Home
Blog
Oktober 2011

Reisinspiratie

31 blogs geschreven in oktober 2011
· Redactie
Gent
Voor een korte vakantie ben je bij onze zuiderburen aan het juiste adres. Laat de voor de hand liggende steden Brussel en Antwerpen eens voor wat ze zijn en ga een lang weekend naar Gent. De kans is groot dat je Gent al snel tot je favoriete steden van Europa zult gaan rekenen.
· Redactie
Wat te doen in Kathmandu?
Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en ligt op zo’n 1300 meter hoogte. In deze levendige stad wonen ongeveer een miljoen mensen en dat aantal groeit snel. Het bruist er van de energie en je vindt er tal van culturele bezienswaardigheden.
· Redactie
Stedentrips populair
De gemiddelde Nederlander heeft deze herfst ontzettend veel behoefte aan een korte vakantie. Dit valt op te maken uit de boekingsresultaten van het World Ticket Center. Het maken van een stedentrip binnen Europa is populairder dan ooit.
· Redactie
Winterwonderland in Finland
Het is misschien moeilijk om je na de slechte zomer al op de winter te moeten instellen, maar hij zit er nu eenmaal aan te komen. Als je dan straks toch in de sneeuw zit, doe het dan ook meteen goed, bijvoorbeeld door een wintersportvakantie in Finland te regelen.
· Redactie
Reis naar de zon!
De winter zit er in Nederland alweer aan te komen, na een zomer die helaas amper noemenswaardig is geweest. Hoe kun je die slechte zomer zo snel mogelijk vergeten? Bijvoorbeeld door een reis naar de zon in te plannen.
· Redactie
Bezienswaardigheden van Casablanca
Op slechts een paar uur vliegen van Nederland ligt de bijzonder mooie stad Casablanca. In deze Marokkaanse stad vind je een interessante mix tussen de oosterse cultuur en westerse invloeden. Een bijzondere metropool dus, die tijdens een rondreis niet mag worden overgeslagen en ook een goede bestemming is voor een citytrip.
· Redactie
Hotspots van San Francisco
San Francisco is de vierde stad van Californië en stond in de jaren zestig van de vorige eeuw bekend als hippiehoofdstad van de wereld. Van die periode is nog het een en ander terug te vinden, dus ‘be sure to wear flowers in your hair’.  
· Redactie
Bezienswaardigheden in Manhattan
Wie aan Manhattan denkt, laat zijn gedachten meestal allereerst afdwalen naar allerlei gelegenheden om te shoppen. Manhattan heeft echter veel meer te bieden, daarom volgen hieronder enkele tips voor niet te missen bezienswaardigheden in dit deel van New York.
· Redactie
Kuala Lumpur tips
Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en deze drukke metropool heeft een aantal bezienswaardigheden die je tijdens een rondreis door Maleisië eigenlijk niet mag missen. Je kunt hier namelijk niet alleen leuk winkelen, hoewel dat natuurlijk ook erg leuk is om te doen.
· Redactie
Op safari in Tanzania
Voor het beleven van het ultieme safarigevoel is het ondernemen van een reis naar het Afrikaanse Tanzania zeker een aanrader. Dit bijzonder mooie land bestaat namelijk voor maar liefst twee derde uit prachtige nationale parken.
· Redactie
Eten in Jordanië
Het wonderschone Jordanië is een fantastische bestemming voor een rondreis. Dat je er kunt genieten van talloze mooie bezienswaardigheden weet je vast al, maar wat kun je er eigenlijk eten en hoe veilig is het water uit de kraan?
· Redactie
Mini reisgids Barcelona
Barcelona is het hele jaar door een heerlijke stad en dus ook prima geschikt om voor een korte trip in de herfst. De temperatuur is er in oktober heerlijk, zodat je lekker uitstapjes kunt maken en volop kunt genieten van een drankje op een zonnig terras.

Archief