Home
Blog
Frankrijk blogs

Reisinspiratie

67 blogs over Rondreizen in Frankrijk
· Redactie
Frans Polynesië is hip
Ooit kon de naam Frans Polynesië haast niet worden genoemd zonder het in een adem ook over de Franse atoomproeven te hebben. De eilandengroep in de Stille Zuidzee heeft die periode echter al weer ver achter zich gelaten en dat is goed te merken aan de vele toeristen die de archipel met een bezoekje vereren.
· Redactie
Golfers reizen graag
Veel Nederlanders spelen niet alleen graag golf, maar spelen ook graag golf in het buitenland. Enkele landen zijn daarbij favoriet en dat heeft natuurlijk een aantal redenen. Onlangs is er onderzoek gedaan naar de beweegredenen van de 88 % reislustige Nederlandse golfers.   
· Redactie
Volg de Pelgrimsroute
Voor het uitzetten van een route kun je lang gaan zoeken naar de beste manier om allerlei bezienswaardigheden in een of meer landen handig te combineren. Dat is natuurlijk enig om te doen, maar waarom zou je het wiel opnieuw gaan uitvinden, terwijl je ook gebruik kunt maken van routes die al eeuwen worden gevolgd?
· Redactie
Paspoort automatisch gecontroleerd
Als jij een dezer dagen via het vliegveld van Schiphol reist, dan is de kans aanwezig dat je paspoort niet meer door een lid van de marechaussee, maar door een automaat wordt gecontroleerd. Op Schiphol is namelijk recentelijk een proef gestart met automatische paspoortcontrole.
· Redactie
Naakt recreëren
Het scheelt een hoop gezeul met stapels kleding als je kiest voor een vakantiebestemming waar het is toegestaan om naakt rond te lopen. Een bekende badplaats in Europa is wat dit betreft natuurlijk Cap d’Agde aan de Franse Rivièra. In deze ‘Naked Capital of the World’ is kleding dragen een keuze, maar ook buiten Europa zijn er volop mogelijkheden om al dan niet naakt rond te lopen.
· Redactie
HEMA op Gare du Nord
De bekende Nederlandse winkelketen HEMA is binnenkort ook op het Franse station Gare du Nord in Parijs te vinden. De SNCF, de Franse NS, verkoos de Nederlandse HEMA boven een aantal andere gegadigden. Op woensdag 7 maart aanstaande zal de vestiging op het drukste treinstation van Europa worden geopend.
· Redactie
Leuke shopsteden in Europa
Als je van shoppen houdt, dan is er natuurlijk niets leuker dan een lang weekend in een stad te verblijven waar je heerlijk los kunt gaan in de mooiste, beste of meest bijzondere winkels. Gelukkig zijn er in Europa een aantal steden die aan bovenstaande omschrijving voldoen en je vliegt er binnen een paar uur naartoe.
· Redactie
Reis op een motor
Als je van reizen en van motorrijden houdt, dan is het ‘Authorized Tours’ programma van het motormerk Harley-Davidson echt iets voor jou. Zij introduceren maar liefst 157 prachtige tochten langs de mooiste plekjes van deze aarde. Er zijn toertochten mogelijk in alle continenten, nou ja, behalve Antarctica dan.  
· Redactie
De Vakantiesalon in Brussel
Niet alleen in Nederland zijn we dol op vakantiebeurzen, ook onze zuiderburen organiseren graag een groots opgezette beurs rondom alles wat met reizen te maken heeft. In Brussel is momenteel ‘De Vakantiesalon’ bezig. Deze beurs is vanaf vandaag toegankelijk voor reislustige mensen en duurt nog het gehele weekend.
· Redactie
Culinair festival Jersey
Jersey is een van de Engelse Kanaaleilanden en bevindt zich vlak voor de kust van Normandië. Op Jersey vind je om die reden een interessante mix van Engelse en Franse invloeden, niet alleen in de architectuur en het landschap, maar ook in de keuken.   
· Redactie
Sint Maarten
Heb je zin om jezelf eens volledig onder te dompelen in alles wat het leven zo aangenaam maakt? Verlang je naar parelwitte stranden, exotische cocktails en een altijd schijnend zonnetje? Hou je van zwemmen, varen en andere watersporten? Dan is het een goed idee om een vakantie te boeken naar Sint Maarten.
· Redactie
Reis om de wereld in 5 minuten
Soms komen er van die reisvideo's voorbij waardoor je direct je backpack wilt inpakken voor je eigen rondreis. Dit is er zo eentje!
· Redactie
Grenzeloos genieten in de Elzas
De Elzas is een mooie streek in het grensgebied tussen Duitsland en Frankrijk. Het is dichtbij en dus goed aan te rijden, daarom is de Elzas perfect voor een korte trip naar het buitenland. Je vindt er pittoreske dorpjes, imposante kastelen en prachtige vergezichten. Bovendien kun je er heerlijk eten, ideaal dus voor een romantisch weekendje weg.
· Redactie
Weg met oud en nieuw
Geen zin om dit jaar wéér op oudejaarsavond met een berg oliebollen en appelflappen voor je neus naar Youp op de televisie te kijken? Boek dan nog snel een last minute reis, verdwijn een weekend in het buitenland en laat pas volgend jaar weer iets van je horen.
· Redactie
Vakantiehuis op het water
Tijdens je vakantie kun je over het algemeen kiezen tussen een verblijf in een vakantiehuis, een tent, een appartement of een hotel. Hierop zijn nog een paar variaties mogelijk, zoals een chalet of pension, maar dan heb je het wel gehad, toch? Mis, want Eurocamp komt nu met een vakantiehuis dat ronddobbert op het water.
· Redactie
Reislust onverminderd goed
Crisis of geen crisis, we willen met zijn allen wel graag blijven reizen om er even tussenuit te kunnen en te ontspannen. In 2011 hebben de Nederlandse vakantiegangers dan ook weer veel reizen naar het buitenland gemaakt.
· Redactie
Parijs maar dan anders
Wie aan Parijs denkt begint al snel over romantiek, leuke bistro’s, de Eiffeltoren, het Louvre en noem ze allemaal maar op. Parijs heeft echter ook een andere kant, een rauwere kant, een kant die behoorlijk interessant is en ook een beetje spannend …
· Redactie
Op het randje …
Als je een ervaren bergbeklimmer bent, dan heb je inmiddels wel het een en ander meegemaakt op het gebied van gevaarlijke afdalingen en bijzondere plaatsen om te overnachten. Toch is er nu in de Alpen een plek bij gekomen waar zelfs een prof nog even van zal staan te kijken.
· Redactie
De kleinste landen
Je wilt tijdens je reis graag zoveel mogelijk van een land zien, maar hoe pak je dat aan? Heel eenvoudig: maak voor je reisbestemming de keuze uit een van de kleinste landen ter wereld. Hieronder volgt een opsomming van de vijf allerkleinste landen.

Archief

>