Home
Blog
Opmerkelijk

Reisinspiratie

331 blogs in de rubriek Opmerkelijk
· Redactie
Baobab viert 40-jarig jubileum
De rondreisorganisatie Baobab bestaat dit jaar maarliefst 40 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Samen met de reizigers wil Baobab dit graag vieren met een feestelijke reismarkt. Deze vindt plaats op zaterdag 28 januari tussen 10:00 en 17:00 in Slot Zeist. 
· Redactie
Acropolis huren?
Dat Griekenland momenteel in behoorlijke financiële moeilijkheden verkeert, kan niemand zijn ontgaan. Er wordt veelvuldig door personeel gestaakt, in een poging de plannen om de lonen te verlagen te voorkomen. Die stakingsacties vinden dus ook plaats bij culturele bezienswaardigheden en musea en dat is slecht voor het toerisme.
· Redactie
Vakantiehuis op het water
Tijdens je vakantie kun je over het algemeen kiezen tussen een verblijf in een vakantiehuis, een tent, een appartement of een hotel. Hierop zijn nog een paar variaties mogelijk, zoals een chalet of pension, maar dan heb je het wel gehad, toch? Mis, want Eurocamp komt nu met een vakantiehuis dat ronddobbert op het water.
· Redactie
Bijzonder overnachten in Zweden
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gedurende je vakantie in Zweden in een ‘gewoon’ hotel of pension te overnachten, maar waarom zou je? Doe eens gek en leg je koffer voor de verandering eens neer in een grot of een UFO.
· Redactie
Brits China
Als je graag in Engeland op vakantie gaat dan kun je daarvoor binnenkort ook terecht in China. Ja, je leest het goed. China is weer een nieuw project gestart, namelijk het nabouwen van de ‘countryside’ op ongeveer een uur rijden van Peking.
· Redactie
Reislust onverminderd goed
Crisis of geen crisis, we willen met zijn allen wel graag blijven reizen om er even tussenuit te kunnen en te ontspannen. In 2011 hebben de Nederlandse vakantiegangers dan ook weer veel reizen naar het buitenland gemaakt.
· Redactie
IJslandse inspiratie
IJsland is om de een of andere reden zo’n land waar je niet zo snel aan denkt tijdens het plannen van een volgende vakantie. Misschien is het de naam, of misschien is het gewoon omdat veel reizigers niet zo goed weten wat ze in IJsland allemaal kunnen doen.
· Redactie
Op het randje …
Als je een ervaren bergbeklimmer bent, dan heb je inmiddels wel het een en ander meegemaakt op het gebied van gevaarlijke afdalingen en bijzondere plaatsen om te overnachten. Toch is er nu in de Alpen een plek bij gekomen waar zelfs een prof nog even van zal staan te kijken.
· Redactie
Marktplaats voor tickets
Stel je moet je vakantie annuleren om een reden die door de verzekering niet wordt gedekt of geaccepteerd. Gevolg is dat je je geld kwijt bent en met een vliegticket zit waar je niets mee kunt. Wat nu?
· Redactie
Onderwater museum bij Mexico
Ben je een geoefende duiker of hard op weg om dit te worden en hou je ook van kunst? Reis dan binnenkort af naar Mexico, want voor de Mexicaanse kust wordt op dit moment hard gewerkt aan de realisatie van het grootste onderwater museum ter wereld.
· Redactie
De jongste landen
Landen zijn geen statisch gegeven en de hoeveelheid landen op aarde dus ook niet. Sinds 1990 zijn er wereldwijd bijvoorbeeld zo’n dertig landen bijgekomen. De teller staat momenteel op 194 landen en hieronder worden de jongste beschreven.
· Redactie
De kleinste landen
Je wilt tijdens je reis graag zoveel mogelijk van een land zien, maar hoe pak je dat aan? Heel eenvoudig: maak voor je reisbestemming de keuze uit een van de kleinste landen ter wereld. Hieronder volgt een opsomming van de vijf allerkleinste landen.
· Redactie
Reismythes, deel 2
Op het gebied van reizen en bezienswaardigheden doen een aantal mythes de ronde. Een aantal daarvan zijn gisteren al besproken, vandaag volgt deel twee, met mythes rond de scheve Toren van Pisa, links rijden en Eskimo’s.
· Redactie
Reismythes, deel 1
In Engeland regent het altijd, de grootste piramide ter wereld vind je in Egypte en de Chinese muur is al zichtbaar vanaf de maan. Laten we deze hardnekkige misverstanden voor eens en voor altijd uit de wereld helpen.  
· Redactie
In de Efteling naar 2012
De Winter Efteling kenden we al, maar dit jaar is er nog iets extra’s bijgekomen, dit jaar is de Winter Efteling namelijk ook geopend tijdens de jaarwisseling. Je kunt op 31 december de hele dag al genieten van allerlei attracties in de Efteling, of pas ’s avonds gaan om er oud en nieuw te vieren.
· Redactie
Expeditie Sumba
Beschik jij over survival skills en heb je altijd al eens een verre reis naar een tropisch eiland midden in de oceaan willen maken? Dan is dit je kans! De Nederlandse ontwikkelingsorganisatie Hivos is namelijk op zoek naar avontuurlijke mensen die naar Sumba in de Indische oceaan willen reizen.
· Redactie
Landen in de Theems
Er zijn plannen voor een nieuwe luchthaven in Londen. Het architectenbureau Fosters and Partners heeft voorgesteld dat dit op een kunstmatig eiland in de Theems kan zou kunnen verrijzen. De nieuwe luchthaven moet druk wegnemen bij Heathrow en zou ook meteen de grootste luchthaven ter wereld worden.
· Redactie
Kerst in Singapore
Heb je plannen om de feestmaand december in het oosten door te gaan brengen? Overweeg dan eens een bezoek aan Singapore, het kleinste land van Zuidoost Azië. Singapore is al jaren voor veel reizigers een geliefde bestemming in de kerstperiode. Als je dit jaar naar Resorts World Sentosa gaat, beleef je helemaal een ‘sparkling Christmas’.
· Redactie
Prijsdaling luxe hotels
Er is goed nieuws voor mensen die tijdens hun reis graag in een luxe accommodatie verblijven. De prijs voor een kamer in een vijfsterrenhotel daalt op dit moment namelijk erg snel. De prijzen zijn al behoorlijk gezakt in vergelijking met de prijzen die vorig jaar en aan het begin van dit jaar golden.

Archief

>