Home
Blog
Augustus 2013

Reisinspiratie

44 blogs geschreven in augustus 2013
· Redactie
Tham Kong Lo: grot van duisternis
Laos is een land vol fraaie grotten. De spectaculairste van allemaal vind je midden-Laos, op zo'n zeven uur rijden van hoofdstad Vientiane: de Tham Kong Lo.
· Redactie
Slapen als een koning in Marokkaanse riads
Wie naar Marokko reist, moét een keer slapen in een riad. Dit zijn typisch Marokkaanse bed & breakfasts met vaak slechts enkele kamers, maar gesitueerd in de fraaiste authentieke panden, prachtig gerestaureerd met binnentuin en mozaïeken.
· Redactie
VIDEO: time lapse Moskou
De Russische hoofdstad Moskou is een fascinerende mix van rijk en arm, oud en nieuw, duur en goedkoop, smaakvol en kitsch. Een mega-etalage van de nieuwe Russische elite, maar ook een thuis voor miljoenen 'gewone' Russen. Check deze fantástische beelden van een wereldstad.
· Redactie
3x unieke zwemplekken
Als wij nou de rest van ons leven nog maar op drie plekken mochten zwemmen, zouden het déze drie paradijsjes zijn.
· Redactie
Leven in Lapland
Leven als een local in Lapland? Het kan, voor een tijdje! Komende winter maken drie Europeanen kans op een unieke Lapland-ervaring: van leven ruilen met een Finse Lap.
· Redactie
FOTOSERIE: Taj Mahal
In de stad Agra, 200 kilometer onder Delhi, staat het volgens velen mooiste bouwwerk ter wereld: de Taj Mahal. Het van wit marmer gemaakte mausoleum werd in de 17e eeuw door een groot¬mogol gebouwd voor zijn overleden echtgenote.
· Redactie
De Swahili: hakuna matata!
Een van de vriendelijkste en meest relaxte volkeren op aarde: de Swahili. Levend langs de oostkust van Afrika tussen zuidelijk Somalië en noordelijk Mozambique en bekend van de uitspraak 'hakuna matata'.
· Redactie
Droomstranden aan de zuidkust van Sri Lanka
Je hebt veel tropische (ei)landen met hagelwitte stranden, maar slechts weinig met echte 'gouden' stranden. Die vind je in het zuiden van Sri Lanka!
· Redactie
De 3 hoogste bergen ter wereld
Ze zijn geliefd en gevreesd tegelijk: ’s werelds hoogste bergen boezemen angst in, maar ook bewondering. Wat een ongelooflijke schepsels der natuur!
· Redactie
Reisorganisaties stoppen met olifantenritjes
Vijftien grote Nederlandse reisorganisaties gaan olifantenritjes schrappen uit hun reisaanbod of hebben dit al gedaan, op verzoek van dierenwelzijnsorganisatie WSPA.
· Redactie
Het Noorderlicht door je plafond
Het Noorderlicht: een ongekend natuurfenomeen dat iedereen eigenlijk ooit eens in zijn leven moet zien. En waar kan dat het beste? Door het plafond van je eigen iglo!
· Redactie
VIDEO: de pracht van Peru
Mocht iemand een reis naar Peru overwegen, maar nog niet helemaal overtuigd zijn: check deze fantastische high res-beelden en je wilt meteen boeken!
· Redactie
FOTOSERIE: street food
Het állerlekkerste Aziatische eten? Dat vind je er vaak gewoon op straat. Check deze fotoserie en je krijgt spontaan honger!
· Redactie
Caño Cristales: rivier met vijf kleuren
Diep in het Sierra de la Macarena-gebergte van Colombia bevindt zich een van de wonderlijkste natuurfenomenen op aarde: de Caño Cristales, een rivier die enkele weken per jaar een soort levende regenboog wordt.
· Redactie
KLM cancelt vluchten naar Kenia
Er vliegen woensdag en donderdagochtend geen vliegtuigen tussen Nairobi en Amsterdam. KLM heeft zowel heen- als terugvluchten geannuleerd wegens brand op de luchthaven van de Keniaanse hoofdstad.
· Redactie
VIDEO: zweven door de jungle
Als een heuze tarzan zweven boven de jungle? Het kan in Laos met de zogenaamde 'Gibbon Experience', een ervaring die niemand ooit vergeet. Check de beelden!
· Redactie
Salar de Uyuni: droomwereld van zout
De grootste toeristische trekpleister van Bolivia is de Salar de Uyuni, een uitgestrekte zoutvlakte in het zuidwesten van het land die aandoet als een buitenaardse droomwereld.
· Redactie
Napels: ziel van Italië
Rome, Florence, Milaan… Stuk voor stuk schitterende steden vol historie, pracht en praal. Maar de echte ziel van Italië vind je in de achterafstraatjes van Napels.
· Redactie
VIDEOTIP: Anthony Bourdain
Wie van reizen én lekker eten houdt, en andere culturen benadert met open vizier en nuchtere blik, zal fan zijn van de series van Anthony Bourdain.

Archief