de airport in Mexico City. NRV kon nadien ook niet vertellen of het de contactpersoon in NL van Aeromexico nog gelukt was om nog iets te doen, want daar hadden ze geen contact meer mee gehad, maar ik mocht "heel blij" zijn dat "het" geregeld was. Ondertussen kreeg ik wel het verzoek of ik later terug wilde bellen etc. Dat ging niet, want mijn nummer was geblokkeerd, hetgeen bekend was bij NRV. Wij waren toen inmiddels 45 uur of langer wakker.

Ik ben ik van mening dat NRV bij het boeken van vluchten voor klanten kennis zou moeten hebben van de maatschappijen en locaties waar ze mee in zee gaan. Alleen dan kan je klanten goed informeren over de voorzorgsmaatregelen waar je rekening mee moet houden. Landen op deze locatie in dit jumbojet-uur staat algemeen bekend als zeer problematisch, zoals ook weer gegeven in het schrijven dat ik u het doen toekomen. Dit kunt u uitgebreid terug vinden op het internet. Ook zou het uitprinten van e-tickets een standaard advies in de reisgids moeten zijn van NRV. Dat was nu niet het geval. Daarnaast zou er ter plaatse sprake zijn van een Nederlands sprekende medewerker als contactpersoon op het reisbureau in Costa Rica. Dit was niet het geval. Ook was het reisbureau niet te bereiken voor ons. Je kreeg steeds een Spaanse voicemail. Uiteindelijk ben ik 1x gebeld door een slecht te verstane man die Engels sprak.

U verwijst naar het feit dat NRV zaken zo goed mogelijk voor ons heeft om geboekt. Ja we waren blij dat reisbureau ter plaatse in Costa Rica ons hierin enigszins ter wille was. Echter waren we verbijsterd dat wij met NRV in discussie moesten vanwege weer een extra kostenpost vanwege hotelkosten (die we al betaald hadden) en extra transfer-kosten van de luchthaven te weten 40,- dollar. De medewerker van NRV was vergeten om het bureau ter plaatse in te lichten dat we onze vlucht gemist hadden en had niet gebeld, waardoor de chauffeur er voor niets stond. Zij weet het later aan een internetstoring in Costa Rica, waardoor er geen contact zou zijn geweest. Uiteindelijk moesten we dan blij zijn dat zij de kosten op zich namen. Hierna kwam de discussie over de hotelkosten. Het hotel in San Jose (dat we dus al betaald hadden) moesten we opnieuw betalen. Ik was verbijsterd, maar je hebt geen keuze als je daar zit. Met het bureau ter plaatse werd afgesproken 85,- dollar totaal. Ik zou dit bevestigt krijgen per email met ook de naam van het hotel, maar deze mail is nooit gekomen. Ik wist dus niet waar we naar toe zouden gaan toen we middenin de nacht geland waren. Dit maakte het erg lastig bij de douane die een verblijfslocatie eiste die ik niet kon aangeven. Ik heb uiteindelijk maar iets verzonnen. We kwamen daar uiteindelijk om 02:00 uur in de nacht aan na een fors vertraagde vlucht. Aangekomen in het hotel hadden we ons nagenoeg geïnstalleerd met zijn 4-en op 1 kamer, toen de hoteldame aangaf dat er nog een kamer geboekt bleek te zijn. Na 3,5 uur slapen (met zijn 4-en op 1 kamer) werden we opgehaald door de chauffeur. Bij het opstaan wilde de hoteldame ons aparte ontbijtkosten laten betalen a 15,- dollar per persoon, terwijl deze al inclusief waren. Daarnaast bleek bij het afrekenen dat we niet 85,- dollar moesten betalen, maar 95,- per kamer, dus in totaal 190,- dollar. Daar zijn we niet mee akkoord gegaan, omdat we de andere hotelkamer niet eens betreden hadden en er buiten ons om andere afspraken gemaakt waren. Uiteindelijk hebben we daar 95,- euro betaald voor een kamer die we ook al betaald hadden in het totaalpakket van NRV. Dit bovenop de hotelkosten in Mexico 135,- en alle belkosten 251,- euro.

