Home
Blog
Turkije blogs

Reisinspiratie

46 blogs over Rondreizen in Turkije
· Redactie
Run op last minutes
Ook al is het in Nederland eindelijk heerlijk weer, we lijken er massaal tussenuit te willen knijpen. Er is sprake van een ware run op lastminutereizen, aldus reisorganisaties TUI Nederland en Thomas Cook.
· Redactie
Zonnige weken bij Arke
Ben jij de koude, donkere dagen zo langzaamaan wel een beetje zat? Heb jij het inmiddels wel gehad met het ijs en de sneeuw en nu gewoon echt weer zin in zon? Kijk dan eens bij het reisaanbod van Arke (onderdeel van TUI) en droom alvast weg naar je volgende zonbestemming.
· Redactie
Bijzondere wandelroutes in Turkije
Bij een wandelvakantie denk je misschien in eerste instantie aan landen als Ierland, Zwitserland of Spanje, maar wandelen kun je natuurlijk overal ter wereld, dus denk ook eens aan Turkije! Het Turks Verkeersbureau heeft beseft hoe graag veel vakantiegangers tijdens hun reis willen wandelen en een aantal routes samengesteld langs diverse belangrijke culturele bezienswaardigheden in Turkije.
· Redactie
Zonvakantie naar Turkije populair
Uit onderzoek van reisorganisatie Tjingo naar de voorkeuren van reizigers, is gebleken dat Turkije veruit de favoriet is als het op een zonvakantie in een vakantieresort aankomt. Niks Spaanse costa’s of Adriatische kusten; volgens ervaringsdeskundige reizigers is de verhouding tussen prijs en kwaliteit van een reis nergens zo goed als in Turkije.
· Redactie
Voorspellingen Maya’s leiden tot bijzonder reisgedrag
Het is bijna niet mogelijk dat je er helemaal niets van hebt meegekregen, want de voorspellingen van de Maya’s hebben al aardig wat stof doen opwaaien. De een zweert erbij dat ze gelijk hebben, de ander zegt dat de door de Maya’s voorspelde datum waarop de wereld zou vergaan, al een tijd geleden is verstreken en we dus gerust kunnen zijn. Hoe het ook zij, de kalender van de Maya’s heeft voor een aantal bijzondere reizen gezorgd.
· Redactie
De mooiste plekjes ter wereld
Je hebt vakantiebestemmingen en je hebt reisbestemmingen waar je naartoe gaat omdat je er van de meest adembenemende taferelen kunt genieten. Van sommige plekken heb je misschien nog nooit gehoord, maar ze behoren hoe dan ook tot de mooiste plaatsen ter wereld.
· Redactie
De beste reisbestemmingen in 2013
Het einde van 2012 zit er alweer aan te komen. Hopelijk kun je terugkijken op een geslaagd jaar met een of meer mooie reizen. Misschien ga je in de laatste weken van dit jaar nog wel op reis en anders bieden deze laatste weken van het jaar alvast een mooie gelegenheid om eens na te denken over bestemmingen die je volgend jaar niet mag missen.
· Redactie
Singles reizen later
Alleenstaande reizigers laten de reizen in de drukke zomermaanden over het algemeen aan zich voorbij gaan en kiezen in plaats daarvan liever voor een vakantie in de maanden september of oktober.
· Redactie
Rondreis Turkije
Maak eens een rondreis door Turkije en ontdek al het moois dat dit bijzondere land jou als reiziger te bieden heft! Aan het strand liggen kan altijd nog, reserveer daarvoor gewoon de laatste dagen van je reis, maar trek er eerst eens op uit om de schitterende natuur en boeiende cultuur van Turkije te gaan ontdekken.
· Redactie
Frankrijk in Turkije
Turkije … bij een vakantie in dit land denk je misschien al snel aan grote all inclusive complexen vol toeristen of stranden waar je voornamelijk Duits en Engels hoort en ook het eten is afgestemd op wat de westerse toerist graag eet. Toch zijn er in Turkije nog mooie, vrijwel onontdekte plekjes te vinden waar je het echte, authentieke Turkije kunt ervaren.
· Redactie
Crisisland populaire bestemming
Tot voor kort waren de zogenaamde crisislanden, de landen van de Europese Unie waar de economie volledig is ingestort of op het punt staat dat te doen, niet bepaald in trek bij reizigers. Daar lijkt nu echter verandering in te zijn gekomen, er wordt namelijk massaal gebruik gemaakt van het last minute reisaanbod naar deze landen.
· Redactie
Gebruik je tussenstop optimaal
Door niet rechtstreeks naar een verre bestemming te vliegen maar te kiezen voor een reis met tussenstop ben je vaak vele malen voordeliger uit, dat is één voordeel. Nog leuker wordt het wanneer je van deze tussenstop ook nog eens een minireis op zich maakt, door enkele dagen in de stad van je ‘stopover’ te verblijven.
· Redactie
Reis om de wereld in 5 minuten
Soms komen er van die reisvideo's voorbij waardoor je direct je backpack wilt inpakken voor je eigen rondreis. Dit is er zo eentje!
· Redactie
Reislust onverminderd goed
Crisis of geen crisis, we willen met zijn allen wel graag blijven reizen om er even tussenuit te kunnen en te ontspannen. In 2011 hebben de Nederlandse vakantiegangers dan ook weer veel reizen naar het buitenland gemaakt.
· Redactie
Hip Istanbul
De hoofdstad van Turkije heeft niet alleen een bijzonder rijke historie, maar timmert ook vandaag de dag flink aan de weg op het gebied van allerhande trekpleisters. Een mooie bestemming voor een reis dus, en liefst ook een lange reis, want Istanbul heeft heel veel te bieden en dat is niet allemaal in een paar dagen te verkennen.
· Redactie
Stedentrips populair
De gemiddelde Nederlander heeft deze herfst ontzettend veel behoefte aan een korte vakantie. Dit valt op te maken uit de boekingsresultaten van het World Ticket Center. Het maken van een stedentrip binnen Europa is populairder dan ooit.
· Redactie
Reis naar de zon!
De winter zit er in Nederland alweer aan te komen, na een zomer die helaas amper noemenswaardig is geweest. Hoe kun je die slechte zomer zo snel mogelijk vergeten? Bijvoorbeeld door een reis naar de zon in te plannen.
· Redactie
Bezienswaardigheden van Istanbul
Istanbul is niet alleen de hoofdstad van Turkije, maar is dit jaar ook de culturele hoofdstad van Europa. Dat is niet zo gek als je de rijke geschiedenis van de stad kent. Istanbul is in de loop der tijd namelijk ook de hoofdstad van de Romeinen en de Byzantijnen geweest.
· Redactie
Last minutes
Last minutes zijn erg in trek bij Nederlanders deze zomervakantie. Niet gek, met het weer van de afgelopen weken in Nederland. Volgens de website Last-Minutes.nl zijn er ruim een kwart meerlast minute boekingen gedaan in vergelijking met dezelfde periode in 2010.

Archief

>