Home
Blog
April 2015

Reisinspiratie

33 blogs geschreven in april 2015
· Redactie
3 onontdekte Griekse eilanden
Griekse eilanden als Mykonos, Santorini of zelfs Patmos zijn inmiddels niet meer geheim voor toeristen, maar de minder bekende eilanden van Antiparos, Paros en Pano Koufinissi zijn nog onontdekt, met ongerepte stranden, rustieke taverna's en laag tempo van leven.
· Laurens Taekema
Verenigde Staten volgens reisblogger Sandra
In "Reisbloggers over..." delen Nederlandse travelbloggers hun ervaringen over een bepaalde bestemming. Deze keer vertelt reisblogger Sandra waarom ze een fervente Verenigde Staten liefhebber is.
· Redactie
VIDEO: Extreem hoge resolutie timelapse van Rio de Janeiro
Om de buitengewoon hoge resolutie van de 80-megapixel PhaseOne IQ180 camera te demonstreren, maakte fotograaf Joe Capra een timelapse video van Rio de Janeiro in 10K high definition. Zelfs als je geen ultra-HD-scherm hebt, wil je dit wel even zien.
· Redactie
Europa's hoogst bewoonde gebied: Ushguli in Georgië
Hoog verscholen in de bergen van Svanet ligt de gemeente Ushguli, het hoogst bewoonde gebied van heel Europa, en ook een van de oudste.
· Redactie
Openingsdatum voor New York's One World observatiedek bekend
Het heeft een lange tijd geduurt, maar afgelopen woensdag is dan eindelijk officieel de openingsdatum voor het One World Observatory in New York bekend gemaakt. Vanaf 29 mei 2015 zal het observatiedek open zijn voor publiek.
· Redactie
De Ubari-meren in de woestijn van Libië
Het zijn geen fata morgana's die je midden in de woestijn van Libië tegenkomt, maar échte meren. Ze vormen een overweldigend mooi gezicht in de Ubari Zandzee in het zuid-westen van Libië.
· Redactie
Riksja Travel - Een kijkje achter de schermen
Tijd om weer een kijkje achter de schermen van een reisorganisatie te nemen  Dit keer in het gezellige Leiden bij reisorganisatie Riksja Travel. Want wie is Riksja Travel eigenlijk en welk team zit erachter? Wij vroegen reisspecialist en fervente reiziger Tamara Scheper het hemd van het lijf.
· Redactie
Een van Hawaï's best bewaarde geheimen: Lanai
Een van de kleinste en minst bevolkte eilanden in de Hawaiiaanse archipel is Lanai. Maar weinig mensen weten van het bestaan van dit eiland, omdat het alleen per veerboot of klein vliegtuig vanaf Maui of Oahu te bereiken is.
· Redactie
Vier keer vervoer in Vietnam
In Vietnam kun je eigenlijk niet echt van een rondreis spreken, want door de vorm van het land is het onvermijdelijk om one way van noord naar zuid te reizen - of andersom. Het leuke is dat je deze reis van A naar B kunt opdelen door verschillende soorten vervoer te combineren. We nemen je mee over het water, langs zigzagpaadjes, over het spoor en door de lucht.
· Redactie
De 10 hoogste gebouwen in Amerika
Amerika had van 1974 tot 1998 een lange tijd 's werelds hoogste gebouw met de Willis Tower (voorheen Sears Tower) in Chicago. Tegenwoordig houdt dit record sowieso niet meer zo lang stand, maar in dit artikel delen we de 10 hoogste gebouwen in Amerika met je, waaronder een met een patriottische hoogte van 1,776 voet. Weet jij welke dit is?
· Redactie
Madagaskar: insider tips voor een uniek eiland
Het is het oudste eiland ter wereld: Madagaskar. 80% van de flora en fauna is endemisch en komt alleen in dit land voor. De bevolking is een unieke mix van Indonesiërs en Afrikanen en de natuur is enorm gevarieerd.
· Redactie
Slapen in een water-vulkaan in Chili
We hebben al heel wat bijzondere hotels voorbij zien komen, maar weinig hotels verslaan dit aparte hotel in Chili, waarbij je slaapt in een water-vulkaan.
· Redactie
De verhalen achter airport codes
DXB, YVR, SUX...heb je je ooit afgevraagd waar deze airport codes vandaan komen? Er is nu een website waar je de verhalen achter airport codes kunt lezen.
· Redactie
FOTOSERIE: De 23 mooiste plekken in Japan
Van hoge watervallen tot grote zandduinen, en van bloementunnels tot oude heiligdommen - de eilanden van Japan zitten vol fotogenieke wonderen. Bekijk de 23 mooiste plekken in Japan!

Archief