Home
Blog
Australië blogs

Reisinspiratie

84 blogs over Rondreizen in Australië
· Redactie
Vliegen voor een cent
Vliegen is over het algemeen geen goedkope hobby, zeker niet wat betreft lange vluchten naar verre bestemmingen als Australië of Nieuw-Zeeland. Gelukkig kun je als je in een van deze landen een rondreis wilt gaan maken best het vliegtuig pakken. Met binnenlandse vluchten kun je soms namelijk heel goedkoop reizen.
· Redactie
Overnachten in een koelcel?
Een echt fris idee is het niet, maar bijzonder is het natuurlijk wel en bovendien: je moet het maar verzinnen. Een voormalig lijkenhuis kun je prima ombouwen tot hotel, dus waarom niet? Er zijn in het verleden ook al kerncentrales omgebouwd tot pretpark.
· Redactie
De mooiste skylines
Je hebt van die steden waarvan de skyline niet alleen al meters hoog boven die van anderen uitsteekt, maar die gewoonweg ook nog eens heel indrukwekkend zijn om te zien. Als alle torens en gebouwen van een stad een passend lijnenspel vormen, dan heb je te maken met een mooie skyline, maar waar vind je nu de allermooiste skylines ter wereld?
· Redactie
Grand Canyon op Google Maps
Google Maps is lekker bezig met het in kaart brengen van de wereld. Medewerkers van Google bezoeken werkelijk alle mogelijke en onmogelijke gebieden om deze zo goed mogelijk op Google Maps vindbaar te maken.
· Redactie
Ultiem relaxen op Hamilton Island
Waar kun je nu eens echt optimaal ontspannen en genieten van een heerlijke vakantie vol relaxmomenten? Waar vind je, kortom, het allerbeste resort van de wereld? In Australië! Namelijk op het idyllische ‘Hamilton Island’ en dus tevens in de buurt van het mooie Great Barrier Reef.
· Redactie
Gratis bezienswaardigheden in Sydney
Sydney is een fantastische stad, een wereldstad! Sydney is helaas niet goedkoop en ook de reis ernaartoe kost je aardig wat duiten. Dan is het goed om te weten dat je in Sydney ook allerlei bezienswaardigheden kunt bezoeken die gratis zijn. Enkele van die bezienswaardigheden worden hieronder besproken. Lees mee en doe er straks je voordeel mee tijdens een rondreis door Australië!
· Redactie
Koraal Australië gehalveerd
Door invloed van diverse factoren is het koraal van het Great Barrier Reef in Australië in de afgelopen 27 jaar met de helft afgenomen. Uit studie is gebleken dat het koraal onder meer is verdwenen door opwarming van het zeewater.
· Redactie
Wereldsteden vergeleken
Uit een wereldwijd onderzoek naar de reputatie van 100 wereldsteden, komt onze eigen hoofdstad Amsterdam als ‘middelmatig’ uit de bus. De honderd steden zijn in het onderzoek onderling vergeleken en het is opvallend dat vooral de echt grote steden een niet al te beste reputatie genieten.
· Redactie
Australië pakt haaien aan
In Australië heeft de witte haai in de loop der tijd zoveel Australische zwemmers doodgebeten, dat de regering van de deelstaat West-Australië nu heeft besloten om haaien die te dicht bij de kustlijn van de westkust komen zwemmen, te doden.
· Redactie
Ontdek het Great Barrier Reef thuis
Het Great Barrier Reef in Australië is een heuse must als je van duiken houdt. De reis naar Australië neemt echter nogal wat tijd in beslag en wie weet, misschien hou je wel helemaal niet van duiken, maar ben je wel reuze benieuwd naar wat zich allemaal onder water afspeelt. Dan is er goed nieuws.
· Redactie
Reizen en werken in Australië
Australië is een favoriete reisbestemming voor backpackers en andere reizigers die graag voor langere tijd op reis willen gaan. In Australië kun je als buitenlandse toerist namelijk prima een centje bijverdienen en momenteel zitten ze er – vooral in de reissector – te springen om arbeidskrachten in de vorm van seizoensarbeiders.
· Redactie
Paradijselijke eilanden Australië
Dé droombestemming van 2012 blijkt Australië te zijn. Daarmee verslaat dit land ‘down under’ andere geliefde bestemmingen als Italië en Zuid-Afrika. Als je dan toch al voor deze wonderschone verre bestemming kiest, doe het dan ook goed en breng gelijk een bezoek aan een van de prachtige bounty eilanden van Australië.
· Redactie
Gratis in Sydney
Als je een reis naar Australië wilt gaan maken, dan moet je voor je vliegticket flink in de buidel tasten. Gelukkig is die prachtige bestemming het meer dan waard en zijn er in de hoofdstad Sydney bovendien zelfs tal van bezienswaardigheden helemaal gratis te bezoeken.
· Redactie
Populaire backpacklanden
In de afgelopen jaren is er een enorme toename te zien in het aantal mensen dat gaat backpacken, vooral onder jongeren van 18 tot 30 jaar. Boekingsresultaten van het WTC (World Ticket Center) geven verder aan dat Australië onder backpackers het meest populair is.
· Redactie
Relaxen in Broome
Broome is een bijzonder stadje in Australië waar het gedurende het hele jaar goed toeven is. De sfeer is er ontspannen en je kunt er onder een palmboom genieten van de zon en het uitzicht op een prachtig blauwe zee.
· Redactie
Goedkope groepsreizen naar Australië en Nieuw-Zeeland
Rondreizen naar Australië of Nieuw-Zeeland staan op het lijstje van vele reizigers. Logisch, maar door de gigantische afstand zijn het geen landen waar je even eenvoudig naartoe kunt gaan. Hierdoor liggen de prijzen van rondreizen in Oceanië vaak ook erg hoog. Daarom is het wellicht extra interessant dat Kuoni spectaculaire kortingen geeft!
· Redactie
Kameel rijden in Australië
Het is een combinatie die je misschien niet zo snel zou verwachten: kamelen in Australië. Toch kun je Australië heel goed vanaf de rug van een kameel bezichtigen. Wil je weten waar dat precies kan? Lees snel verder en ontdek twee van de beste plekken voor een tocht per kameel in Australië. Het opstappen is een kunst, maar alles is te leren en een vakantie is daar dé periode voor.
· Redactie
Google Seaview
Na Streetview, het razend populaire product van Google waarmee je letterlijk kunt gluren bij de buren, maar ook bij mensen aan de andere kant van de wereld, heeft Google nu het plan opgevat om ook de onderwaterwereld in kaart te gaan brengen.
· Redactie
Volle maan? Feestje!
‘Full moon party’, je hebt er vast weleens van gehoord en elke zichzelf respecterende backpacker heeft er al een meegemaakt of is hard op zoek naar een goede gelegenheid hiertoe. Als je vandaag bij Haad Rin Beach in Thailand zit, dan is het straks feest. Thailand is echter niet het enige land waar je een full moon party kunt meemaken.

Archief

>