Home
Blog
Egypte blogs

Reisinspiratie

32 blogs over Rondreizen in Egypte
· Suzanne van Duijn
Dit zijn de 8 mooiste stranden van Egypte
Voor je strandvakantie naar Egypte? Wij zeggen, doen! Er liggen namelijk heel wat witte parels voor je klaar. We tippen er acht.
· Suzanne van Duijn
De 15 mooiste plekken in Egypte
Als er één plek op de wereld is waar je terecht kunt voor misschien wel de meest imposante bouwwerken uit de oudheid, uitgestrekte woestijnvlaktes en een spectaculaire onderwaterwereld, dan is het Egypte wel. Wij noemen de 15 mooiste plekken.
· Suzanne van Duijn
Afrika bucketlist: 10 plekken waar je echt geweest wilt zijn
Afrika is het op een na grootste continent en bestaat uit maar liefst 54 landen. Een Afrika bucketlist kan dus ook oneindig lang zijn, maar dit zijn de tien plekken waar je echt geweest wilt zijn!
· Redactie
Graf van onbekende koningin ontdekt in Egypte
Een Tsjechisch archeologisch team heeft in Egypte een intrigerende vondst gedaan: het graf van een voorheen onbekende koningin.
· Laurens Taekema
Ontdek de Piramiden van Gizeh met Google Maps
"Ontdek de Grote Piramide met Google Maps" stond er vandaag op de Google homepage. Dat willen wij wel even zien. En je kunt niet alleen in Street View tussen de piramides doorlopen, nee Google heeft er een gave informatieve presentatie van gemaakt!
· Redactie
Egypte onthult twee grote gerestaureerde farao standbeelden
Onlangs werden in de historische stad Luxor in Egypte door archeologen twee enorme gerestaureerde standbeelden van farao Amenhotep III onthuld aan het publiek.
· Redactie
17 jaar oude kunstinstallatie in de Sahara bestaat nog steeds en is te zien in Google Earth
17 jaar na dato bestaat de 'Desert Breath' kunstinstallatie in de Sahara woestijn nog steeds, en deze is goed te zien in Google Earth.
· Redactie
7 mysterieuze stenen gezichten
In vrijwel alle uithoeken van de wereld zijn er door de eeuwen heen gezichten uit stenen of rotsen gebeeldhouwd. Bekijk in dit artikel 7 mysterieuze stenen gezichten
· Redactie
VIDEO: gaap around the world!
Gapen is aanstekelijk, overal ter wereld. Check deze hilarische video waarin grapjas Roman Atwood overal ter wereld mensen aansteekt met een gaap. Van de Eiffeltoren in Parijs tot bij Mount Rushmore of Stonehenge.
· Redactie
Arabische souks: rondstruinen en shoppen!
Onmisbaar in iedere middelgrote of grote Arabische stad: de souks. De Arabische variant van onze overdekte winkelcentra is een wereld op zich.
· Redactie
Reizen naar Egypte beperkt
De politieke onrust in Egypte, waar president Mohammed Morsi woensdag werd afgezet door het leger, heeft ook zijn effect op het toerisme. Diverse nationale en internationale touroperators hebben geplande reizen gecanceld.
· Redactie
Tips voor warme en droge reisbestemmingen
Terwijl Nederland volop in het regenseizoen lijkt te zijn beland, is er natuurlijk niets leuker dan je te verdiepen in allerlei exotische en vooral zonzekere bestemmingen voor je zomervakantie. Het online reisbureau Expedia maakte een klein overzicht van de meest ideale bestemmingen voor wat betreft het weer.
· Redactie
Egypte weer vaker geboekt
Nadat Egypte te maken had gekregen met een turbulente periode, lieten veel toeristen het land voor alle zekerheid even links liggen. Intussen is Egypte echter duidelijk bezig met een comeback op reisgebied. In 2012 was er namelijk alweer een stijgende lijn in het aantal boekingen zichtbaar.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Blauwgestipte pijlstaartrog in Egypte
Vandaag weer eens een onvervalste Foto van de dag en dit keer is het een foto van één van mijn meest recente reizen. Dit was namelijk een korte reis door Egypte. Hier heb ik deze mooie rog met mijn onderwatercamera kunnen vastleggen.
· Redactie
Zonvakantie naar Turkije populair
Uit onderzoek van reisorganisatie Tjingo naar de voorkeuren van reizigers, is gebleken dat Turkije veruit de favoriet is als het op een zonvakantie in een vakantieresort aankomt. Niks Spaanse costa’s of Adriatische kusten; volgens ervaringsdeskundige reizigers is de verhouding tussen prijs en kwaliteit van een reis nergens zo goed als in Turkije.
· Redactie
Liever zon dan sneeuw
Uit een onderzoek van de reisorganisatie World Ticket Center is gebleken dat meer dan 70 % van de Nederlandse reizigers in de gure wintermaanden liever een zonvakantie boekt dan op wintersportvakantie gaat. Waarom is dat eigenlijk zo?
· Redactie
Droomlocaties uit Bond films
Onlangs is de nieuwste James Bond film, Skyfall, in première gegaan en wederom zijn de locaties waar 007 zich begeeft vaak oogverblindend mooi. Volg het voorbeeld van James Bond en bezoek een (of meer) van de droomlocaties uit de 23 films. Hieronder volgt alvast een kleine selectie.
· Redactie
Betaalbaar en zonzeker
We hebben het niet breed deze zomer, maar we willen natuurlijk wel graag op vakantie gaan. Bovendien willen we tijdens die vakantie kunnen genieten van zon, zon en nog eens zon. Geen wonder dus dat betaalbare en zonzekere vakantiebestemmingen dit seizoen bijzonder populair zijn.
· Redactie
Goedkope vakantielanden
Op economisch vlak zit het ons momenteel niet erg mee, maar lekker op vakantie gaan willen we natuurlijk wel nog steeds, al was het maar om al die financiële perikelen even te kunnen vergeten. Om die reden volgt hier een kort overzicht van enkele vakantielanden die zowel mooi als goedkoop zijn en waar je dus met een gerust hart naartoe kunt reizen om even heerlijk te genieten.

Archief

>