Op basis van het bovenstaande lijkt het mij niet meer dan reëel dat NRV op zijn minst de onnodig hoge belkosten en extra hotelkosten in Costa Rica moet vergoeden. Ik blijf met een heel naar gevoel zitten over deze ervaring met uw reis-organisatie en hoop dat u daar nog iets in zult recht zetten.

met vriendelijke groeten

Jan Sieders
Gereisd met gezin in July 2019
8,8

Rondreis Sumatra, Java en Bali.

Indonesië
Groepsrondreis met NRV Holiday
22-08-2019

We hebben een fantastische vakantie gehad. Heel veel gezien en gedaan. Met een aantal hoogtepunten: kijkje bij de Karo Batak bevolking, een schooltje waar we met de kinderen hebben gezongen, Sunset Bromo vulkaan, snorkelen bij Lembongan en het zien van Manta's en hele mooie gekleurde vissen, jungletocht Bukit Lawang en het spotten van de Orang Oetangs, becaktour en Borobudur.
Verder nog heel veel mooie dingen gezien en gedaan: rijstvelden, tempels, treinreis, koffieplantages, fruitmarkten, paleizen, fietstocht in de regio Yogyakarta, watervallen, dorpjes.

We hadden een gids op Sumatra en een andere op Java. Beide waren op hun manier fantastisch. Ze regelden alles voor ons. Als we aankwamen in de hotels regelden ze de kamers, zorgden dat de koffers op de kamers kwamen en een wake up call als we in de ochtend weer op pad gingen. Ze wisten ons veel te vertellen en waren begaan met ons. Ze wisten wat we nodig hadden: zoals schone en mooie toiletten onderweg, koffie/thee tijdens een stop, een koekje/snoepje.
De lunches die erbij zaten waren zeer goed en vaak op mooie plekken.

De rondreis is wel vermoeiend en er waren een paar lange dagen in de bus, maar wel met mooie stops en genoeg te zien onderweg. De wegen zijn gewoon niet zo goed en het is er heel druk, daarom duren de busreizen ook soms wat langer.

We hadden ook een hele gezellige groep. De groep was niet zo groot, 15 personen, maar dat maakt het denk ik juist wel leuk.

Voor ons is NRV reizen een aanrader, we hadden er van tevoren nog nooit van gehoord. Maar zullen als we weer een rondreis gaan maken, zeker op hun site kijken.

Fam. G
Gereisd met gezin in August 2019
1,0

Boek niet met NRV reizen is namelijk een zeer slechte reis organisatie die mensen oplicht!

Amerika
Groepsrondreis met NRV Holiday
15-08-2019

Heb in maart 2019 een rondreis West-Amerika geboekt bij NRV. Blijk nu 2 maanden later zo’n 630 euro goedkoper uit te vallen. Hierdoor heb ik contact gezocht met NRV mbt het grootte prijsverschil (circa 18%). Ik heb gesproken met een medewerker. Zij gaf mij te kennen dat de prijs was aangepast omdat er nog niet voldoende mensen hadden geboekt. Het gaat om een reis de gepland staat in augustus 2019, naar mijn inziens nog voldoende tijd.

Als je vraag om een compensatie of tegemoetkoming mbt het grootte prijsverschil, krijg je te horen. WE VINDEN HET HEEL VERVELEND, MAAR WE DOEN ER NIKS AAN.

Dit voelt voor mij als het belazeren van de klanten tot aan oplichting toe!

NRV is dan ook naar mijn inzien een organisatie waar het alleen draait om incasseren van geld, maar zorgdragen voor tevreden klanten, ho maar...

