Home
Blog
Algemeen
Rama Tours - Een kijkje achter de schermen

Rama Tours - Een kijkje achter de schermen

op 27 mei 2019
6 minuten leestijd
Rama Tours - Een kijkje achter de schermen

In dit interview met Daphne nemen we een kijkje achter de schermen bij Rama Tours Holland.

Hoe is Rama Tours ontstaan en waar staan jullie voor?

In 2020 bestaat Rama Tours Holland 35 jaar, een geweldige mijlpaal! Sinds haar oprichting in 1985 is Rama Tours Holland uitgegroeid tot een van de meest gespecialiseerde en toonaangevende reisorganisaties voor individuele reizen op maat naar Zuid(oost)-Azië. In 2017 hebben wij de prijs voor beste kleinschalige reisorganisatie in Nederland mogen ontvangen. Hier zijn wij natuurlijk ontzettend trots op. Wij staan voor reizen met een persoonlijk karakter, en elke reis die we samenstellen is uniek en volledig afgestemd op de wensen van de individuele reiziger.

Waar komt de naam vandaan?

Rama is de naam van een prins, later koning, van Ayodhya, de echtgenoot van Sita en overwinnaar van Ravana de koning der demonen. Hij is de hoofdfiguur in het Ramayana verhaal, een omvangrijk en invloedrijk religieus heldenepos in Azië, dat zijn oorsprong vindt in India.

Hoe ziet jullie reisaanbod er uit?

Wij bieden individuele maatwerkreizen aan naar Indonesië, Maleisië, Thailand, Vietnam, Myanmar, Cambodja, Laos, Sri Lanka, India, Australië en Nieuw-Zeeland.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Voor wie organiseren jullie voornamelijk reizen?

Voor iedereen is er een mooie reis samen te stellen, ongeacht de wensen en samenstelling van het reisgezelschap. Van gezinnen met jonge kinderen tot studenten (lustrum reizen), families, honeymooners, vriendengroepen en koppels. Wij maken de reis geheel op maat en compleet aangepast naar het budget en de behoeften van de klant.

Hoe ziet het Rama Tours team er uit?

Rama Tours Holland is een kleine organisatie waarbij persoonlijke service en aandacht erg hoog in het vaandel staan. De 8 medewerkers hebben alle bestemmingen persoonlijk bezocht en kunnen op basis van eigen reiservaringen de klant heel goed adviseren over mooie en meestal kleinschalige accommodaties, maar ook interessante bezienswaardigheden, plaatselijke gewoontes, unieke plekjes, verlaten paradijselijke stranden, vervoer en excursies.

Hoe ben je zelf terechtgekomen bij Rama Tours en wat doe je precies?

Inmiddels ben ik alweer bijna 12 jaar werkzaam bij Rama Tours. Nadat ik een half jaar had rondgereisd in India, Thailand, Laos en Cambodja wist ik zeker dat ik van mijn hobby mijn werk wilde maken (wie wil dat nu niet?). Rama Tours had een vacature en ik voelde mij er meteen thuis. Gelukkig mocht ik direct aan de slag. Op kantoor ben ik samen met mijn collega’s verantwoordelijk voor de sales en marketing. Nog steeds heb ik het ontzettend naar mijn zin en ontdek steeds weer nieuwe en mooie plekjes. De uitdaging blijft!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wat is het leukste aan het werken bij Rama Tours?

Het uitstippelen van de perfecte reis voor onze klanten. Iedere reis die wij maken is weer anders. En het is een uitdaging om voor die specifieke familie of koppel hun droomreis samen te stellen. Daarnaast hebben wij van aanvraag tot thuiskomst persoonlijk contact met de klant. Zo maak je het hele proces mee. Daarnaast gaan wij natuurlijk ook regelmatig zelf op reis om nieuwe bestemmingen te ontdekken en hotels te inspecteren. Dat maakt het werk extra leuk en afwisselend.

Hoe ziet een typische rondreis van Rama Tours er uit?

Uiteraard is het belangrijkste dat de reis aansluit bij de persoonlijke wensen van onze reizigers. Hierbij kijken wij naar comfortabele, kleinschalige en sfeervolle accommodaties, interessante bezienswaardigheden en unieke plekjes en paradijselijke stranden. Natuurlijk in combinatie met uitstekend vervoer, meestal per auto, maar ook per trein, boot of binnenlandse vlucht. Ook krijgen onze klanten bij boeking altijd tips over de leukste en lekkerste eetgelegenheden, van simpele warungs tot culinair restaurants.

Wat doen jullie anders dan andere reisorganisaties?

Wij begeleiden de klant van het begin tot en met het einde van de reis en staan bekend om onze persoonlijke en uitgebreide service. We willen klein en fijn blijven, onze klanten blijven kennen en niet verhuizen naar een groter pand met meer personeel. Niet voor niets zijn we in 2017 door het publiek verkozen tot beste kleinschalige reisorganisatie in Nederland. Alle medewerkers worden opgeleid tot een allround reisspecialist. Doordat iedereen overal bij wordt betrokken ben je op de hoogte van elkaars reizen en klanten en ondersteunen wij elkaar om elke reis tot in perfectie voor te bereiden. In elk land dat wij aanbieden werken we samen met een of meerdere lokale agenten. In Indonesië hebben wij zelfs op elk eiland een andere agent. Sommigen kennen wij al meer dan 25 jaar.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wat is jullie topbestemming?

