Home
Blog
Argentinië blogs

Reisinspiratie

37 blogs over Rondreizen in Argentinië
· Redactie
De 10 mooiste landschappen van Argentinië
Argentinië is zo groot en zo divers, dat je er veel verschillende landschappen tegen kunt komen. Ze zijn allemaal anders, maar toch allemaal even mooi. De tien  mooiste landschappen van Argentinië hebben we daarom voor je op een rijtje gezet.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - De Perito Moreno gletsjer
De Foto van de dag vandaag is er één van een adembenemend stukje natuur in Patagonië (Argentinië in dit geval): de Perito Moreno gletsjer.
· Redactie
Avontuurlijk Patagonië
Helemaal in het zuiden van Zuid-Amerika vind je één van de mooiste gebieden van het continent: Patagonië. Dit gebied strekt zich uit over zowel Chili als Argentinië.
· Redactie
Het einde van de wereld: Tierra Del Fuego
Welkom op het einde van de wereld genaamd 'Vuurland'. Tierra Del Fuego is een archipel aan het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika en geldt als de toegangspoort tot Antarctica.
· Redactie
VIDEO: Zuid-Amerikaanse landschappen
Drie filmmakers uit Duitsland trokken drie maanden met hun camera's en Land Rover door Zuid-Amerika en maakten daar een video van. Het resultaat mag er wezen!
· Redactie
Natuurfenomeen: de 'grote trek' in de Serengeti
Het grootste natuurspektakel op aarde meemaken? Dan moet je naar Tanzania of Kenia, voor de jaarlijkse migratie (‘grote trek’). De ultieme droom van iedere safariliefhebber!
· Redactie
VIDEO: 10 manieren om andere culturen te beledigen
Erg belangrijk als je op reis bent: respect tonen voor de lokale cultuur. Daar kan nog wel eens iets in misgaan, vooral wegens ontbrekende kennis over die cultuur. Deze grappige video toont 10 voorbeelden.
· Redactie
Paus Tour populair in Argentinië
Als je aan Argentinië denkt, dan denk je waarschijnlijk aan onze nieuwe koningin Maxima en aan de tango. Argentinië is echter ook het geboorteland van de huidige paus Franciscus. Of je nu wel of niet pauselijk gezind bent, het is toch interessant om diens achtergrond te kennen. Daarom is de ‘Paus Tour’ een leuke tip voor een ‘uitje’ tijdens je rondreis door Argentinië.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Iguazu Falls
De Iguazu Falls (of Iguaçu watervallen) zijn vandaag het onderwerp in de Foto van de dag. Deze enorme watervallen die op de grens tussen Argentinië en Brazilië liggen zijn absoluut één van de mooiste natuurverschijnselen die ik ooit heb gezien
· Redactie
Trektocht door Argentinië
Er bestaat een ruim aanbod aan rondreizen in Argentinië. Veelal groepsrondreizen per bus en daarnaast natuurlijk individuele rondreizen waarbij je over een eigen huurauto beschikt. Als je sportief bent ingesteld dan wil je echter misschien liever een actieve rondreis ondernemen, zoals een trektocht van een aantal dagen. Dat kan.
· Redactie
Rondreis Buenos Aires
Argentinië is het land van de tango, de passie en de prachtige en historische stad Buenos Aires. Deze stad verveelt nooit en er valt heel veel te ontdekken. De hoogste tijd dus om eens een rondreis door Buenos Aires te gaan maken.
· Redactie
De nieuwste wereldwonderen
Wereldwonderen, er zijn er een aantal van en de meeste zijn wel bekend. Ze worden gevormd door prachtige natuurgebieden of aparte verschijnselen en bouwwerken. Machu Pichu in Peru is er een voorbeeld van, net als de antieke stad Petra in Jordanië.
· Redactie
Nieuwe routes, nieuwe kansen
Meet & Seat is de naam van het nieuwe concept dat luchtvaartmaatschappij KLM een paar weken geleden lanceerde. Hierbij bepaal jij als reiziger waar en vooral naast wie je in het vliegtuig wilt zitten. Het systeem werkt via een koppeling met Facebook of LinkedIn en daarmee laat KLM duidelijk zien Social Media belangrijk te vinden.
· Redactie
Reis om de wereld in 5 minuten
Soms komen er van die reisvideo's voorbij waardoor je direct je backpack wilt inpakken voor je eigen rondreis. Dit is er zo eentje!
· Redactie
Inspiratie voor je vakantie
Het is zover, een nieuw jaar is aangebroken. Heb je voor 2012 het goede voornemen om (nog) meer te gaan reizen, maar weet je nog niet precies waar je naartoe wilt? Ga dan deze maand naar de Vakantiebeurs, hét evenement op het gebied van reizen en vakantie.
· Redactie
Buenos Aires
Als je een vakantie naar Argentinië aan het plannen bent, zorg er dan in elk geval voor dat je een aantal dagen in Buenos Aires kunt doorbrengen. Deze bruisende en bijzonder charmante stad wordt namelijk niet voor niets ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd.
· Redactie
Wanderfly.com maakt reizen makkelijk
Zelf een reis plannen is soms een hele onderneming. Er moet vervoer worden geregeld, verblijf ter plaatse en je wilt natuurlijk ook weten wat de leukste of meest indrukwekkende bezienswaardigheden zijn en waar je bijvoorbeeld de mooiste stranden vindt. De website wanderfly.com biedt handige hulp bij al deze zaken en doet nog meer.
· Redactie
easyJet: nu ook Berlijn, Barcelona en Manchester
Lowcost luchtvaartmaatschappij easyJet breidt haar routenetwerk vanaf Amsterdam de komende tijd sterk uit met vluchten naar Barcelona, Berlijn en Manchester.

Archief

>