Ik zal dan ook nooit meer een reis boeken bij NRV en ik adviseer iedereen om bij NRV geen reis te boeken. NRV zijn naar mijn inziens OPLICHTERS eerste klas. Die tevens verschuilen achter allerlei onzin verhalen!

Tevens heb ik een klacht ingediend bij de Geschillencommisie mbt NRV. Ben benieuwd hoe dit verder verloopt...

E.Schijvenaars
Gereisd met partner in August 2019
1,0

NRV is een zeer zeer slechte reis organisatie die je oplicht!

Amerika
Groepsrondreis met NRV Holiday
15-08-2019

NRV blijkt een zeer zeer SLECHTE organisatie te zijn die mensen aan het OPLICHTEN is. Circa 2 maanden (maart 2019) geleden een reis geboekt naar West-Amerika. Nu blijkt 2 maanden later de reis opeens 630 euro goedkoper te zijn. We hebben telefonisch contact gezocht met NRV mbt de vraag hoe kan dit. Antwoord van een medewerker. We krijgen de reis niet vol, dus moesten we de prijs verlagen (ruim 18% lager). De reis staat pas gepland op 17 augustus. Dus naar mij inziens nog eventjes de tijd. Ik heb aan een medewerker te kennen gegeven dat ik het prijsverschil wel extreem groot vind. Maar als je vraagt om een compensatie of tegemoetkoming. Krijg je te hoor, VERVELEND VOOR JE MAAR WE DOEN ER NIKS AAN. Terwijl ze pretenderen op internet met altijd de beste prijs. Tevens zouden ze klanttevredenheid hoog ik het vandaal hebben staan.

Conclusie van dit verhaal:
NRV ZIJN DE GROOTSTE OPLICHTERS DIE ER ZIJN!!! DRAAIT ALLEMAAL OM GELD WAARBIJ TOTAAL GEEN REKENING MET DE KLANT WORDT GEHOUDEN!!! ADVIES: BOEK GEEN REIS BIJ NRV WANT JE WORDT BELAZERD WAAR JE BIJ STAAT!!!

PS: een 1 is eigenlijk nog te hoog, maar helaas kan ik geen lager cijfer geven.

Monique Wielinga
Gereisd met partner in August 2019
9,2

Heerlijke reis!!

Marokko
Groepsrondreis met NRV Holiday
09-08-2019

Een heerlijke rondreis (met verlenging) gehad in Marokko!
Het is een vol programma, maar veel van het land gezien.
Prachtig land, mooie cultuur en natuur.
Als je de mogelijkheid hebt, ga dan wat langer, om in het zuiden wat meer tijd te hebben.
Professionele reisleider en chauffeur, meedenkend en kijkend hoe we meer tijd op sommige plekken konden creëren.
Top ervaring!

Janke en Senne
Gereisd met gezin in July 2019
3,0

Dramatische start van onze reis naar het geweldige Costa Rica

Costa Rica
Fly-drive met NRV Holiday
09-08-2019

Wij zijn via NRV naar Costa Rica geweest. Op de luchthaven werden we geconfronteerd met het feit dat als je via Amerika reist een ESTA nodig hebt. Daardoor hebben we onze vlucht moeten laten omboeken en 2 dagen later pas kunnen vertrekken. Er was absoluut geen sprake begrip voor deze situatie en van enkele financiële compensatie. Dit was nou eenmaal onze eigen verantwoordelijkheid en hadden we in de Engelse voorwaarden kunnen lezen, in de Travel Key App. Erg jammer dat een Nederlandse reisorganisatie in het Engels informatie verschaft.

We hebben veel contact gehad met medewerkers van NRV, maar zijn hiervan nooit op de hoogte gebracht. Ook staat het niet duidelijk op hun website vermeld. Dit zou wat ons betreft met vette rode letters vermeld moeten worden. In onze reisbescheiden is ook niets te lezen over een ESTA. Wij vinden dat als je een compleet verzorgde reis boekt, met vluchten, hotels en auto inbegrepen, dat deze informatie niet kan ontbreken.

