Home
Blog
November 2012

Reisinspiratie

38 blogs geschreven in november 2012
· Redactie
Vliegen met PaperFlies
‘Time flies when you’re having fun’ en wanneer heb je nu meer ‘fun’ dan als je op rondreis bent door een nog geheel onbekend land? Hoe verder weg de bestemming ligt, des te groter wordt het avontuur, maar des te hoger zijn ook de kosten voor een vliegreis. Dan is het goed te weten dat binnenkort ‘PaperFlies’ wordt geïntroduceerd.
· Redactie
De mooiste eilanden ter wereld
Als je op zoek bent naar een mooie bestemming voor een verre rondreis, wat is dan een betere bestemming dan een eiland? Een eiland is compact en biedt je een zekere begrenzing voor je rondreis. Een eiland is tijdens een rondreis dan ook goed te ‘behappen’ en dat maakt dat je vaak echt alle belangrijke bezienswaardigheden kunt gaan bezichtigen. Blijft de vraag: waar vind je de mooiste eilanden ter wereld?
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Iguazu Falls
De Iguazu Falls (of Iguaçu watervallen) zijn vandaag het onderwerp in de Foto van de dag. Deze enorme watervallen die op de grens tussen Argentinië en Brazilië liggen zijn absoluut één van de mooiste natuurverschijnselen die ik ooit heb gezien
· Redactie
De beste reisbestemmingen in 2013
Het einde van 2012 zit er alweer aan te komen. Hopelijk kun je terugkijken op een geslaagd jaar met een of meer mooie reizen. Misschien ga je in de laatste weken van dit jaar nog wel op reis en anders bieden deze laatste weken van het jaar alvast een mooie gelegenheid om eens na te denken over bestemmingen die je volgend jaar niet mag missen.
· Redactie
Liever zon dan sneeuw
Uit een onderzoek van de reisorganisatie World Ticket Center is gebleken dat meer dan 70 % van de Nederlandse reizigers in de gure wintermaanden liever een zonvakantie boekt dan op wintersportvakantie gaat. Waarom is dat eigenlijk zo?
· Redactie
Topbestemmingen met Kerst
Ben jij op zoek naar een leuke bestemming om de kerstdagen door te brengen? Zoek dan niet langer, maar maak je keuze uit een van onderstaande bestemmingen. Al deze steden hebben zo hun eigen speciale locaties en organiseren diverse activiteiten rond Kerst, zodat jij je met de feestdagen geen moment hoeft te vervelen.
· Redactie
Luxe overnachtingen voor weinig
Goedkoop overnachten in een luxe hotel met vier of zelfs vijf sterren … wie wil dat nu niet? Tijdens de HotelWeek kun jij wat dit betreft je slag slaan, want dan worden overnachtingen in de meest luxe hotels in Nederland en vier andere landen, voor bijzonder fijne prijzen aangeboden. De periode waarin je voordelig een luxe hotel kunt boeken is 6 tot 13 november en de periode waarin je in het hotel kunt overnachten, ligt tussen 1 en 13 januari 2013.
· Redactie
Cursus rijden met een camper
Als je alleen maar gewend bent om met een auto te rijden en je moet dan ineens de weg op met een camper, dan kan dat nogal onwennig zijn. Zeker als je ook nog eens van plan bent om met een camper een rondreis te gaan maken door een onbekend land, waar ze misschien wel aan de andere kant van de weg rijden. Een korte cursus is dan geen overbodige luxe.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Wijsneusje in Laos
Dit wijsneusje kwamen we tegen onderweg in Laos. Tijdens een busstop stond dit speelse jongetje al snel voor onze neus. Een beetjeschuchter, maar toch ook wel snel te verleiden voor een spelletje met wat handgeklap. Op de foto vond hij ook erg leuk!
· Redactie
Online reisbureaus populair
Het boeken van een reis via een online reisbureau is ongekend populair. De service van online reisbureaus wordt namelijk bijzonder gewaardeerd en daarom kiezen reizigers bij het plannen van een vakantie overwegend voor een boeking via een online reisbureau.
· Redactie
Uitzwaaien met een app
Het is vaak hartstikke leuk om vrienden of familie die op vakantie gaan nog even uit te zwaaien op het vliegveld. Zeker als mensen die je goed kent voor langere tijd op reis gaan, ben je natuurlijk altijd bereid om nog even een lange autorit te maken, zodat je de vakantiegangers nog even persoonlijk een goede reis kunt wensen.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Australië
Vandaag een simpele foto, maar je ziet wel gelijk waar hij gemaakt is: Australë. Als ik aan Australië denk, dan denk ik toch al snel aan Sydney. Dat is met die prachtige ligging, het weer, de leuke mensen en mooie gebouwen toch één van mijn favoriete wereldsteden!
· Redactie
Glijvluchtlandingen Eindhoven Airport
Als je dicht in de buurt van een vliegveld woont, dan ken je het verschijnsel vast wel. Niet alleen het overvliegen van vliegtuigen maakt geluid, maar ook – of misschien wel vooral – van de landing kan vaak behoorlijk wat geluidsoverlast uitgaan. Dan is het fijn om te weten dat er ook zoiets mogelijk is als een glijvluchtlanding.
· Redactie
Grootste hotel Noord-Korea eindelijk open?
Het mag met recht een meerjarenproject worden genoemd, want de bouw van wat het grootste hotel van Noord-Korea moet zijn, duurt nu al enkele decennia. In 1987 is men in Pyongyang begonnen met het bouwen van het inmiddels beruchte Ryugyong hotel en het ziet er nu naar uit dat het hotel ‘waarschijnlijk’ en ‘gedeeltelijk’ zal worden geopend in 2013.
· Redactie
Droomlocaties uit Bond films
Onlangs is de nieuwste James Bond film, Skyfall, in première gegaan en wederom zijn de locaties waar 007 zich begeeft vaak oogverblindend mooi. Volg het voorbeeld van James Bond en bezoek een (of meer) van de droomlocaties uit de 23 films. Hieronder volgt alvast een kleine selectie.
· Redactie
Ruimteveer Atlantis te zien in Florida
Het was geen alledaagse klus om het complete ruimteveer ‘Atlantis’ te vervoeren naar het museum in Florida waar het zal worden tentoongesteld. De shuttle met een lengte van maar liefst zestig meter, moest op een speciale transportwagen worden verplaatst.
· Redactie
Oudste dorp Europa in Bulgarije
Dacht je dat de oude Romeinen de eerste mensen waren die dorpen bouwden? Of dat de Griekse beschaving hiermee als eerste begon? Allebei mis, zo is onlangs gebleken, want bij een kleine plaats in Bulgarije hebben archeologen nu het oudste dorp van Europa ontdekt.
· Redactie
Vliegen voor een cent
Vliegen is over het algemeen geen goedkope hobby, zeker niet wat betreft lange vluchten naar verre bestemmingen als Australië of Nieuw-Zeeland. Gelukkig kun je als je in een van deze landen een rondreis wilt gaan maken best het vliegtuig pakken. Met binnenlandse vluchten kun je soms namelijk heel goedkoop reizen.
· Redactie
Brazilië geliefd bij reizigers
Brazilië is een land dat je niet één keer bezoekt, maar meerdere keren. Dat is althans wat uit een enquête van Embratur, het nationale verkeersbureau van Brazilië, is gebleken. Brazilië maakt vaak een diepe indruk en daarom willen maar liefst negen van de tien toeristen na een bezoek graag nog een keer naar Brazilië.

Archief