Home
Blog
Bestemmingen
De 7 mooiste stranden van Zuid-Afrika

De 7 mooiste stranden van Zuid-Afrika

op 16 oktober 2015
2 minuten leestijd
De 7 mooiste stranden van Zuid-Afrika

Het strand is misschien niet het eerste dat in je opkomt als je aan Zuid-Afrika denkt. Maar met bijna 3000 kilometer kustlijn heeft het land naast safari, cultuur en natuur ook genoeg te bieden voor de strandliefhebber. Dit zijn de 7 mooiste stranden van Zuid-Afrika!

De stranden van Zuid-Afrika zijn divers. Van tropische bountystranden tot ruige stranden met kliffen en rotsen. Of je nu pinguïns wilt spotten, door de golven wilt surfen of gewoon lekker wilt zonnen en zwemmen: aan de Zuid-Afrikaanse kust is voor iedereen wat wils

1. Clifton Beach, Western Cape

De vier prachtige stranden van Clifton liggen aan de Atlantische kust. Ondanks het ijskoude water is het een populaire bestemming voor de bevolking uit Kaapstad. De turquoise kleur van de zee en de geweldige ligging maken dit een adembenemende plek. Daarnaast wordt ook de sfeer geroemd. Van tieners tot modellen; iedereen vindt de weg naar Clifton Beach.

2. Umhlanga Rocks, KwaZulu-Natal

Prachtig weer gedurende het hele jaar en heerlijk warm zeewater? Dan moet je bij de stranden van KwaZulu-Natal zijn! Deze mooie stranden liggen in de buurt van Durban en zijn ideaal voor onder andere dolfijnen spotten en zwemmen. Het strand van Umhlanga Rocks is de populairste bestemming voor toeristen. Naast een heerlijk strand kun je er ook flaneren over de relaxte boulevard.

3. Llandudno, Western Cape

De zon zakt langzaam in de zee en de bergen achter je kleuren goud; Llandudno is een perfecte strandbestemming voor een romantische zonsondergang. Verder hangen surfers hier graag rond. En de weidse, open ruimtes en ondiepe wateren maken dit ook een heel kindvriendelijk strand aan de Atlantische kust.

4. Camps Bay, Western Cape

Strandtenten met de lekkerste cocktails, restaurants en clubs; Camps Bay komt ’s avonds echt tot leven. Deze bruisende strandbestemming is populair onder zowel locals als toeristen. Naast het hippe nachtleven waar dit deel van Kaapstad zo bekend om staat, is het strand zelf ook zeer de moeite waard. Het uitzicht op de Twaalf Apostelen en Lions Head is onvergetelijk!

5. Sodwana Bay, KwaZulu Natal

De kusten van het Sodwana Bay National Park staan bekend als een van de beste duik- en snorkelbestemmingen ter wereld. Het heerlijke klimaat, de prachtige koraalriffen en het rijke onderwaterleven dragen hier aan bij. Je komt hier talloze vissen en andere bijzondere flora en fauna tegen. Ook komen schildpadden hier in de zomermaanden aan land om hun eieren te leggen.

6. Boulders Beach, Western Cape

Altijd al een keertje willen snorkelen en zwemmen tussen de wilde pinguïns? Dan is Boulders Beach jouw strand. De dieren zijn van dichtbij te bewonderen en zwemmen gewoon rond in de buurt. Boulders Beach, wat ten Zuiden van Kaapstad ligt, dankt haar naam aan de grote keien op het strand.

7. Algoa Bay, Eastern Cape

Deze baai vlakbij Port Elizabeth telt maar liefst veertig kilometer aan stranden. Watersportliefhebbers halen hier hun hart op, want je kunt er zeilen en surfen. Aan wildlife ook geen gebrek; sport hier dolfijnen, walvissen en zeeleeuwen. De levendige omgeving van Algoa Bay biedt genoeg keuze aan accommodaties en restaurants en zorgt ervoor dat je je ook naast het strand niet hoeft te vervelen.

Top reizen naar Zuid-Afrika

Reisorganisaties met reizen naar Zuid-Afrika

Meer blogs over Zuid-Afrika

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8