Via NRV kregen we toegang tot een Travel Key App. Hierin staat echter standaard informatie, wat zorgde voor verwarring tijdens ons verblijf. Ook klopten tijden niet altijd.

Dit alles is een reden voor ons om nooit meer een reis te boeken via NRV.

Linde Zweers
Gereisd met vrienden in August 2019
9,2

Geweldige groepsrondreis West-Amerika van NRV

Amerika
Groepsrondreis met NRV Holiday
25-05-2019

De 20-daagse rondreis was overweldigend ! We hadden een perfecte reisleider tevens chauffeur, Ben. Hij wist alles van de geschiedenis en geologie. Door de kleine groep - 16 personen - hebben we meer gezien en fotostops gehad als met een grotere groep. De NRV had het prima opgelost, ondanks met minimum aantal van 20 personen.
De hotels waren in de steden San Francisco en Las Vegas zelf. In Los Angeles zaten we 1 uur rijden (zonder file) van het centrum. Het ontbijt stelt in Amerika over het algemeen niet veel voor, op een paar na. We hadden een hele gezellige groep en hebben veel plezier gehad.
De Nationale parken waren schitterend: vooral Bryce Canyon, waar nog sneeuw lag op de paden en de Grand Canyon, met een helicoptervlucht erboven waren onvergetelijk.
De afwisseling van drukke steden en de prachtige natuur waren perfect.

Jos Joosse
Gereisd met partner in April 2019
9,0

WOW

Maleisië
Individuele rondreis met NRV Holiday
04-12-2018

Mede door NRV hebben wij een geweldige individuele rondreis gemaakt door Maleisie. In 2 weken hebben wij 5 diverse plaatsen bezocht. (Kuala Lumpur, het Regenwoud, Cameron Highlands, Penang en Langkawi) Wat het land te bieden heeft is buiten invloed van NRV, maar sowieso is Maleisië een absolute aanrader. Waar NRV wel invloed op heeft was echt onwijs goed geregeld. De hotels waren uitstekend, de transfers super goed geregeld door NRV. Ook de informatieverstrekking was top. Het was duidelijk en overzichtelijk zodat we wat dat betreft geen verassingen tegen kwamen. Voor ons was dit de eerste keer met NRV, maar zeker niet de laatste keer.

Hans en Wilma
Gereisd met partner in November 2018
8,2

Perfekt geregelde rondreis door Namibie

Namibië
Groepsrondreis met NRV Holiday
01-12-2018

Door een vrij late reservering kon ik niet mee met de groep op de KLM-vlucht naar Windhoek. NRV regelde perfekt mijn reis via een andere reisweg met Lufthansa zodat ik toch tijdig de groep kon vervoegen. Ook de transits van en naar de luchthavens werd perfekt geregeld, ook al was ik alleen reizende. Een pluim daarvoor.
Namibie is een wondermooi land maar ook reuzegroot. Soms moesten wel lange busreizen gemaakt worden omdat de gekozen overnachtingslocatie niet altijd gekozen werd in functie van of in de nabijheid van de te bezoeken omgeving. Over de reisleiding niets dan lof. Als Zuid-Afrikaan wist de man zeer veel te vertellen over de plaatselijke natuurwonderen en de gewoonten van de bevolking. Ben zeer tevreden en heb intens genoten van dat bijzonder land.

