Home
Blog
Opmerkelijk

Reisinspiratie

331 blogs in de rubriek Opmerkelijk
· Redactie
North Sentinel: onaangeraakt door de moderne wereld
Een van de weinige bewoonde plekken in de wereld die nog volstrekt geïsoleerd leeft van de moderne samenleving: North Sentinel Island, onderdeel van de Indiase Andaman Islands. Alle pogingen tot contact met de lokale stam werden beantwoord met pijlen en speren.
· Redactie
Ontbijtje met giraffe!
Ontbijten samen met een giraffe? Dan moet je naar Kenia. Iets buiten de hoofdstad Nairobi ligt het exclusieve Giraffe Manor. Een hotel met een wel zeer bijzondere attractie!
· Redactie
VIDEO: spectaculaire landing op St. Maarten
Het vliegveldje van Sint Maarten staat bekend om zijn korte landingsbaan. Die is slechts 2.000 meter lang, en daardoor eigenlijk alleen geschikt voor kleine of middelgrote vliegtuigen.  Toch landen er ook grote Airbus-toestellen en Boeings op het Nederlandse droomeilandje. Check deze spectaculaire landingsbeelden!
· Redactie
Toiletpapier op tijdens vlucht United Airlines
Bij Rondreis.nl hebben we tijdens vluchten al veel meegemaakt. Maar nog nooit was het toiletpapier op. Dit gebeurde wel onlangs bij een vlucht van United Airlines.
· Redactie
Mayastad ontdekt in jungle Mexico
Archeologen hebben in de oostelijke jungle van Mexico ruïnes van een grote Mayastad ontdekt. De nederzetting strekt zich uit over een gebied van 22 hectare. Dit meldt het ANP.
· Redactie
Baantje trekken? Het grootste zwembad ter wereld
In Chili is de op veel plekken koud, vies en gevaarlijk. Dus, dacht vastgoedmagnaat Fernando Fischmann, dan maar een zwembad. Het resultaat is het San Alfonso del Mart resort in Algarrobo, met zijn zwembad van meer dan een kilometer lang!
· Redactie
VIDEO: Full HD wandelen door wereldsteden
Dit filmpje blaast je echt omver, zó mooi. Maak een real life ochtendwandeling (in Full HD) door onder meer Bangkok, New York, Tokyo, Delhi, Cuszco, Fez, Shanghai, Kyoto en Venetië.
· Redactie
De gevaarlijkste weg ter wereld
Wie niet vies is van wat adrenaline, moet eens een roadtripje over de legendarische Boliviaanse Yungasweg maken. Ook wel genoemd: El Camino de la Muerte, oftewel de dodenweg.
· Redactie
Slapen in een Boeing
In het regenwoud van het Manuel Antonio National Park (Costa Rica) ligt een bizarre hotelsuite. Gebouwd van een oude Boeing 727!
· Redactie
Massaal naar Vegas door Jokertje
De populariteit van Las Vegas onder Nederlanders is groeiende. De oorzaak? Onze eigen Jokertje, en zijn vrienden Sterretje en Matsoe Matsoe. Het populaire tv-programma zorgt voor een boost in het aantal boekingen.
· Redactie
Roomservice verleden tijd?
’s Avonds laat nog een mojitootje en een biefstuk laten bezorgen op je hotelkamer, heerlijk! Het begrip room service is zo oud als de hotelwereld zelf. Maar het loopt op zijn laatste adem.  Volgens het Amerikaanse Fox News verliest room service aan populariteit.
· Redactie
VIDEO: kayakken in de Mexicaanse jungle
Zeven waaghals-Amerikanen met kayaks. Diep in de Mexicaanse jungle. Belachelijk goede HD-camera's. En watervallen. Donderende watervallen. Wát een beelden!
· Redactie
Skytree Toren Tokyo viert eerste jaar
In Tokyo is onlangs de eerste verjaardag van de Skytree Toren gevierd en dat gebeurde op gepaste wijze. De toren heeft een hoogte van maar liefst 634 meter en is sinds de opening mateloos populair onder bezoekers zonder hoogtevrees.
· Redactie
Hotelprijzen Zuid-Europa sterk gedaald
Wil je deze zomer graag op vakantie maar maak jij je zorgen over de kosten die een reis met zich meebrengt? Niet doen, want met een vliegticket van een maatschappij als Ryanair vlieg je voor bijna niets naar het zuiden van Europa en de hotelprijzen laten bovendien flinke dalingen zien.
· Redactie
Wandeltochten langs locaties Game of Thrones
Game of Thrones is een mateloos populaire tv-serie. Deze fantasy-serie is opgenomen op verschillende locaties rond Dubrovnik en Belfast en liefhebbers van de serie kunnen in deze plaatsen nu terecht voor het maken van een wandeltour langs de diverse settings.
· Redactie
Gratis vakantie voor Spaanse families
In Spanje mag dan veel vaker de zon schijnen dan in ons eigen land, als je in Spanje door de economische crisis niet meer van al die zon kunt genieten, dan is dat behoorlijk zuur. Een Spaanse hotelketen trekt zich het lot van de mensen die financieel gezien zwaar getroffen zijn aan en verwelkomt ze hartelijk in Benidorm.
· Redactie
Paus Tour populair in Argentinië
Als je aan Argentinië denkt, dan denk je waarschijnlijk aan onze nieuwe koningin Maxima en aan de tango. Argentinië is echter ook het geboorteland van de huidige paus Franciscus. Of je nu wel of niet pauselijk gezind bent, het is toch interessant om diens achtergrond te kennen. Daarom is de ‘Paus Tour’ een leuke tip voor een ‘uitje’ tijdens je rondreis door Argentinië.
· Redactie
Wandelen voor gevorderden in Amerika
Extreme sports zijn voor actief ingestelde vakantiegangers een leuke activiteit om tijdens een verre rondreis te ondernemen. Nu klinkt wandelen misschien niet direct als een gevaarlijke sport, maar dat wordt toch een beetje anders als je voor een van onderstaande wandelroutes kiest.
· Redactie
Rondreis Indonesië per cruiseschip in opkomst
Dat Indonesië een prachtig vakantieland is voor het maken van een verre rondreis, dat is natuurlijk al langer bekend. Nieuw is echter dat Indonesië ook steeds vaker wordt bezocht door vakantiegangers die zich per cruiseschip laten vervoeren. De Indonesische archipel is zelfs goed op weg om de meest drukbezochte cruisebestemming van heel Azië te worden.

Archief

>