Home
Blog
Oktober 2012

Reisinspiratie

42 blogs geschreven in oktober 2012
· Redactie
De verliezer gaat op reis
Sommige vliegtuigmaatschappijen verzinnen de leukste acties. Over het algemeen zijn het de winnaars van een wedstrijd die een leuke prijs in de wacht slepen, maar een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft nu ook iets aparts bedacht waardoor juist de verliezers op reis kunnen.
· Redactie
Maak een cruise vanuit Dubai
Dubai is een fantastische bestemming voor een verre rondreis … per cruiseschip! Zeker als je kiest voor een luxe cruiseschip, zoals de Serenade of the Seas van Royal Caribbean, wordt zo’n tochtje over het water echt een heerlijke belevenis.
· Redactie
Gratis bezienswaardigheden in Sydney
Sydney is een fantastische stad, een wereldstad! Sydney is helaas niet goedkoop en ook de reis ernaartoe kost je aardig wat duiten. Dan is het goed om te weten dat je in Sydney ook allerlei bezienswaardigheden kunt bezoeken die gratis zijn. Enkele van die bezienswaardigheden worden hieronder besproken. Lees mee en doe er straks je voordeel mee tijdens een rondreis door Australië!
· Redactie
Koffer die volgt
Ben jij het ook zat om altijd maar met al je bagage te moeten sjouwen en soms ook weleens bang dat je op een slecht moment misschien een koffer per ongeluk ergens laat staan? Hem ergens vergeet en daarna niet meer terug kunt vinden? Dan is Hop Echt iets voor jou.
· Redactie
First class honden
De gemiddelde hond moet het tijdens een vliegreis met een verblijfplaats in het vrachtruim stellen, terwijl de honden met een baasje met centen tegenwoordig first class kunnen meevliegen. In elk geval bij de Britse chartermaatschappij Victor.
· Redactie
Cultureel Zürich
Zürich is de grootste stad van Zwitserland en je kunt er van heel veel kunst, cultuur en overige bezienswaardigheden genieten. Zürich is leuk voor een korte trip van een weekend, maar ook een mooie bestemming om tijdens een rondreis door Europa te bezoeken.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Kitesurfen Frans Polynesië
Deze foto van de dag is genomen bij het eiland Moorea dat onderdeel is van Frans Polynesië. Dit is wel een heel exotische plek om te kitesurfen. Wat een mooi blauw water!
· Redactie
Populairste bestemmingen Nederlanders
Nederlanders gaan graag op reis en we vertonen natuurlijk ook voorkeuren wat betreft de reisbestemming. Hotels.com heeft aan de hand van de Hotel Price Index (HPI) een en ander op een rijtje gezet en een top 20 van onder Nederlanders populaire buitenlandse bestemmingen samengesteld.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Weissensee in Oostenrijk
Vandaag eens een 'foto van de dag' van een land dat wat dichterbij Nederland ligt: Oostenrijk. Deze foto genomen vanuit een appartement met uitzicht op de Weissensee. Dit meer ligt in het zuiden van Oostenrijk. Het is een prachtig langgerekt meer op 930 meter hoogte.
· Redactie
Airbus voor Thai Airways
Onlangs heeft Thai Airways de eerste Airbus A380 in ontvangst genomen. Dit type airbus is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Thai Airways is de negende luchtvaartmaatschappij op rij, waarmee je straks een vlucht in deze airbus kunt gaan maken. In totaal zal Thai Airways met 6 van deze toestellen vluchten gaan maken.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Angkor Wat close-up
Angkor Wat is voor iedereen die Cambodja bezoekt natuurlijk DE must-see. Angkor Wat bestaat niet alleen uit uit de Angkor Wat tempel zelf (zoals te zien op de vlag van Cambodja), maar ook een complete stad die om deze tempel heen ligt. Dat gebied bestaat uit meerdere tempels en ruïnes.
· Redactie
Happy in Costa Rica
De Happy Planet Index is een graadmeter voor hoe gelukkig mensen in een land zijn en dit jaar is Costa Rica op plaats één beland. De Happy Planet Index richt zich niet (langer) alleen op cijfertjes als het bruto nationaal product, maar neemt ook andere graadmeters voor geluk mee in haar berekeningen.
· Redactie
Koraal Australië gehalveerd
Door invloed van diverse factoren is het koraal van het Great Barrier Reef in Australië in de afgelopen 27 jaar met de helft afgenomen. Uit studie is gebleken dat het koraal onder meer is verdwenen door opwarming van het zeewater.
· Redactie
Vrijheidsbeeld weer open
‘Free her mind’ moeten ze in New York gedacht hebben toen ze besloten om de kroon van het Vrijheidsbeeld weer open te stellen voor het publiek. Na een jaar lang gesloten te zijn geweest in verband met renovaties, starten eind oktober de tours naar dit monument van wereldformaat weer. Het
· Redactie
Vrijheidsbeeld weer toegankelijk
‘Free her mind’ moeten ze in New York gedacht hebben toen ze besloten om de kroon van het Vrijheidsbeeld weer open te stellen voor het publiek. Na een jaar lang gesloten te zijn geweest in verband met renovaties, starten eind oktober de tours naar dit monument van wereldformaat weer.
· Redactie
Taj Mahal in Dubai
De Taj Mahal is een imposant bouwwerk, een waar kunststukje van mystiek en pure schoonheid. De Taj Mahal is te bewonderen in het noorden van India, namelijk in Agra. Binnenkort kun je echter ook een exemplaar ervan bewonderen in de Verenigde Arabische Emiraten.
· Redactie
Hotel Parijs weert Chinezen
Het hotel is nog lang niet ingericht, laat staan geopend voor gasten. Het is echter nu al bekend in tout Paris en de rest van Europa, zelfs al in China. Het hotel dat wordt opgezet door het Franse modelabel Zadig & Voltaire heeft namelijk al aan iedereen laten weten dat Chinese gasten niet welkom zullen zijn als gast.
· Redactie
Wereldsteden vergeleken
Uit een wereldwijd onderzoek naar de reputatie van 100 wereldsteden, komt onze eigen hoofdstad Amsterdam als ‘middelmatig’ uit de bus. De honderd steden zijn in het onderzoek onderling vergeleken en het is opvallend dat vooral de echt grote steden een niet al te beste reputatie genieten.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Dierendag
Het is vandaag Dierendag dus de foto van de dag moet er wel ééntje van een dier zijn! Deze foto van een aapje op zoek naar voedsel is gemaakt bovenop de Suikerberg in Rio de Janeiro. Je weet wel die berg die je altijd ziet in de skyline van deze wereldstad.

Archief