Fons Paulussen
Alleen gereisd in November 2018
8,6

Een prachtige rondreis door Namibie, met als verlenging de Victoria Falls in Zimbabwe

Namibië
Groepsrondreis met NRV Holiday
30-11-2018

Je weet waar je aan begint, met een rondreis door Namibie; héél veel kilometers maken met een bus over veelal onverharde wegen! Dat is vermoeiend, maar als je je goed hebt laten informeren, dan is dat duidelijk!
Het is wel belangrijk dat je over een beetje goede conditie beschikt en daar kan de NRV duidelijker in zijn.
We hadden een fantastische, zeer sociale groep, en een uitstekende reisleider, die ons heel veel vertelde over het land, de gewoontes, de achtergronden.
En dan is Namibie erg de moeite waard; elke dag is er wel een hoogtepunt: van een verlaten goudmijnstadje tot enorme canyons, van de Sossusvlei met zn schitterende oranje duinen tot het Etosha Wildpark met olifanten, giraffen, impala's en jakhalzen.
De verlenging, de Victoriawatervallen, was met het geweldige hotel daar, de kers op de taart.

Marjan Heemann
Gereisd met partner in November 2018
2,6

Nooit nog NRV!

Jordanië
Groepsrondreis met NRV Holiday
06-11-2018

Met NRV naar Jordanië.
Een denigrerende gids, een zeer zwaar parours (wat niet aangegeven was, anders hadden we deze reis wegens een beperking niet geboekt - een beperking die de gids geweldig leuk vond om moppen over te maken), een vieze vuile bus en ondermaatse hotels.
We werden al bij aankomst op de luchthaven VERPLICHT te betalen voor de fooienpot. Iets meer dan 2x het bedrag dat NRV voorop stelde.
Toch moesten we steeds zelf met onze bagage zeulen.
Een aantal interessante bezienwaardigheden werden gewoon niet bezocht, en optionele excursies werden vaak gewoon niet aangeboden. De gids vond het zelfs niet nodig op het 'welkomstdiner' aanwezig te zijn.
Ook het tentenkamp waar we verbleven was minderwaardig aan het beloofde, en het voorziene entertainement was er gewoon niet.
Al bij al een schokkende (belachelijk gemaakt worden is niet echt leuk), en teleurstellende 'vakantie'.
Op onze klacht kwam pas na meer dan 4 weken en een herinneringsmail telefonisch een antwoord dat onze klacht niet gegrond was, 'want de rest vond het wel prima'. Niet dus (na checken bij enkelen van de groep).
Voor ons nooit meer NRV. Gewoon weer naar FOX waar een klant als een klant behandeld wordt en niet als een melkkoe.

Locquet-Claesen
Gereisd met partner in September 2018
5,6

Slechte service NRV

Thailand
Groepsrondreis met NRV Holiday
28-08-2018

Bij aankomst in eerste hotel, voor het eten het verzoek in te schrijven voor de excursie en graag aanbetalen. Dit terwijl je moe bent van de vermoeiende reis.
Helaas bleek laagseizoen (regenseizoen) toch hoogseizoen vanwege de Chinese toeristen die in augustus massaal naar Thailand kwamen. Hoewel de gids ter plekke dat meteen ter sprake bracht, heb ik dat helaas nergens van tevoren gelezen. Daardoor werd menige excursie totaal anders dan voorgesteld en hebben mede door het weer een heel slechte excursie naar de Phi Phi eilanden ervaren. Lees: de helft zeeziek en niks relaxen op een wit strand, er slechts langs gevaren, want strand al vol met andere boten. Desondanks gewoon doorlaten gaan en geen eerlijke informatie vooraf. Eerste hotel in Bangkok lag een uur rijden met de taxi van de bezienswaardigheden! Daardoor dingen moeten laten. In het laatste hotel (Ramada Phuket) de helft van ons reisgezelschap buikloop en overgeven. Onze inschatting door slechte hygiëne in het hotel. Hoewel NRV erkent dat de klachten dan wel heel vervelend zijn, ze er lering uit trekken (?), geen enkele vorm van compensatie. Voor de excurise naar Phi Phi met ons gezin een dure les! Eerste en laatste reis met NRV.

