Home
Blog
Algemeen

Reisinspiratie

632 blogs in de rubriek Algemeen
· Redactie
Veel bezoekers Vakantiebeurs
De Vakantiebeurs 2012 werd dit jaar weer gehouden van 11 tot en met 15 januari en opvallend was dat er ruim vierduizend meer bezoekers op af kwamen. Dat is dus een toename van maar liefst 3,4 % ten opzichte van de editie van 2011. Reizen blijft dus in populariteit stijgen en bezoekers waren zowel geïnteresseerd in reizen binnen Europa als in reizen naar verre bestemmingen.
· Redactie
Wat wordt de trend?
Zoals elk jaar zal ook 2012 zo zijn eigen trends hebben op het gebied van reizen. Vakantiesalon Vlaanderen heeft er alvast over nagedacht en een aantal trends gesignaleerd. Ben je benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder.
· Redactie
Vakantiebeurs 2012
Op zoek naar reisinspiratie? Of een goede reisorganisatie voor je rondreis? Dan is de Vakantiebeurs een ideale plek om je vakantie te beginnen en je te laten informeren en verleiden. De Vakantiebeurs 2012 in de Jaarbeurs in Utrecht vindt plaats van 11 tot 15 januari.
· Redactie
De voordelen van solo reizen
Soms krijg je een ander niet zo ver om ook enthousiast te worden over die ene reisbestemming die jij al heel lang op je reislijst hebt staan. Dan kun je daar uitgebreid over gaan zitten mokken, maar misschien is het verstandiger en leuker om gewoon in je eentje op reis te gaan. Dat heeft namelijk best een aantal voordelen.
· Redactie
Inspiratie voor je vakantie
Het is zover, een nieuw jaar is aangebroken. Heb je voor 2012 het goede voornemen om (nog) meer te gaan reizen, maar weet je nog niet precies waar je naartoe wilt? Ga dan deze maand naar de Vakantiebeurs, hét evenement op het gebied van reizen en vakantie.
· Redactie
Rondreizen per auto
Sommigen moeten er absoluut niet aan denken en anderen zweren erbij. Koffer in de achterbak, motor starten en dan lekker gaan touren. Hieronder volgen enkele redenen waarom rondreizen per auto zo heerlijk ontspannen en leuk kan zijn.
· Redactie
De beste taxirit
Waar ter wereld kun je eigenlijk het best per taxi reizen? De boekingssite hotels.com deed er eerder dit jaar onderzoek naar en informeerde bij diverse reizigers onder meer naar beschikbaarheid en betaalbaarheid van taxi’s in verschillende plaatsen.
· Redactie
Reis naar de zon!
De winter zit er in Nederland alweer aan te komen, na een zomer die helaas amper noemenswaardig is geweest. Hoe kun je die slechte zomer zo snel mogelijk vergeten? Bijvoorbeeld door een reis naar de zon in te plannen.
· Redactie
Last minutes
Last minutes zijn erg in trek bij Nederlanders deze zomervakantie. Niet gek, met het weer van de afgelopen weken in Nederland. Volgens de website Last-Minutes.nl zijn er ruim een kwart meerlast minute boekingen gedaan in vergelijking met dezelfde periode in 2010.
· Redactie
Muggen
Het zal niemand ontgaan zijn dat er aardig wat muggen in de lucht hangen. Niet alleen op vakantie in het buitenland, maar ook in Nederland hebben we er steeds vaker last van. Het vervelende gezoem houdt je ’s nachts uit je slaap en het geprik is ook behoorlijk vervelend. In de aanval dus!
· Redactie
Waar gaat de reis naartoe?
Je hebt eindelijk vakantie en kunt bijna niet wachten om die langverwachte en zwaar verdiende vakantie te gaan boeken. Maar waar gaat de reis naartoe en wie bepaalt dat binnen jouw gezin, relatie of vriendenkring?
· Redactie
FOX Vakanties bestaat 15 jaar: feest!
FOX Vakanties bestaat dit jaar 15 jaar en dat wordt gevierd met speciale jubileum aanbiedingen! Op de website van FOX Vakanties vind je deze acties.
· Redactie
Reiziger of tourist?
Volgens de van Dale is een reiziger: iemand die reist en een toerist: iemand die voor zijn plezier reist. In de praktijk zal een individuele reiziger op zoek naar nieuwe ervaringen en belevenissen vaak minstens zoveel plezier beleven dan de toerist die zich beperkt tot de meer toeristisch gebaande paden.
· Redactie
Grootste deel vakantiegeld gaat op aan vakantie
AMSTERDAM - Het grootste gedeelte van het vakantiegeld wordt daadwerkelijk aan de vakantie uitgegeven. 15 procent van de Nederlanders geeft het jaarlijkse extraatje echter uit aan achterstallige betalingen en schulden.
· Redactie
FOX Vakanties valt in de prijzen bij Zoover Awards
FOX Vakanties heeft een Zoover Award gewonnen in de categorieën 'Populairste Aanbieder Verre Reizen' en 'Beste Vakantiesite'.
· Redactie
Hotelkamer in Nederland 5 procent duurder
De gemiddelde hotelkamerprijs in Nederland is met 5 procent gestegen in 2010. Reizigers betaalden gemiddeld 105 euro per hotelovernachting in ons land. Dat blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com.
· Redactie
Baobab wint twee Zoover Awards
Baobab groepsreizen heeft gisteren maar liefst twee Zoover Awards in de wacht gesleept.
· Redactie
Dengue steeds groter gevaar voor vakantiegangers
Het Havenziekenhuis Rotterdam meldt dat het meer dengue- dan malariapatienten heeft. Steeds meer vakantiegangers krijgen te maken met de snelst groeiende (sub)tropische ziekte, Dengue. Dengue komt wereldwijd steeds vaker voor en vormt in veel landen een toenemend probleem.
· Redactie
Vakantie onverwacht duurder door naheffing
Voor veel mensen in ons land wordt de vakantie de komende zomer duurder dan in eerste instantie berekend. Als gevolg van de stijgende olieprijzen sturen veel reisorganisaties hun klanten nog een naheffing die, afhankelijk van de reisbestemming, kan oplopen tot 90 euro per persoon.

Archief

>