Home
Blog
Bestemmingen
10 redenen voor een vakantie Moezel, Duitsland

10 redenen voor een vakantie Moezel, Duitsland

3 minuten leestijd
10 redenen voor een vakantie Moezel, Duitsland

Waan je in een compleet andere wereld niet ver van huis. Om deze 10 motivaties boek je vandaag nog jouw vakantie naar het Duitse Moezelgebied.

De Moezel stroomt door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Van de 544 kilometer lange rivier vindt de helft zijn weg door Duitsland, dwars door gezellige wijndorpjes, ruig groen, steile rivierhellingen en tal van bezienswaardigheden. Dat levert sowieso adembenemende plaatjes op. De fraaie omgeving is echter niet de enige reden waarom een vakantie naar de Duitse Moezel ideaal is. We noemen er hieronder nog tien.

1. Het heeft de beste weersomstandigheden van Duitsland

Het Moezelgebied heeft de mildste weersomstandigheden van Duitsland. Gemiddeld ligt de temperatuur hier zo’n twee graden Celsius hoger dan in de rest van het land. Aan de zonnige kant van de Moezel kan dat zelfs oplopen tot vijf graden hoger. Hierdoor is de regio uitermate geschikt voor wijnbouw én als vanzelfsprekend voor het beleven van een topvakantie.

2. Je drinkt er de lekkerste wijnen

Houd je van frisse, witte wijnen? Dan wíl je naar de Moezel in Duitsland! Ontdek de Romeinse Wijnroute en ervaar de smaken van de Riesling, Elbling en Müller-Thurgau druiven op je tong. Genieten!

Moezel
Moezel

3. Je vindt er de mooiste fietsroutes

Neem de sereniteit van het romantische landschap volledig in je op terwijl je over goede fietspaden fietst. De fietsinfrastructuur is perfect geregeld in het Moezelgebied. Ideaal om je stalen ros mee te nemen op reis óf er een complete fietsvakantie van te maken. De fietsroute ‘Mosel Radweg’ is een bekende.

4. Er zijn veel opties voor vakantiehuizen

De Moezel is populair en daardoor goed voorzien van overnachtingsmogelijkheden. Door de diversiteit aan vakantieparken en te boeken vakantiehuizen is er voor ieder wat wils. Daarbij maakt het niet uit of je van kamperen houdt of meer luxe wenst. Onze tip voor een leuk (en kindvriendelijk) vakantiepark in de Moezel is Landal Sonnenberg. Een fijn park met goede bungalows, indoorspeelparadijs én zwembad!

5. Je kunt er geweldig kuren

Te midden van het schilderachtige natuurschoon kom je al op vele fronten tot rust. Wanneer je daar een kuuroord bij optelt, begrijp je dat je daarin nog een level dieper gaat. Voel de heilzame werking tot in je poriën. Vulkaneifel Therme in Bad Bertrich is een aanrader. Ook Moselbad Cochem behoort tot de favorieten van de streek.

Moezel
Moezel

6. Het is superleuk met kids

Denk je nu “dit klinkt enkel als de ideale vakantiespot voor volwassenen”? Dan heb je het mis. De Moezelregio heeft eveneens enorm veel te bieden voor kinderen. Alleen al het buitenspelen en ravotten op speelplaatsen midden in de bossen wordt door de kroost hoog gewaardeerd. Daarnaast zijn er tal van uitvalsmogelijkheden naar wild- en avonturenparken. Wildpark Daun is daar een voorbeeld van. Op een regenachtige dag biedt onder andere Indoorpark Trampolino in Andernach leuk vertier.

7. Je ervaart de riddertijd aan den lijve

In een bos op een steile rots in Wierschem, vind je het plaatje dat je veelal ziet wanneer je googled op ‘Moezel Duitsland’. De sprookjesburcht Eltz haalt hier jouw historische hart helemaal op. Doe mee met een van de rondleidingen en laat de ridder- en prinsessentijd voor een moment weer volledig tot leven komen.

8. Je komt op een unieke manier dicht bij de natuur

We noemden al dat moeder aarde zich in dit deel van Duitsland op een waanzinnige manier heeft gemanifesteerd. De grootste eye-catchers zijn daarin toch wel het Moezeldal en het Saardal. De combinatie van groen en rustiek water is magisch in beide valleien. Vooral het deel van de rivier van Saarburg tot aan Merzig is gaaf om te zien. Ook slingert hier de Saar door het landschap. Wellicht vind je het veel op het Moezeldal lijken, toch is het anders. Vergelijk het zelf.

Moezel
Moezel

9. Je maakt er fantastische cruises

Naast dat het geweldig is om de regio vanaf het droge te verkennen, is het ook mogelijk om het gebied vanaf het water te ontdekken. Diverse organisaties bieden cruises aan die vanaf de Rijn richting de Moezel gaan. Of je nu in de zomer of in het najaar gaat, heel het jaar door is varen door deze regio een lust voor het oog. Je stapt in Nederland op, waarna binnen no-time de wijnvelden, kastelen, heuvels en andere pittoreske plekken aan je voorbij komen. En dat tegelijkertijd met allerlei faciliteiten aan boord. Ideaal!

10. Je vindt er een van de oudste steden van Duitsland

Trier is toch wel de hotspot van de Moezel als het om steden gaat. De historie druipt hier van de bouwwerken. Daarvan wil je de Dom, de Porta Nigra en de Basilica van Constantijn sowieso met eigen ogen zien. Waarna je daarna met een lekker Duits biertje óf een streekwijn neerstrijkt op een gezellig terras. Proost op het goede leven en de Duitse Moezel!

Top reizen naar Duitsland

Reisorganisaties met reizen naar Duitsland

Meer blogs over Duitsland

Beoordelingen van Duitsland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.4
Cultuur
7.5
Stranden
n.v.t.
Steden
7.9
Eten & drinken
7.6
Activiteiten
7.6