Home
Blog
Brazilië blogs

Reisinspiratie

42 blogs over Rondreizen in Brazilië
· Redactie
VIDEO: Zuid-Amerikaanse landschappen
Drie filmmakers uit Duitsland trokken drie maanden met hun camera's en Land Rover door Zuid-Amerika en maakten daar een video van. Het resultaat mag er wezen!
· Redactie
Reuze badeend vindt nieuw thuis in Taiwan
De reusachtige gele badeend van de Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman heeft sinds afgelopen donderdag een nieuw huis gevonden in Taiwan.
· Redactie
Brazilië wordt peperduur
Wie volgend jaar naar Brazilië wil reizen voor het WK voetbal, kan beter een forse portemonnee hebben. De prijzen van hotelkamers in de speelsteden zijn tot 600 procent hoger dan normaal!
· Redactie
De 3 grootste steden ter wereld
Overal in de wereld lijkt urbanisatie de trend. Mensen trekken naar de grote steden, waar het werk en geld te vinden is. We zetten de 3 grootste steden van dit moment op een rij.
· Redactie
VIDEO: 10 manieren om andere culturen te beledigen
Erg belangrijk als je op reis bent: respect tonen voor de lokale cultuur. Daar kan nog wel eens iets in misgaan, vooral wegens ontbrekende kennis over die cultuur. Deze grappige video toont 10 voorbeelden.
· Redactie
Piek van mystiek: Mount Roraima
Mount Roraima  is voer voor legendes. De natte droom van elke avonturier. En het eindpunt van een van de mooiste trektochten ter wereld.
· Redactie
Rondkoekeloeren met Google Street View
Digitaal aan de wandel door Tokyo, Rio de Janeiro, Singapore of Sydney? Lang leve Google Street view. Een van de leukste tools van het hedendaags internet!
· Redactie
Brazilië trekt steeds meer toeristen
Het gaat goed met Brazilië! Het land lijkt in alle opzichten in de lift te zitten en dat geldt zeker op het toeristische vlak. Nu al kiezen reizigers vaker voor een vakantie in het swingende Brazilië en met de evenementen die het land in de komende jaren gaat organiseren, zal het toerisme in Brazilië alleen maar toenemen.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Christus de Verlosser in Rio de Janeiro
Vandaag weer een nieuwe foto van de dag en dit keer is het een close-up. Veel mensen zullen het wel herkennen, want dit beeld genaamd Christus de Verlosser is het bekende standbeeld van Jezus Christus bovenop de Corcovado berg in Rio de Janeiro, Brazilië.
· Redactie
Brazilië gastland WK Voetbal 2014
De echte voetballiefhebber is er natuurlijk al tijden mee bezig: het WK Voetbal van 2014, dat dan zal worden gehouden in het bruisende Brazilië. Het duurt nog een kleine vijfhonderd nachtjes slapen en dan is het al zover!
· Redactie
Neem je verstand mee op vakantie
Het is opvallend hoeveel reizigers zich tijdens de vakantie ineens gaan gedragen als doorgewinterde avonturiers, compleet met het beoefenen van extreme sporten of andere adrenalineverhogende activiteiten. Natuurlijk is het leuk om tijdens je vakantie eens iets nieuws te proberen, maar doe geen gekke dingen.
· Redactie
Bestemmingen waar je blij van wordt
Als je op reis gaat, dan wil je natuurlijk naar een bestemming waar je blij van wordt. Convos, een soort ‘social tool’ waarmee je locaties met elkaar kunt delen, heeft met behulp van gebruikers een top tien samengesteld met de meest blije steden ter wereld. Welke dit zijn, lees je hieronder.
· Redactie
Carnaval in Brazilië
Carnaval in Brazilië is absoluut niet te vergelijken met Carnaval in Nederland of Duitsland. Ten eerste is het klimaat in Brazilië een heel stuk aangenamer en bovendien is de sfeer totaal anders. Als je van plan bent om binnenkort naar Brazilië te reizen, dan is het meemaken van het Carnavalsfeest echt een aanrader.
· Redactie
Dubai populair tijdens Kerst
Je zou misschien verwachten dat tijdens de dagen rond Kerst, bestemmingen als Parijs, Wenen, Londen en wintersportgebieden in de Alpen en de Pyreneeën erg populair zijn. Uit een recent onderzoek van luchtvaartmaatschappij British Airways blijkt echter dat vooral de bestemming Dubai tijdens de feestdagen plots veel meer bezoek van toeristen heeft gekregen.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Iguazu Falls
De Iguazu Falls (of Iguaçu watervallen) zijn vandaag het onderwerp in de Foto van de dag. Deze enorme watervallen die op de grens tussen Argentinië en Brazilië liggen zijn absoluut één van de mooiste natuurverschijnselen die ik ooit heb gezien
· Redactie
Brazilië geliefd bij reizigers
Brazilië is een land dat je niet één keer bezoekt, maar meerdere keren. Dat is althans wat uit een enquête van Embratur, het nationale verkeersbureau van Brazilië, is gebleken. Brazilië maakt vaak een diepe indruk en daarom willen maar liefst negen van de tien toeristen na een bezoek graag nog een keer naar Brazilië.
· Redactie
De mooiste skylines
Je hebt van die steden waarvan de skyline niet alleen al meters hoog boven die van anderen uitsteekt, maar die gewoonweg ook nog eens heel indrukwekkend zijn om te zien. Als alle torens en gebouwen van een stad een passend lijnenspel vormen, dan heb je te maken met een mooie skyline, maar waar vind je nu de allermooiste skylines ter wereld?
· Redactie
Fotogenieke bestemmingen
Hou jij er ook zo van om tijdens je vakantie lekker in de weer te zijn met het maken van de mooiste, meest vreemde of grappigste foto’s? Dan zijn er een aantal bestemmingen waar je precies dat zult vinden wat je zoekt, zeker als het aankomt op het maken van echt mooie foto’s. Dus vergeet de Eiffeltoren in Parijs en het Colosseum in Rome.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Dierendag
Het is vandaag Dierendag dus de foto van de dag moet er wel ééntje van een dier zijn! Deze foto van een aapje op zoek naar voedsel is gemaakt bovenop de Suikerberg in Rio de Janeiro. Je weet wel die berg die je altijd ziet in de skyline van deze wereldstad.

Archief

>