Home
Blog
Opmerkelijk

Reisinspiratie

331 blogs in de rubriek Opmerkelijk
· Redactie
Liever zon dan sneeuw
Uit een onderzoek van de reisorganisatie World Ticket Center is gebleken dat meer dan 70 % van de Nederlandse reizigers in de gure wintermaanden liever een zonvakantie boekt dan op wintersportvakantie gaat. Waarom is dat eigenlijk zo?
· Redactie
Online reisbureaus populair
Het boeken van een reis via een online reisbureau is ongekend populair. De service van online reisbureaus wordt namelijk bijzonder gewaardeerd en daarom kiezen reizigers bij het plannen van een vakantie overwegend voor een boeking via een online reisbureau.
· Redactie
Grootste hotel Noord-Korea eindelijk open?
Het mag met recht een meerjarenproject worden genoemd, want de bouw van wat het grootste hotel van Noord-Korea moet zijn, duurt nu al enkele decennia. In 1987 is men in Pyongyang begonnen met het bouwen van het inmiddels beruchte Ryugyong hotel en het ziet er nu naar uit dat het hotel ‘waarschijnlijk’ en ‘gedeeltelijk’ zal worden geopend in 2013.
· Redactie
Ruimteveer Atlantis te zien in Florida
Het was geen alledaagse klus om het complete ruimteveer ‘Atlantis’ te vervoeren naar het museum in Florida waar het zal worden tentoongesteld. De shuttle met een lengte van maar liefst zestig meter, moest op een speciale transportwagen worden verplaatst.
· Redactie
Oudste dorp Europa in Bulgarije
Dacht je dat de oude Romeinen de eerste mensen waren die dorpen bouwden? Of dat de Griekse beschaving hiermee als eerste begon? Allebei mis, zo is onlangs gebleken, want bij een kleine plaats in Bulgarije hebben archeologen nu het oudste dorp van Europa ontdekt.
· Redactie
Halloween in Engeland of Amerika
Het zal je niet zijn ontgaan dat het vandaag Halloween is, een feest dat steeds vaker ook in Nederland uitbundig wordt gevierd. Uiteraard compleet met enge kostuums en uitgeholde, van gezichtjes voorziene pompoenen. Als je de smaak vandaag te pakken hebt gekregen, dan is het misschien leuk om de volgende keer Halloween te gaan vieren in Engeland of Amerika.
· Redactie
Overnachten in een koelcel?
Een echt fris idee is het niet, maar bijzonder is het natuurlijk wel en bovendien: je moet het maar verzinnen. Een voormalig lijkenhuis kun je prima ombouwen tot hotel, dus waarom niet? Er zijn in het verleden ook al kerncentrales omgebouwd tot pretpark.
· Redactie
De mooiste skylines
Je hebt van die steden waarvan de skyline niet alleen al meters hoog boven die van anderen uitsteekt, maar die gewoonweg ook nog eens heel indrukwekkend zijn om te zien. Als alle torens en gebouwen van een stad een passend lijnenspel vormen, dan heb je te maken met een mooie skyline, maar waar vind je nu de allermooiste skylines ter wereld?
· Redactie
Grand Canyon op Google Maps
Google Maps is lekker bezig met het in kaart brengen van de wereld. Medewerkers van Google bezoeken werkelijk alle mogelijke en onmogelijke gebieden om deze zo goed mogelijk op Google Maps vindbaar te maken.
· Redactie
Oud&Nieuw met Sawadee
Reisorganisatie Sawadee blikt binnenkort graag vooruit én terug tijdens Sawadee’s Oud&Nieuw Event dat op 25 november in Amsterdam zal worden gehouden. De locatie van het event is het mooie Pakhuis de Zwijger, waar die dag alvast vooruit wordt geblikt naar alle nieuwe reizen die in 2013 zullen worden georganiseerd.
· Laurens Taekema
Filmpje: Walvishaai gespot in Thailand!
Duiken met walvishaaien, een droom voor velen! In dit schitterende filmpje zie je hoe duikers een walvishaai spotten in Thailand, vlakbij het eiland Koh Tao!
· Redactie
Cubanen kunnen straks vrij reizen
Als Nederlandse wereldreiziger is het bijna vanzelfsprekend dat je alle plaatsen waar je in deze wereld naartoe zou willen reizen, ook daadwerkelijk kunt gaan bezoeken. Deze vanzelfsprekendheid geldt echter niet voor alle wereldbewoners, want in een land als Cuba was het voor bewoners bijvoorbeeld jarenlang niet mogelijk om zomaar naar het buitenland te reizen.
· Redactie
Ultiem relaxen op Hamilton Island
Waar kun je nu eens echt optimaal ontspannen en genieten van een heerlijke vakantie vol relaxmomenten? Waar vind je, kortom, het allerbeste resort van de wereld? In Australië! Namelijk op het idyllische ‘Hamilton Island’ en dus tevens in de buurt van het mooie Great Barrier Reef.
· Redactie
Culinair Aruba
De Nederlandse Antillen waren natuurlijk altijd al een waar paradijs voor vakantiegangers, maar het mooie eiland Aruba is er de laatste tijd ook nog eens aanzienlijk in aantrekkelijkheid op vooruit gegaan, met name voor culinaire lekkerbekken.
· Redactie
Veel geweld in steden Mexico
Mexico … mexi-hie-coo … wie kent dit bekende nummer van de Zangeres Zonder Naam niet? Het klinkt zo gezellig, maar zo heel gezellig blijkt het in Mexico de laatste tijd helaas niet te zijn. Mexico blijkt namelijk zelfs het gevaarlijkste land ter wereld te zijn.
· Redactie
De verliezer gaat op reis
Sommige vliegtuigmaatschappijen verzinnen de leukste acties. Over het algemeen zijn het de winnaars van een wedstrijd die een leuke prijs in de wacht slepen, maar een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft nu ook iets aparts bedacht waardoor juist de verliezers op reis kunnen.
· Redactie
Maak een cruise vanuit Dubai
Dubai is een fantastische bestemming voor een verre rondreis … per cruiseschip! Zeker als je kiest voor een luxe cruiseschip, zoals de Serenade of the Seas van Royal Caribbean, wordt zo’n tochtje over het water echt een heerlijke belevenis.
· Redactie
Koffer die volgt
Ben jij het ook zat om altijd maar met al je bagage te moeten sjouwen en soms ook weleens bang dat je op een slecht moment misschien een koffer per ongeluk ergens laat staan? Hem ergens vergeet en daarna niet meer terug kunt vinden? Dan is Hop Echt iets voor jou.
· Redactie
Happy in Costa Rica
De Happy Planet Index is een graadmeter voor hoe gelukkig mensen in een land zijn en dit jaar is Costa Rica op plaats één beland. De Happy Planet Index richt zich niet (langer) alleen op cijfertjes als het bruto nationaal product, maar neemt ook andere graadmeters voor geluk mee in haar berekeningen.

Archief

>