Home
Blog
Italië blogs

Reisinspiratie

74 blogs over Rondreizen in Italië
· Redactie
Hotelprijzen Zuid-Europa sterk gedaald
Wil je deze zomer graag op vakantie maar maak jij je zorgen over de kosten die een reis met zich meebrengt? Niet doen, want met een vliegticket van een maatschappij als Ryanair vlieg je voor bijna niets naar het zuiden van Europa en de hotelprijzen laten bovendien flinke dalingen zien.
· Redactie
Rondreis Europa vol gratis activiteiten
Heb je zin in het ondernemen van een rondreis? Maak dan in plaats van een verre rondreis eens een lange rondreis, namelijk door Europa. Dat klinkt misschien als een dure aangelegenheid, maar dat hoeft helemaal niet. Hieronder vind je alvast een aantal tips voor gratis activiteiten in Europese landen.
· Redactie
De beste niet-toeristische eilanden in Europa
Een reis naar een eiland ondernemen heeft iets bijzonders. Een eiland is beperkt, begrensd en daardoor erg overzichtelijk. Op de een of andere manier geeft dat rust, maar als je naar een heel toeristisch eiland afreist, is die rust natuurlijk nogal relatief. Daarom hier enkele tips voor niet-toeristische eilanden in Europa.
· Redactie
Mooie stranden ver weg en dichtbij
Voor veel vakantiegangers is het belangrijk om – in elk geval een gedeelte van –  de vakantie door te brengen aan het strand. Nu is ‘strand’ een breed begrip en de aanwezigheid van een kustlijn wil niet zeggen dat je in het betreffende land aan een poederwit zandstrand kunt liggen relaxen. Waar vind je eigenlijk de mooiste stranden ter wereld?
· Redactie
Actieve vakanties maar dan anders
Als je van sportieve activiteiten tijdens je vakantie houdt, dan zijn de mogelijkheden natuurlijk enorm. Je kunt gaan surfen bij Hawaï, duiken in de zee bij Egypte of bergbeklimmen in de Himalaya. Als je nu denkt: been there, done that, dan zijn de volgende, wat minder voor de hand liggende mogelijkheden wellicht iets voor jou.
· Redactie
Liefdesverklaringen in Verona op de bon
Het Italiaanse Verona is de stad van Romeo & Julia, het wereldberoemde liefdesverhaal dat geschreven werd door William Shakespeare. In Verona is Casa di Guilietta, het huis van Julia, in elk geval onder verliefde stelletjes de meest populaire trekpleister. Een briefje op de muur plakken zou geluk in je liefdesleven brengen, maar het liefdesgeluk moet straks duur worden betaald.
· Redactie
Sterrenbeeld bepaalt het beste hotel
Heb jij ook altijd zo’n moeite met het uitkiezen van hét perfecte hotel? Kies je voor een hotel in het centrum met de kans op geluidsoverlast of ga je toch voor een hotel aan de rand van het centrum? Wil je een hotel met zwembad, met spa of graag zo basic mogelijk? Keuzes, keuzes … je zou er moe van kunnen worden. Misschien moet je het anders aanpakken en een hotel kiezen dat past bij je horoscoop.
· Redactie
Sterrenhotels
Slaap jij graag in een vier- of vijfsterrenhotel? Doe dat eens niet en kies voor een hotel met één ster, of van een ster eigenlijk. Evenveel luxe maar met een bijzondere eigenaar, namelijk een beroemd acteur of regisseur. Je vindt ze op diverse plaatsen in de wereld.
· Redactie
Topsteden voor lekkerbekken
Vakantie en lekker eten, het is een gouden combinatie. Sommige landen zijn meer geschikt voor een culinaire rondreis dan andere. Wil je weten in welke steden je niet alleen van een heerlijke vakantie maar ook van zalig eten kunt genieten? Lees dan vooral verder.
· Redactie
Vrijwilligerswerk wereldwijd
Een rondreis laat zich prima combineren met vrijwilligerswerk, zeker als je langdurig van huis zult zijn. Of draai het om: kies een bestemming waar je vrijwilligerswerk zou willen doen en sluit de werkperiode af met een paar weken rondreizen. Hieronder volgen enkele tips voor een interessante ervaring.
· Redactie
Cruise-aanbiedingen Stip Reizen
De bekende reisorganisatie Stip Reizen heeft op dit moment mooie bestemmingen voor cruises in de aanbieding. Niet alleen binnen Europa, maar ook ver daarbuiten. Als je nog niet eerder op een cruisevakantie bent geweest, dan is dit dus een uitgelezen kans om er voordelig kennis mee te maken. Het maken van een rondreis per boot is namelijk puur genieten.
· Redactie
Uitverkoop bij Air Berlin
Vandaag kun je nog profiteren van de uitverkoop die Air Berlin houdt in de zogenaamde ‘Tip Ticket Actie’. Door deze uitverkoop heb je de kans om vanaf diverse luchthavens in Duitsland voordelig naar een stad in Europa te vliegen. Er zijn al retourtickets te koop vanaf € 49,- dus wees er snel bij!
· Redactie
Crisisland populaire bestemming
Tot voor kort waren de zogenaamde crisislanden, de landen van de Europese Unie waar de economie volledig is ingestort of op het punt staat dat te doen, niet bepaald in trek bij reizigers. Daar lijkt nu echter verandering in te zijn gekomen, er wordt namelijk massaal gebruik gemaakt van het last minute reisaanbod naar deze landen.
· Redactie
Restaurant in grot
Je hebt restaurants en restaurants. Een Italiaans restaurant is natuurlijk altijd een goed idee voor een romantisch diner voor twee, zeker als het in Italië gelegen is. Als je echt indruk wilt maken op je nieuwe vlam, dan organiseer je een reisje naar het Italiaanse Polignano a Mare, waar zich een fantastisch restaurantje bevindt met schitterend uitzicht over de Adriatische Zee.
· Laurens Taekema
Venetië in een dag - mooie video!
Ben je nog nooit in Venetië geweest? Bekijk dan deze video en je weet waarom je daar toch echt eens een kijkje moet gaan nemen!
· Laurens Taekema
Vakantie goed voor seks
Tijdens de vakantie hebben veel koppels meer zin in seks, dat blijkt uit diverse onderzoeken, zoals van vakantiesites. Ergens is dat allemaal ook heel erg logisch, want tijdens een vakantie heb je (als het goed is) minder last van stress en zit je vaker romantisch met zijn tweeën van een diner of een mooie zonsondergang te genieten.
· Redactie
Stadsparken in Europa
Iedereen kent natuurlijk het wereldberoemde Central Park in New York, hetzij omdat je er geweest bent, hetzij omdat dit heerlijke stadspark in diverse films voorbij komt. Een stadpark biedt een oase van rust in de hectiek van de grote stad en dat fenomeen is niet alleen voorbehouden aan de Amerikaanse Big Apple.
· Redactie
Volg de Pelgrimsroute
Voor het uitzetten van een route kun je lang gaan zoeken naar de beste manier om allerlei bezienswaardigheden in een of meer landen handig te combineren. Dat is natuurlijk enig om te doen, maar waarom zou je het wiel opnieuw gaan uitvinden, terwijl je ook gebruik kunt maken van routes die al eeuwen worden gevolgd?
· Redactie
Paspoort automatisch gecontroleerd
Als jij een dezer dagen via het vliegveld van Schiphol reist, dan is de kans aanwezig dat je paspoort niet meer door een lid van de marechaussee, maar door een automaat wordt gecontroleerd. Op Schiphol is namelijk recentelijk een proef gestart met automatische paspoortcontrole.

Archief

>