Indonesië is een van onze belangrijke bestemmingen. Er is dan ook geen land ter wereld met zo’n grote verscheidenheid aan eeuwenoude lokale culturen! Indonesië is ook zo groot en uitgestrekt waardoor je er steeds weer opnieuw naar toe kunt gaan en iedere keer weer nieuwe dingen ontdekt. Wanneer onze klanten eenmaal van Indonesië hebben geproefd, willen ze vaak nog een keer, of meerdere keren terug om meer van deze unieke bestemming te zien. De laatste jaren zien we ook dat Vietnam, Sri Lanka en Maleisië steeds populairder worden.

Wat is jouw persoonlijke favoriete bestemming?

Mijn favoriete bestemmingen in Indonesië zijn Sulawesi en Lombok. Sulawesi biedt een bijzondere mix van tropische stranden, de eeuwenoude Toraja cultuur en prachtige natuur. Lombok heeft een interessant en traditioneel binnenland met authentieke dorpjes, knalgroene rijstvelden en natuurlijk de idyllische Gili eilanden, waar je volop kunt genieten van de kleurrijke onderwaterwereld. Bovendien zijn de mensen er bijzonder gastvrij en vriendelijk, altijd goedlachs en willen het je altijd naar de zin maken O, en mag ik nog iets noemen? Mijn boottocht rond de Komodo eilanden was ook onvergetelijk. De azuurblauwe wateren, felgekleurde koraal en natuurlijk de machtige Komodo varaan maken een bezoek aan deze regio tot een hoogtepunt.

Welke rondreis van jullie zou je onze lezers willen aanraden?

Een van onze favorieten blijft de combinatiereis Sumatra, Java en Bali, eventueel met een afsluiting op de Gili eilanden. Op Sumatra vind je onder andere de Batak en Minangkabau bevolking, die in de loop der eeuwen een geheel eigen bouwstijl, taal en klederdracht hebben ontwikkeld. De rijke culturele historie van Indonesië ontdek je op Java, met behalve Nederlandse koloniale architectuur ook eeuwenoude Hindoeïstische en Boeddhistische bouwwerken als de Prambanan-tempel en de Borobudur. Ook Bali is veel meer dan louter stranden en hotels. Het unieke Balinese hindoeïsme heeft zijn sporen nagelaten in mystieke tempelcomplexen en intrigerende dagelijkse rituelen van de altijd vriendelijke bevolking. Je kunt de reis afsluiten op een van de bounty eilandjes van de Gili’s waar je zult genieten van de prachtige onderwaterwereld maar natuurlijk ook tot rust komt en de indrukken van de reis op je in kunt laten werken

Er zijn zoveel bestemmingen te noemen die onze harten hebben veroverd… Als ik mijn persoonlijke voorkeur ook laat meespreken dan zijn onze voorbeeldreizen ‘Schitterend Sumatra en Sulwesi’ of ‘Overweldigend West Flores en Komodo’ ook nog twee van mijn absolute favorieten.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt bij Rama Tours?

De enthousiaste reacties van onze klanten na terugkomst van de reis. Daar doen we het voor. Wij doen ons uiterste best om de perfecte reis te verzorgen, en des te leuker is het om te merken dat onze klanten dit ook zo ervaren. Iedere keer weer zijn wij dan ook erg blij als we via mail, per post, via de telefoon of door een persoonlijk bezoek aan ons kantoor de leuke en lovende reacties van onze klanten over hun reis mogen ontvangen! Vaak nemen mensen zelfs bloemen, een taartje of chocolade mee om ons voor onze inzet en deskundigheid te bedanken.

In de jaren dat ik bij Rama Tours werk, heb ik mij steeds meer kunnen verdiepen in alle prachtige bestemmingen die wij aanbieden. Deels door ervaring en deels door het maken van mooie studiereizen en reizen die ik zelf heb gemaakt heb ik veel kennis opgedaan. Kennis die ik elke dag mag gebruiken en hiermee onze klanten hun droomreis mag adviseren en helpen uitstippelen.

Wat is jullie grootste uitdaging?

Onze grootste uitdaging is om een reis zo samen te stellen dat deze geheel aansluit bij de persoonlijke wensen van onze klanten en dat ze na terugkomst van de reis laaiend enthousiast zijn over de gemaakte reis en de wijze waarop wij dat voor hen hebben verzorgd.

Waar staan jullie over 5 jaar?

Zoals wij altijd al zijn geweest, willen wij nog steeds kleinschalig blijven, dat is onze kracht. Wij zijn ervan overtuigd dat wij zo de beste service en kwaliteit kunnen bieden. Op die manier kunnen wij het persoonlijke contact met onze klanten behouden en in onze gezellige en mooi ingerichte zaak in de Rivierenbuurt in Amsterdam kunnen blijven werken. In de nabije toekomst zullen wij mogelijk wel een nieuwe bestemming aan gaan bieden om onze klanten zo nog meer keuze te kunnen bieden.

Bedankt voor het interview Daphne! Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de website van Rama Tours Holland.

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs

Beoordelingen van Rama Tours Holland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accomodatie
9.1
Vervoer
9.4
Reisleiding
9.6
Prijs / Kwaliteit
9.3
Algemeen
9.4
9,4