Skruit
Gereisd met gezin in August 2018
2,0

Rondreis Thailand eilandhoppen NRV

Thailand
Groepsrondreis met NRV Holiday
09-08-2018

Via Bangkok naar Hua Hin, Koh Tao, Koh Pangan en Koh Samui. Schitterende eilanden en mooi land, maar wat een drastisch slechte reisorganisatie is NRV zeg. Eens en nooit meer. Van reisleider (freelancer) tot en met de hotels die ze geboekt hebben: een groot drama. Ik denk dat een kind van 13 die een middagje achter de computer zit een betere 14-daagse reis kan boeken dan NRV, die niet eens de ballen hebben om de telefoon op te nemen als je wilt zeggen hoe slecht het op vakantie is en of ze er iets aan kunnen. Ik raad iedereen aan om via Kras of Fox te gaan met een groepsreis, 100x beter!

Mitch
Gereisd met gezin in July 2018
4,6

Gewoon niet goed.

Namibië
Individuele rondreis met NRV Holiday
23-07-2018

Na een moeilijke boekingsprocedure die tergend langzaam verliep kregen wij een reis die, zoals NRV aangaf, door omstandigheden op een aantal punten afweek. Eenmaal aangekomen bleek dat de op de site getoonde accommodatie al tot eind 2019 is volgeboekt. Dit werd ons verteld door de lokale vertegenwoordiger van NRV in Namibië. Hieruit kan ik enkel concluderen dat je wordt misleid met aantrekkelijke locaties die vervolgens niet beschikbaar blijken te zijn. De kwaliteit van de accommodaties liet her en der zeer slecht. Daartegenover ook weer een aantal uitschieters die het dan goed moeten maken. Tijdens der reis deed zich bij een accommodatie een probleem voor dat wij zelf hebben moeten oplossen daar de lokale vertegenwoordiging van NRV geen actie ondernam. De uitleg ter plekke en de meegeleverde documentatie zijn summier en klopt vaak niet.

John
Gereisd met vrienden in June 2018
4,0

Individuele reizen organiseren is een kunst,...... en die beheersen ze echt niet........

Thailand
Individuele rondreis met NRV Holiday
11-02-2018

Ik herken veel in de voorgaande beschrijvingen en zal hier niet allemaal details opschrijven. te veel zaken m.b.t. onze individuele rondreis klopten gewoon niet. enorme problemen bij het boeken, Soms hotels ver onder de maat, veel te lange onvermelde transfers, onduidelijke info, En het ergste van alles: je werd als je iets meldde dat niet klopte totaal niet serieus genomen. Hoezo de klant in koning? Nee wellicht is NRV als aanbieder van groepsreizen nog wel OK, maar het organiseren van individuele reizen kunnen ze beter aan anderen overlaten. enorm inflexibel en reisadviseurs die het eigenlijk ook niet precies weten en zich dan mar verschuilen achter de zin: "Zo is de procedure nou eenmaal bij ons'. Maar juist daar moet je bij individuele reizen flexibel in zijn..... Nee, ze hebben het niet helemaal begrepen daar. Voortaan maar een andere reisorganisatie kiezen lijkt me. Je koopt immers geen schuursponsje van 80 cent.

Fred
Gereisd met partner in January 2018
3,4

NRV bezorgde ons een onvergetelijke reis (in negatieve zin)

Vietnam
Groepsrondreis met NRV Holiday
09-11-2017

Prachtig land, zeer zwakke organisatie. Lieten mijn vrouw gewoon op het vliegveld staan. Waren vergeten haar op de lijst te zetten. De reisleider ging doodleuk zelf wel mee. Let op reisleider Harrie. Kan niet met zijn handen van passagiers afblijven. Heb je een blonde vrouw, pas helemaal op. NRV is het er voor 100 % mee eens dat e.e.a. niet door de beugel kon. Maar komt niet verder dan een Jumbo bloemetje en een schamele vergoeding. Volgend jaar weer gewoon bij FOX.

