Home
Blog
Opmerkelijk

Reisinspiratie

331 blogs in de rubriek Opmerkelijk
· Redactie
Expeditie Sumba zoekt nieuwe ambassadeur
Je hebt vast al eens van Expeditie Sumba gehoord; de expeditie naar het Indonesische eiland Sumba waarbij ontwikkelingssamenwerking voorop staat. Deelname aan Expeditie Sumba staat open middels een ambassadeurschap en momenteel is Reisorganisatie Sawadee weer op zoek naar een nieuwe ambassadeur.
· Redactie
Op de fiets door New York
Het huren van een fiets om een grote stad op je gemak te kunnen verkennen, is in veel steden al dagelijkse realiteit. Het oeridee voor het uitlenen van fietsen stamt nog uit de jaren zestig, de tijd waarin de actiepartij Provo in Amsterdam het zogeheten witte fietsenplan introduceerde.
· Redactie
Lord Howe het perfecte eiland
De doorgewinterde wereldreiziger heeft natuurlijk alles al gezien en weet: hoe mooi een bepaalde bestemming ook is, er kleeft ook altijd wel een nadeel aan. Tot nu, want perfectie blijkt daadwerkelijk te bestaan, in de vorm van een eiland!
· Redactie
Flirten in het vliegtuig
Vliegmaatschappij Virgin Atlantic zit niet stil wat nieuwigheden betreft. De luchtvaartmaatschappij van Richard Branson heeft een manier gevonden om lange vluchten van een wat spannender tintje te voorzien, namelijk door passagiers met elkaar te laten flirten.
· Redactie
Zuid-Afrika trekt meer toeristen
Het prachtige Zuid-Afrika had wat toerisme betreft al niets te klagen, maar doet het ook nog eens beter dan verwacht. Niet alleen trekt het toerisme in Zuid-Afrika – in tegenstelling tot in veel andere landen – aan, maar de groei van het toerisme is ook nog eens boven verwachting hoog.
· Redactie
FOX Vakanties wint Zoover Award Beste Vakantiesite
Reisorganisatie FOX Vakanties biedt al jarenlang reizen aan naar tientallen landen wereldwijd. Bij een ervaren reisorganisatie, hoort natuurlijk ook een goede website en ook daarover beschikt FOX Vakanties. Onlangs werd namelijk bekend gemaakt dat de in de reisbranche zo gewilde Zoover Award ook dit jaar niet aan FOX Vakanties voorbijgaat.
· Redactie
Bahla Fort Oman weer open
Als je binnenkort een rondreis door Oman gaat maken, dan mag een bezoek aan het Bahla Fort zeker niet ontbreken. Dit belangrijke fort in Oman is namelijk maar liefst twintig jaar lang onder handen genomen door restaurateurs. Al die tijd is het fort dan ook gesloten geweest voor publiek, tot nu!
· Redactie
Zonder overstappen naar Londen reizen
Het is nog even toekomstmuziek, maar over vijf jaar kun je waarschijnlijk nog eenvoudiger en sneller vanuit Nederland naar de Engelse hoofdstad reizen. Het is namelijk de bedoeling dat in het jaar 2018 een rechtstreekse treinverbinding tussen Amsterdam en Londen zal zijn gerealiseerd.
· Redactie
Fijne accommodaties in de jungle
Overnachten in een hotel is zooo 2012. Een beetje avontuurlijk ingestelde reiziger overnacht anno 2013 gewoon in de jungle. Uiteraard zonder ook maar iets van luxe in te hoeven leveren. Maar waar vind je deze bijzonder comfortabele accommodaties in de wildernis?
· Redactie
Snøhetta bergmassief in Noorwegen
Voor natuurliefhebbers valt er in Scandinavië heel wat moois te ontdekken. Alleen al in Noorwegen kun je een lange rondreis maken, waarbij je tal van bijzondere natuurverschijnselen en een grote diversiteit aan flora en fauna tegen zult komen. In het ‘Snøhettapaviljongen’ kun je bovendien vanuit een hooggelegen architectonisch hoogstandje genieten van de vrije natuur.
· Redactie
Walvishaai grootste attractie Filippijns dorp
In het Filippijnse dorp Tan-Awan wordt de lokale bevolking sinds kort jaarlijks overspoeld door honderden toeristen. Niet omdat het dorpje zelf heel bijzonder is om te zien, maar omdat er walvishaaien te vinden zijn.
· Redactie
Costa Cruises viert 65-jarig bestaan
De jarige trakteert, zo zijn we dat gewend en dat is dan ook precies wat het jarige Costa Cruises doet. Costa Cruises bestaat dit jaar op 31 maart precies 65 jaar (!) en viert dit heuglijke feit uitbundig. Het verjaardagsfeest zal overal ter wereld worden vertaald in speciale evenementen die ook nog in de rest van dit jaar zullen plaatsvinden.
· Redactie
Mannenoverschot in Christchurch
Als je single bent maar niet tot de zogenaamde ‘happy singles’ behoort, dan is het ondernemen van een reis naar de plaats Christchurch in Nieuw-Zeeland misschien een goed idee. Als je op zoek bent naar een single man, is de kans relatief groot dat je hem in Christchurch tegen het lijf loopt.
· Redactie
Met Pasen naar Barcelona?
Dit weekend is het Pasen en dat is voor veel mensen een mooie gelegenheid om er even een paar dagen tussenuit te piepen. Er is echter nu al een trend zichtbaar, zo meldde Expedia, namelijk dat we deze Pasen graag kiezen voor een bestemming in de buurt, namelijk binnen Europa.
· Redactie
Reis langs de Werelderfgoedlijst
De Werelderfgoedlijst van UNESCO, daar heb je vast al een keer van gehoord. Op deze Werelderfgoedlijst worden plaatsen op de wereld gezet die volgens de Commissie voor het Werelderfgoed van belang zijn. In totaal gaat het inmiddels om een kleine duizend werelderfgoederen.
· Redactie
Digitaal afkicken tijdens je vakantie
Het is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld dat je zo ongeveer 24/7 bereikbaar bent, digitaal welteverstaan. Sommige vakantiegangers houden deze gewoonte ook als ze op reis gaan, met als gevolg dat ze amper tot rust kunnen komen tijdens hun vakantie.
· Redactie
Londen per fiets
Wat in Nederland al de normaalste zaak van de wereld is, namelijk gescheiden rijbanen voor de fietsende weggebruiker, dat moet straks ook in Londen realiteit worden. Met ‘straks’ wordt gedoeld op het jaar 2016 en uiterlijk het jaar 2020. Dan zou Londen minstens zo aantrekkelijk moeten zijn voor fietsers als bijvoorbeeld Amsterdam.
· Redactie
Reis voordeliger met GetGoing
Avontuurlijk ingesteld? Dat is mooi, want dan kun je profiteren van een fikse korting op jouw volgende vakantie. Dat kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van de mogelijkheid die de website GetGoing.com jou biedt.
· Redactie
Hilton’s Waldorf Astoria naar Qatar
Als je de naam Hilton hoort, dan denk je automatisch al aan luxe hotels. Maar de Hilton Hotels weten zichzelf ook nog eens te overtreffen in luxe, namelijk in de vorm van de Waldorf Astoria Hotels.  Eigenlijk heeft een Waldorf Astoria Hotel nog het meeste weg van een kuuroord, een kuuroord dat zich nog dit jaar ook in Qatar zal vestigen.

Archief

>