Home
Blog
Opmerkelijk

Reisinspiratie

331 blogs in de rubriek Opmerkelijk
· Redactie
Nieuw bouwwerk oude Maya’s ontdekt
Wie de oude beschaving van de Maya’s in gedachten neemt, die denkt vervolgens waarschijnlijk gelijk ook aan het land Mexico. Dat klopt, in Mexico vind je vele overblijfselen van de rijke historie van de Maya’s. Maar ook in Guatemala tref je vele restanten en zeer recent is zelfs een nieuw bouwwerk van de oude Maya’s ontdekt.
· Redactie
Gratis iPhone in hotel Vancouver
Wat doe je als hotel om potentiële gasten ervan te overtuigen dat ze voor een verblijf in jouw hotel moeten kiezen in plaats van bij de concurrent? Een hotel in Vancouver heeft hiervoor een leuk idee bedacht, namelijk het gratis ter beschikking stellen van een iPhone gedurende je verblijf in het hotel.
· Redactie
Nederlanders en vakantie
De grote zomeruittocht naar het buitenland is weer begonnen, maar wat typeert de Nederlander op vakantie nu eigenlijk? Niet alleen hebben we massaal stress over een aantal zaken die rond de vakantie moeten worden geregeld, we vertonen op vakantie ook allerlei trekjes die typisch Nederlands zijn.
· Laurens Taekema
Vakantie goed voor seks
Tijdens de vakantie hebben veel koppels meer zin in seks, dat blijkt uit diverse onderzoeken, zoals van vakantiesites. Ergens is dat allemaal ook heel erg logisch, want tijdens een vakantie heb je (als het goed is) minder last van stress en zit je vaker romantisch met zijn tweeën van een diner of een mooie zonsondergang te genieten.
· Redactie
Toiletmuseum Zuid-Korea
Zuid-Korea is niet direct een land dat in je opkomt als je mogelijke bestemmingen voor een verre rondreis overweegt. Misschien kan de komst van een nieuw pretpark hier verandering in brengen. In Zuid-Korea is sinds kort namelijk een pretpark aanwezig dat geheel gewijd is aan… eh… het toilet.
· Laurens Taekema
Meest gelukkige land in de wereld
De New Economics Foundation (NEF) heeft bekend gemaakt met hun "Happy Planet Index" welk land de gelukkigste inwoners heeft. Als je deze landen top-10 bekijkt dan valt op dat deze verschilt van vele andere traditionele rankings.
· Redactie
Magisch Singapore
Singapore is een prachtige en magische bestemming voor een verre rondreis en sinds kort zelfs extra magisch door een bijzonder mooi project dat de naam ‘Garden by the bay’ draagt. Er zijn metershoge kunstmatige bomen geplaatst die overdag worden opgeladen door de zon en daardoor zodra de duisternis invalt een bijzonder magisch lichtgevend woud vormen.
· Redactie
Vulkaanexcursie IJsland
Een excursie naar de hoogste top van een berg of langs de diepst verscholen plekken in het regenwoud, dat is allemaal heel erg bijzonder, maar ook redelijk bekend. Wat nog maar heel weinig mensen hebben ervaren, dat is een excursie naar het binnenste van een vulkaan. Nu kan het, en niet eens zo heel ver weg, namelijk in IJsland.
· Redactie
Onbewoonde eilanden
Wie droomt er niet van een verblijf op een onbewoond eiland? Alleen jij, een parelwit strand, een cocktail in de hand… Er bestaan veel van deze eilanden en hoewel ze niet allemaal even paradijselijk zijn, hebben ze vaak wel een bijzondere geschiedenis. Het zijn eigenlijk verlaten eilanden.
· Redactie
Kabelbaan in Londen
Nu het met Nederland tijdens het EK niks is geworden, zijn alle ogen alweer gericht op het volgende sportieve evenement: de Olympische Spelen die dit keer in de Engelse hoofdstad Londen zullen worden gehouden. De spelen starten op 27 juli en Londen pakt graag uit om de bezoekers te trakteren op iets extra’s.
· Redactie
Terracottaleger uitgebreid
Tijdens een rondreis door het machtige China mag een bezoek aan het wereldberoemde terracottaleger natuurlijk niet ontbreken. De archeologische vondst werd in 1974 gedaan door boeren en men ging ervan uit dat alle soldaten en paarden die vervolgens uit de grond tevoorschijn kwamen, het complete leger vormden.
· Redactie
EK-korting bij Koning Aap
Heb jij volop vertrouwen in het Nederlands Elftal en ben je nog op zoek naar een leuke reis voor een fijne prijs? Zorg dan dat je morgenavond niet alleen de wedstrijd Nederland – Duitsland kijkt, maar ook de website van Koning Aap Reizen in de gaten houdt.
· Redactie
Aparte tour door San Fernando Valley
Wil je weleens een andere rondreis door Amerika maken dan de gebruikelijke? Of een rondreis combineren met een aparte tour? Een tour die door de aanbieder wel wordt aangeprezen als ‘de rit van je leven’? Boek dan een rondrit van maar liefst vijf uur langs de erotische hotspots van San Fernando Valley.
· Redactie
Zwemmen in de lucht
Als je van zwemmen houdt, dan is er natuurlijk niets fijner dan een hotel te boeken waar je elke dag even heerlijk een paar baantjes kunt trekken in een indoor zwembad. Het is echter vooral een faciliteit die je in de wat luxere hotels vindt en ook dan zijn er nog grote verschillen, ook in hoogte.
· Redactie
Intelligentieverhogende vakanties?
Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen na een lekker luie vakantie stukken minder actief zijn op geestelijk gebied. Hoewel het dus heerlijk is om na een lange vakantie uitgerust thuis aan te komen, heb je de volgende maandag op je werk vaak last van het ‘niet goed op gang kunnen komen’. Dit blijkt dus het directe gevolg van je ‘intelligentieverlagende’ vakantie te zijn.
· Redactie
Fair Trade naar Zuid-Afrika
Fair Trade laat zich in steeds meer aspecten van het dagelijks leven zien en speelt ook steeds vaker een rol in de reisbranche. Reizigers letten bij het boeken van een reis vaker op duurzaamheid, het gebruiken van lokale producten en eerlijke handelsrelaties.
· Redactie
Eerste Wikipedia-stad in Wales
In de Engelse streek zuidoost-Wales, om precies te zijn in Monmouth, hebben ze de eer om de eerste ‘Wikipedia-stad’ ter wereld te zijn. Het initiatief ontstond ongeveer een halfjaar geleden onder de inwoners van de kleine stad. Vervolgens zijn ze hard aan de slag gegaan om het idee om te zetten in werkelijkheid.
· Redactie
Chileens zwembad grootste ter wereld
Is het een meer? Is het de zee? Nee, het is het grootste zwembad ter wereld! Je vindt dit zwemparadijs in het resort San Alfonso del Mar in Chili. Onlangs werd dit immens grote zwembad opgenomen in het Guinness Book of World Records.
· Redactie
Bespiegelingen op Bolivia
Er zijn op deze aarde vele plaatsen waar je van bijzondere natuur, interessante culturele overblijfselen of van een heerlijk, paradijselijk strand kunt genieten. Daarnaast zijn er plaatsen waar zich naast een interessant natuurverschijnsel zo af en toe ook nog een wel heel bijzonder verschijnsel voordoet, zoals in Bolivia.

Archief

>