F. Faes
Gereisd met partner in February 2017
1,0

100% AFRADER!

Indonesië
Groepsrondreis met NRV Holiday
11-08-2017

Na eerder een slechte ervaring met NRV te hebben gehad, hadden we besloten om tóch nog een keer de gok te wagen. Nou, daar hebben we nu wel spijt van.

NRV heeft er een handje van om meerdere (tegenstrijdige) voorwaarden te hanteren voor haar reizen. Aan de hand van wat haar het beste uitkomt, kiest zij de meest voordelige set voorwaarden die dan van toepassing zouden zijn.

Zo hebben ze zonder enig overleg besloten een reis met "gegarandeerd vertrek" te laten instromen in een andere rondreis. Dit betekent dat mijn ouders halverwege de reis van een andere groep erbij worden geduwd uit het oogpunt van kostenbesparing. Dit, terwijl er bij de desbetreffende reis wordt aangegeven dat ongeacht het aantal deelnemers de reis (in zijn normale vorm dus) uitgevoerd zal worden, eventueel in een kleiner busje en met een Engelstalige gids.

Ik heb bij NRV meermaals aangekaart dat dit niet in lijn ligt met haar eigen voorwaarden, werd er vanuit NRV geen moeite gedaan om naar een oplossing te kijken. Eventueel omboeken naar een andere datum was wel een optie, maar alle daarmee gemoeide kosten zouden dan wel voor mijn ouders zijn.

Zeker gezien de prijs van de reizen verwacht je wel enig niveau van service en klantvriendelijkheid verwachten... Geen aanrader dus! Als je een dergelijke reis wilt boeken, dan zijn er heel wat betere/meer klantvriendelijke alternatieven die in ieder geval wel open en eerlijk naar hun klanten toe zijn.

Gaston
in September 2017
1,0

Slechte organisatie

Canada
Individuele rondreis met NRV Holiday
09-06-2017

Ik zou me nog eens achter de oren krabben voordat ik een reis door NRV zou laten samenstellen. De website is niet echt gebruikersvriendelijk, de medewerkers zijn onvoldoende op de hoogte van de lokale situatie, de informatievoorziening verloopt uiterst traag en de communicatie moeizaam. Je kunt beter zelf een reis regelen. Het gemak dat de hulp en ondersteuning van een reisorganisatie zou moeten bieden, ontbreekt bij NRV volledig. Sterker nog: het kost meer tijd, moeite, stress en geld om het via NRV te doen! Zonde dus!

M. Orrje
Gereisd met gezin in July 2017
4,5

Rondreis geannuleerd

Vietnam
Groepsrondreis met NRV Holiday
05-06-2017

Zeer slechte ervaring gehad met de NRV. Hadden een groepsrondreis naar Vietnam en Cambodja geboekt, die gegarandeerd zou vertrekken. Op zowel de schriftelijke bevestiging als de nota, waar dit duidelijk werd vermeld stond ook het advies om je visum voor Vietnam tijdig te regelen. Dit hebben we dan ook 10 weken voor aanvang van de reis gedaan. Een paar dagen nadat we het visum voor €306,- hadden aangevraagd, werd onze reis door de NRV geannuleerd vanwege gebrek aan deelname. We konden nog wel mee met een andere groepsreis, maar dan moesten we opnieuw een visum aanvragen. Konden een tegemoetkoming van €36,- pp krijgen. De NRV is dus totaal niet betrouwbaar, als zij iets zeggen wil dat absoluut niet zeggen dat het ook gebeurd.

Marion Weijzig Groothuis
Gereisd met partner in August 2017
8,6

Wauw! wat was dat mooi....Sri Lanka, dé mix tussen geweldige natuur en cultuur!

Sri Lanka
Individuele rondreis met NRV Holiday
08-04-2017

Eerste keer met NRV. Is prima bevallen. Goede voorlichting, alles liep op rolletjes. Vooraf een stopover op Dubai. Was ook top! 3 dgn 2 nachten .... is niet helemaal reëel: je komt laat aan, dan is dag 1 al voorbij. Dag 2 heb je als effectieve dag in Dubai. Dag 3 vertrek je op tijd voor de doorreis naar Colombo. Maar evengoed...wij waren erg blij dat we het gedaan hebben en een eerste indruk van die bijzondere stad en de Burj Khalifa hebben gekregen. Sri Lanka was geweldig! Zo mooi, groen, vredig, indrukwekkende natuur, mooie nationale parken; olifanten, luipaarden, apen, krokodillen, toekan's, 4 soorten ijsvogels. Heerlijk eten! Stupa's in overvloed en zo mooi in het landschap. En onze gids maakte het helemaal af, Shiran. Hij was echt een topper!! flexibel, geïnformeerd, altijd op tijd, sprak goed Engels, was top met onze jongens (9 en 11) en super vrolijk :). Mocht je nog twijfelen, niet doen en gaan!

Manon
Gereisd met gezin in April 2016
6,2

Rondreis Thailand, die je gemakkelijk zelf had kunnen boeken. Een stuk goedkoper en minder frustratie.

Thailand
Individuele rondreis met NRV Holiday
08-02-2017

Advies: lees eerst de recensies op internet voordat je besluit bij deze reisorganisatie te boeken. Reisprogramma met heel veel fouten. Klantenservice zegt overal sorry op en daar blijft het bij...

Astrid
Gereisd met partner in December 2016
4,6

Slecht georganiseerde rondreis

Thailand
Individuele rondreis met NRV Holiday
08-02-2017

Veel geld betaald voor een slecht georganiseerde reis. Klantenservice is ongeïnteresseerd en stuurt een correct antwoord zonder oprechtheid. Advies: lees eerst even de recensies op internet.

Astrid
Gereisd met partner in December 2016
9,0

Prachtige natuur en big 5

Namibië
Individuele rondreis met NRV Holiday
14-01-2017

Onze prachtige reis door Namibie is geheel door ons zelf samengesteld in samenwerking met NRV reizen. Van begin tot einde hebben ze alles tot in de puntjes geregeld. Namibie is een prachtig divers land. De Sossusvlei, de rode zandduinen waren adembenemend. Swakopmund met duitse invloeden,Cape Cross met de zeerobben, Damaraland met de woestijn olifanten, prachtige uitzichten overal en
niet te vergeten het bezoek aan de Himba, wat een belevenis op zich was. Een hele week hebben we vertoefd in het prachtige Etosha en heel veel wild gezien. De lodges waren overal geweldig! We zijn al vaak in Afrika geweest, maar Namibie zal altijd een hoogtepunt blijven

Marianne Hens
Gereisd met partner in November 2014
4,8

Te volle rondreis door Zuid Afrika

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met NRV Holiday
12-12-2016

Een groepsreis met 34 mensen blijkt te veel. Je wordt dan overal als een nummer behandeld. Dat voelt niet prettig. Ook waren er helaas logeeradressen bij die ronduit slecht en onhygiënisch waren. Vooral het eerste hotel, het ARCADIA hotel in Pretoria was erg slecht.
De reis was veel te vol gepland, in ieder geval voor een zo grote groep. Met vaak 1 overnachting per hotel. Meestal kwamen we heel laat aan in de hotels en daardoor konden we niet genieten van de omgeving. De commercie leek belangrijk. Het lunchen vaak op plaatsen die erg massaal waren. In grote ruimten waar nog meer grote groepen zaten en waar we lang moesten wachten. De prijs kwaliteit verhouding van de reis klopte niet.

Marlous
Gereisd met vrienden in November 2016

Ben jij op reis geweest met NRV Holiday?

Plaats een beoordeling met jouw ervaringen met, of klachten over NRV Holiday.